Proteinrig grønkålssalat

En sprød og sund grønkålssalat med bl.a linser og kerner og som nemt kan varieres med hvad man lige har lyst til.

Lækker og nem aftensmad eller frokost til hele familien.

Se opskrift

Køkkentid
35 min

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Proteinrig grønkålssalat: 1 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Ingredienser

Opskrift til 4 - 6 personer

Salat:

1 dåse grønne linser
3 dl Valsemøllen Økologiske quinoa
3 dl perlebyg
6-7 håndfulde hakket grønkål
3 spsk Valsemøllen Økologiske hampefrø
3 spsk Valsemøllen Økologiske sesamfrø
6-7 grønne tomater
3 stilke frisk mynte
2 avokadoer

Dressing:

2 tsk dijon sennep
1 spsk ahornsirup
3 spsk olivenolie
1 spsk limesaft
Salt og peber

Andet:
Valsemøllen Greenlife Økologisk Grøn Pesto

Fremgangsmåde

  1. Skyld både quinoa og perlebyg og kom dem i hver deres gryde.
  2. Hæld 6 dl vand i hver gryde og lad det komme op og koge.
  3. Når grynene koger, skru da ned for varmen.
  4. Quinoaen skal have cirka 15 minutter, mens perlebyggen er færdigkogt efter 25-30 minutter.
  5. Snit imens mynte og tomater.
  6. Skær avokadoer i skiver.
  7. Lav dressingen ved at røre alle ingredienserne sammen i en lille skål.
  8. Lav pestoen efter anvisning på bagsiden af posen.
  9. Hæld det overskydende vand fra grynene når de er færdigkogte og kom dem ned i en stor skål.
  10. Dræn linserne for væde og kom dem ned i skålen til grynene sammen med resten af ingredienserne til salat.
  11. Hæld dressingen over og vend det hele sammen.
  12. Server den lune salat sammen med pestoen.

Udviklet i samarbejde med Asta Just – der har en særlig kærlighed til plantebaseret mad

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.