Hashbrown med agurk og pesto

Hashbrown er en grøntsags ‘pandekage’ af revne kartofler og courgetter, der bliver stegt på panden og bagt i ovnen. Den er smagfuld og nemt at lave.

En hashbrown kan serveres til mange typer af retter. Den sprøde lille pandekage er nemlig fuld af smag, og er god som et salt element til din middag. Server den som en del af brunchbordet, eller brug den som tilbehør til aftensmaden. Mulighederne er mange!

Se opskrift
hashbrown

Køkkentid
40 min.

Ventetid
25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Hashbrown med agurk og pesto: 1 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

3 - 4 personer

Hashbrown
3 store bagekartofler
1 courgette
2 tsk. agavesirup
1 tsk. salt
1/2 tsk. peber
1/2 dl smeltet, plantebaseret smør
1 dl Valsemøllen Dansk Hvedemel

Smør og olie til stegning

Andet:
1,5 dl plantebaseret yoghurt
1 agurk
Grøn pesto
Chiliflager
Frisk basilikum

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Varm ovnen til 220°C varmluft + overvarme.
  2. Riv kartoflerne og courgetten på et groft rivejern.
  3. Tag mindre håndfulde af de revne grøntsagerne i hænderne og pres væden ud af dem.
  4. Kom de “tørre” revne grøntsager i en stor skål, og tilføj de resterende ingredienser til hashbrownen. Rør godt rundt med en ske.
  5. Varm en pande med smør og olie og lad den blive varm.
  6. Fordel hashbrownen ud på hele panden. Brug en ske til at gøre overfladen jævn og til at presse “dejen” ud i kanterne. Lad den stege i cirka 5 minutter og sæt derefter panden i ovnen.
  7. Bag den i cirka 20 minutter, indtil overfladen har fået en fin lysebrun farve.
  8. Tag panden ud af ovnen. Vær opmærksom på, at den er meget varm, så du skal bruge et klæde til at holde om skaftet.
  9. Brug en osteskærer til at skære lange, tynde strimler af agurken.
  10. Fordel yoghurt, agurkestrimler, basilikum og chiliflager oven på hashbrownen.
  11. Server mens den er varm sammen med grøn pesto.