Pestotwister med rød pesto

Prøv disse lækre og nemme pestotwister. De minder lidt om pizzaslice, men har fået et twist.

Nem aftensmad, til madpakken eller ta’ dem med på farten som snack i frikvarteret eller til et sportsstævne.

 

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
4 t 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 20 stk

Pestotwisters:
10 g gær
50 g surdej
1 dl olivenolie
7 dl mælk
1 æg
1 spsk rørsukker
1 kg Valsemøllen Tipo00 hvedemel
12 g havsalt
150 g Cheddarost

Pesto:
1 ps Valsemøllen rød pesto

Grøn salat:
100 g salatmix
50 g feta
Valsemøllen Økologiske græskarkerner

Fremgangsmåde

  1. Lun mælken til den er omkring 25°.
  2. Rør gæren heri til det er opløst.
  3. Tilsæt rørsukker, salt, æg, olie og mel.
  4. Ælt dejen ved lav hastighed (i ca. 10 minutter) til den er glat og slipper skålen.
  5. Lad dejen hvile et lunt sted i 2 timer med et klæde over.
  6. Lav imens to pakker Valsemøllen rød pesto ifølge pakkens anvisning.
  7. Efter hvile af dejen, vendes den ud på et meldrysset bord.
  8. Rul dejen til et rektangel på ca. 40 x 40 cm.
  9. Smør din pesto på, så det er jævnt fordelt.
  10. Drys med Cheddarost, så det er godt fordelt (Gem lidt til afbagningen).
  11. Fold 1/3 af dejen ind mod midten og fold den anden tredjedel ind over den første – nu har du tre lag.
  12. Rul dejen ud igen, og skær i alt 10 strimler med en længde på 20 cm. og ca. 2 cm brede.
  13. Sno hver strimmel ved at tage fat i hver ende og rul dejen modsat hinanden, så den får snoninger.
  14. Sæt dem på en bageplade.
  15. Lad dem efterhæve i 2 timer med et klæde over sig, til dobbelt størrelse.
  16. Pensl med olivenolie og drys dem med ekstra Cheddarost.
  17. Bages ved 190° varmluft i ca. 16-18 min. til de er lettere gyldne.
  18. Servér en skål grøn salat til med blandet salat, feta og græskarkerner.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Charlotte

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.