Bageskolen

Bageskolen

Det kan du bruge bage-enzymer til

Bage-enzymer fra Valsemøllen kan bruges til al slags brød bagt med gær. Fra rundstykker til franskbrød og sprøde snegle til madbrød og alt andet, hvor du gerne vil have en sprød skorpe og luftige brød og boller. Prøv dig frem og eksperimenter med de opskrifter, du plejer at bruge. Vi anbefaler ikke, at du bruger det til rugbrødsbagning eller til glutenfri bagning.

Professionel standard
Enzymerne forsvinder ved bagningen og kan hverken duftes eller smages i det færdige bagværk.

Tip:
Når du bruger bage-enzymer, er det vigtigt, at du blander dem godt sammen med melet og andre tørre ingredienser, inden du kommer det i væsken. Du kan bruge bage-enzymer i alle opskrifter hvor du bruger gær.

En tur på køl eller frost

Med bage-enzymer kan du desuden være mere fleksibel med din bagning og få mere friskbagt brød i hverdagen. Deje med bage-enzymer kan koldhæves i op til 2 døgn. En normal gærdej kan ellers maksimalt stå på køl i 24 timer. Samtidig kan du fryse dejen ned, når du bruger bage-enzym. Hvis du for eksempel gerne vil bage et friskbagt morgenbrød til familien i weekenden, kan du lave dobbelt portion og komme det andet på køl, når du har slået det op. Dejen kan opbevares på frost i op til 14 dage og skal blot tøes op, inden du bager den.

Dosering:
Du skal bruge 20-30 gram bageenzym per 1 kg mel.

Bag franskbrød

Det tredje krydderi

Du kender det fra dit eget køkken: Ligegyldigt hvor dygtig en hjemmebager du er, så gælder det om at have respekt for dejen. For selvom man gør præcist, som man plejer, så kan vind og vejr, eller små ændringer i råvarerne, påvirke det endelige resultat. Sådan er det også for de professionelle, og derfor bager de ofte med enzymer for at sikre kvaliteten af deres bagværk med en sprød skorpe og god friskholdning. Derfor kalder vi det også det tredje krydderi i dit bagværk. Bag for eksempel et klassisk ciabattabrød med en skøn luftighed og dejlig saftig konsistens

Bag Manitobabrød

Gør det virkelig nogen forskel?

Vi bad kogemand og hobbybager Thomas Alcayaga fra Madetmere teste bageenzym i sit eget køkken og omhyggelig, det er han!

Se her hvordan testen gik, og hvad han siger til effekten af bageenzym, når han bager klassiske rundstykker.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.