Bageskolen

Bageskolen

Det kan du bruge bage-enzymer til

Bage-enzymer fra Valsemøllen kan bruges til al slags brød bagt med gær. Fra rundstykker til franskbrød og sprøde snegle til madbrød og alt andet, hvor du gerne vil have en sprød skorpe og luftige brød og boller. Prøv dig frem og eksperimenter med de opskrifter, du plejer at bruge. Vi anbefaler ikke, at du bruger det til rugbrødsbagning eller til glutenfri bagning.

Professionel standard
Enzymerne forsvinder ved bagningen og kan hverken duftes eller smages i det færdige bagværk.

Tip:
Når du bruger bage-enzymer, er det vigtigt, at du blander dem godt sammen med melet og andre tørre ingredienser, inden du kommer det i væsken. Du kan bruge bage-enzymer i alle opskrifter hvor du bruger gær.

En tur på køl eller frost

Med bage-enzymer kan du desuden være mere fleksibel med din bagning og få mere friskbagt brød i hverdagen. Deje med bage-enzymer kan koldhæves i op til 2 døgn. En normal gærdej kan ellers maksimalt stå på køl i 24 timer. Samtidig kan du fryse dejen ned, når du bruger bage-enzym. Hvis du for eksempel gerne vil bage et friskbagt morgenbrød til familien i weekenden, kan du lave dobbelt portion og komme det andet på køl, når du har slået det op. Dejen kan opbevares på frost i op til 14 dage og skal blot tøes op, inden du bager den.

Dosering:
Du skal bruge 20-30 gram bageenzym per 1 kg mel.

Bag franskbrød

Det tredje krydderi

Du kender det fra dit eget køkken: Ligegyldigt hvor dygtig en hjemmebager du er, så gælder det om at have respekt for dejen. For selvom man gør præcist, som man plejer, så kan vind og vejr, eller små ændringer i råvarerne, påvirke det endelige resultat. Sådan er det også for de professionelle, og derfor bager de ofte med enzymer for at sikre kvaliteten af deres bagværk med en sprød skorpe og god friskholdning. Derfor kalder vi det også det tredje krydderi i dit bagværk. Bag for eksempel et klassisk ciabattabrød med en skøn luftighed og dejlig saftig konsistens

Bag Manitobabrød

Gør det virkelig nogen forskel?

Vi bad kogemand og hobbybager Thomas Alcayaga fra Madetmere teste bageenzym i sit eget køkken og omhyggelig, det er han!

Se her hvordan testen gik, og hvad han siger til effekten af bageenzym, når han bager klassiske rundstykker.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.