Proteinrig grønkålssalat

En lækker og nem proteinrig grønkålssalat er perfekt til aftensmad eller frokost til hele familien.

Hvis du vil servere en lækker og mættende salat, er en proteinrig grønkålssalat et godt bud. Salaten er fyldt med kerner, linser, quinoa og avocado. Den kan både spises for sig selv, men fungerer også godt som tilbehør til aftensmaden. Server den med en skive godt brød.

Se opskrift
proteinrig grønkålssalat

Køkkentid
35 min

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Proteinrig grønkålssalat: 3 ud af 5 baseret på 6 anmeldelser

Opskrift

til 4 - 6 personer

Salat:

1 dåse grønne linser
3 dl Valsemøllen Økologiske quinoa
3 dl perlebyg
6-7 håndfulde hakket grønkål
3 spsk Valsemøllen Økologiske hampefrø
3 spsk Valsemøllen Økologiske sesamfrø
6-7 grønne tomater
3 stilke frisk mynte
2 avokadoer

Dressing:

2 tsk dijon sennep
1 spsk ahornsirup
3 spsk olivenolie
1 spsk limesaft
Salt og peber

Andet:
Valsemøllen Greenlife Økologisk Grøn Pesto

Sådan gør du

  1. Skyld både quinoa og perlebyg og kom dem i hver deres gryde.
  2. Hæld 6 dl vand i hver gryde og lad det komme op og koge.
  3. Når grynene koger, skru da ned for varmen.
  4. Quinoaen skal have cirka 15 minutter, mens perlebyggen er færdigkogt efter 25-30 minutter.
  5. Snit imens mynte og tomater.
  6. Skær avokadoer i skiver.
  7. Lav dressingen ved at røre alle ingredienserne sammen i en lille skål.
  8. Lav pestoen efter anvisning på bagsiden af posen.
  9. Hæld det overskydende vand fra grynene når de er færdigkogte og kom dem ned i en stor skål.
  10. Dræn linserne for væde og kom dem ned i skålen til grynene sammen med resten af ingredienserne til salat.
  11. Hæld dressingen over og vend det hele sammen.
  12. Server den lune salat sammen med pestoen.

Udviklet i samarbejde med Asta Just – der har en særlig kærlighed til plantebaseret mad