Brødstænger med ost og pesto

Prøv disse lækre og nemme brødstænger med ost og pesto. De minder lidt om pizzaslice, men har fået et twist.

Måske du kender brødstænger fra restaurant besøg. Disse brødstænger med ost og pesto er en luksus udgave. Der er nemme at bage, og så er de en skøn snack, eller passer perfekt som tilbehør til aftensmaden. De er nemme at have med på farten, og så smager de skønt!

 

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
4 t 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

20 stk

Pestotwisters
10 g gær
50 g surdej
1 dl olivenolie
7 dl mælk
1 æg
1 spsk. rørsukker
1 kg Valsemøllen Tipo 00 Hvedemel
12 g havsalt
Rød pesto
150 g Cheddarost

Grøn salat
100 g salatmix
50 g feta
Valsemøllen Økologiske Græskarkerner

Sådan gør du

  1. Lun mælken til den er omkring 25°C.
  2. Rør gæren heri til det er opløst.
  3. Tilsæt rørsukker, salt, æg, olie og mel.
  4. Ælt dejen ved lav hastighed (i ca. 10 minutter) til den er glat og slipper skålen.
  5. Lad dejen hvile et lunt sted i 2 timer med et klæde over.
  6. Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul til et rektangel på ca. 40 x 40 cm.
  7. Smør pesto på, så det er jævnt fordelt. Drys med cheddarost, så det er godt fordelt (Gem lidt til afbagningen).
  8. Fold 1/3 af dejen ind mod midten og fold den anden tredjedel ind over den første – nu har du tre lag.
  9. Rul dejen ud igen, og skær i alt 10 strimler med en længde på 20 cm. og ca. 2 cm brede.
  10. Sno hver strimmel ved at tage fat i hver ende og rul dejen modsat hinanden, så den får snoninger. Sæt dem på en bageplade.
  11. Lad dem efterhæve i 2 timer med et klæde over sig, til dobbelt størrelse.
  12. Pensl med olivenolie og drys dem med ekstra cheddarost.
  13. Bag ved 190° varmluft i ca. 16-18 min. til de er lettere gyldne.
  14. Servér en skål grøn salat til med blandet salat, feta og græskarkerner.