Proteinrig grønkålssalat

En lækker og nem proteinrig grønkålssalat er perfekt til aftensmad eller frokost til hele familien.

Hvis du vil servere en lækker og mættende salat, er en proteinrig grønkålssalat et godt bud. Salaten er fyldt med kerner, linser, quinoa og avocado. Den kan både spises for sig selv, men fungerer også godt som tilbehør til aftensmaden. Server den med en skive godt brød.

Se opskrift
proteinrig grønkålssalat

Køkkentid
35 min

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Proteinrig grønkålssalat: 3 ud af 5 baseret på 6 anmeldelser

Opskrift

4 - 6 personer

Salat:

1 dåse grønne linser
3 dl Valsemøllen Økologiske quinoa
3 dl perlebyg
6-7 håndfulde hakket grønkål
3 spsk Valsemøllen Økologiske hampefrø
3 spsk Valsemøllen Økologiske sesamfrø
6-7 grønne tomater
3 stilke frisk mynte
2 avokadoer

Dressing:

2 tsk dijon sennep
1 spsk ahornsirup
3 spsk olivenolie
1 spsk limesaft
Salt og peber

Andet:
Valsemøllen Greenlife Økologisk Grøn Pesto

Sådan gør du

  1. Skyld både quinoa og perlebyg og kom dem i hver deres gryde.
  2. Hæld 6 dl vand i hver gryde og lad det komme op og koge.
  3. Når grynene koger, skru da ned for varmen.
  4. Quinoaen skal have cirka 15 minutter, mens perlebyggen er færdigkogt efter 25-30 minutter.
  5. Snit imens mynte og tomater.
  6. Skær avokadoer i skiver.
  7. Lav dressingen ved at røre alle ingredienserne sammen i en lille skål.
  8. Lav pestoen efter anvisning på bagsiden af posen.
  9. Hæld det overskydende vand fra grynene når de er færdigkogte og kom dem ned i en stor skål.
  10. Dræn linserne for væde og kom dem ned i skålen til grynene sammen med resten af ingredienserne til salat.
  11. Hæld dressingen over og vend det hele sammen.
  12. Server den lune salat sammen med pestoen.
+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.