Proteinrig grønkålssalat

En sprød og sund grønkålssalat med bl.a linser og kerner og som nemt kan varieres med hvad man lige har lyst til.

Lækker og nem aftensmad eller frokost til hele familien.

Se opskrift

Køkkentid
35 min

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Proteinrig grønkålssalat: 2 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Ingredienser

Opskrift til 4 - 6 personer

Salat:

1 dåse grønne linser
3 dl Valsemøllen Økologiske quinoa
3 dl perlebyg
6-7 håndfulde hakket grønkål
3 spsk Valsemøllen Økologiske hampefrø
3 spsk Valsemøllen Økologiske sesamfrø
6-7 grønne tomater
3 stilke frisk mynte
2 avokadoer

Dressing:

2 tsk dijon sennep
1 spsk ahornsirup
3 spsk olivenolie
1 spsk limesaft
Salt og peber

Andet:
Valsemøllen Greenlife Økologisk Grøn Pesto

Fremgangsmåde

  1. Skyld både quinoa og perlebyg og kom dem i hver deres gryde.
  2. Hæld 6 dl vand i hver gryde og lad det komme op og koge.
  3. Når grynene koger, skru da ned for varmen.
  4. Quinoaen skal have cirka 15 minutter, mens perlebyggen er færdigkogt efter 25-30 minutter.
  5. Snit imens mynte og tomater.
  6. Skær avokadoer i skiver.
  7. Lav dressingen ved at røre alle ingredienserne sammen i en lille skål.
  8. Lav pestoen efter anvisning på bagsiden af posen.
  9. Hæld det overskydende vand fra grynene når de er færdigkogte og kom dem ned i en stor skål.
  10. Dræn linserne for væde og kom dem ned i skålen til grynene sammen med resten af ingredienserne til salat.
  11. Hæld dressingen over og vend det hele sammen.
  12. Server den lune salat sammen med pestoen.

Udviklet i samarbejde med Asta Just – der har en særlig kærlighed til plantebaseret mad

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.