Hashbrown med agurk og pesto

Hashbrown er en grøntsags 'pandekage' af revne kartofler og courgetter stegt på panden og bagt i ovnen.

Prøv denne hashbrown på brunchbordet eller som lækkert tilbehør til aftensmaden.

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Hashbrown med agurk og pesto: 1 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

3 - 4 personer

Hashbrown:
3 store bagekartofler
1 courgette
2 tsk agavesirup
1 tsk salt
1/2 tsk peber
1/2 dl smeltet, plantebaseret smør
1 dl Valsemøllen hvedemel

Smør og olie til stegning

Andet:
1,5 dl plantebaserte yoghurt
1 agurk
1 pose Valsemøllen Grøn Pesto
Chiliflager
Frisk basilikum

Fremgangsmåde

  1. Varm ovnen til 220 grader varmluft + ovenfra varme.
  2. Riv kartoflerne og courgetten på et groft rivejern.
  3. Tag mindre håndfulde af de revne grøntsagerne i hænderne og pres væden ud af dem.
  4. Kom de “tørre” revne grøntsager i en stor skål.
  5. Tilføj de resterende ingredienser til hashbrownen.
  6. Rør godt rundt med en ske.
  7. Varm en pande med smør og olie og lad den blive varm.
  8. Fordel hashbrownen ud på hele panden.
  9. Brug en ske til at gøre overfladen jævn og til at presse “dejen” ud i kanterne.
  10. Lad den stege i cirka 5 minutter og sæt derefter panden i ovnen.
  11. Bag den i cirka 20 minutter, indtil overfladen har fået en fin lysebrun farve.
  12. Tag panden ud af ovnen. Vær opmærksom på, at den er meget varm, så du skal bruge et klæde til at holde om skaftet.
  13. Brug en osteskærer til at skære lange, tynde strimler af agurken.
  14. Fordel yoghurt, agurkestrimler, basilikum og chiliflager oven på hashbrownen.

Lav pestoen efter instruktioner på bagsiden af pakken.

Server mens den er varm sammen med pesto fra Valsemøllen.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.