Sådan gør du
- Lun mælken til den er omkring 25°.
- Rør gæren heri til det er opløst.
- Tilsæt rørsukker, salt, æg, olie og mel.
- Ælt dejen ved lav hastighed (i ca. 10 minutter) til den er glat og slipper skålen.
- Lad dejen hvile et lunt sted i 2 timer med et klæde over.
- Lav imens to pakker Valsemøllen rød pesto ifølge pakkens anvisning.
- Efter hvile af dejen, vendes den ud på et meldrysset bord.
- Rul dejen til et rektangel på ca. 40 x 40 cm.
- Smør din pesto på, så det er jævnt fordelt.
- Drys med cheddarost, så det er godt fordelt (Gem lidt til afbagningen).
- Fold 1/3 af dejen ind mod midten og fold den anden tredjedel ind over den første – nu har du tre lag.
- Rul dejen ud igen, og skær i alt 10 strimler med en længde på 20 cm. og ca. 2 cm brede.
- Sno hver strimmel ved at tage fat i hver ende og rul dejen modsat hinanden, så den får snoninger.
- Sæt dem på en bageplade.
- Lad dem efterhæve i 2 timer med et klæde over sig, til dobbelt størrelse.
- Pensl med olivenolie og drys dem med ekstra Cheddarost.
- Bages ved 190° varmluft i ca. 16-18 min. til de er lettere gyldne.
- Servér en skål grøn salat til med blandet salat, feta og græskarkerner.