Hashbrown med agurk og pesto

Hashbrown er en grøntsags 'pandekage' af revne kartofler og courgetter stegt på panden og bagt i ovnen.

Prøv denne hashbrown på brunchbordet eller som lækkert tilbehør til aftensmaden.

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 3 - 4 personer

Hashbrown:
3 store bagekartofler
1 courgette
2 tsk agavesirup
1 tsk salt
1/2 tsk peber
1/2 dl smeltet, plantebaseret smør
1 dl Valsemøllen hvedemel

Smør og olie til stegning

Andet:
1,5 dl plantebaserte yoghurt
1 agurk
1 pose Valsemøllen Grøn Pesto
Chiliflager
Frisk basilikum

Fremgangsmåde

  1. Varm ovnen til 220 grader varmluft + ovenfra varme.
  2. Riv kartoflerne og courgetten på et groft rivejern.
  3. Tag mindre håndfulde af de revne grøntsagerne i hænderne og pres væden ud af dem.
  4. Kom de “tørre” revne grøntsager i en stor skål.
  5. Tilføj de resterende ingredienser til hashbrownen.
  6. Rør godt rundt med en ske.
  7. Varm en pande med smør og olie og lad den blive varm.
  8. Fordel hashbrownen ud på hele panden.
  9. Brug en ske til at gøre overfladen jævn og til at presse “dejen” ud i kanterne.
  10. Lad den stege i cirka 5 minutter og sæt derefter panden i ovnen.
  11. Bag den i cirka 20 minutter, indtil overfladen har fået en fin lysebrun farve.
  12. Tag panden ud af ovnen. Vær opmærksom på, at den er meget varm, så du skal bruge et klæde til at holde om skaftet.
  13. Brug en osteskærer til at skære lange, tynde strimler af agurken.
  14. Fordel yoghurt, agurkestrimler, basilikum og chiliflager oven på hashbrownen.

Lav pestoen efter instruktioner på bagsiden af pakken.

Server mens den er varm sammen med pesto fra Valsemøllen.

Udviklet i samarbejde med Asta Just – der har en særlig kærlighed til plantebaseret mad