Sådan gør du
- Oplæs gæren i koldt vand, og tilsæt mel.
- Ælt dejen indtil den slipper kanterne på skålen. Det tager cirka 10 minutter, når du ælter på middel hastighed på en røremaskine.
- Tilsæt salt til dejen, og ælt yderligere i 2 minutter til dejen er glat og elastisk.
- Hæld dejen over i en olieret skål, og lad dejen hæve i ca. 60 minutter et lunt sted, eller på køl til dagen efter.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord, og form forsigtigt til et brød, drysses med mel.
- Bag brødet ved 240°C (Varmluft 220°C ) i ca. 18-20 minutter, hvorefter der skrues ned til 220°C (Varmluft 200°C) og bages yderligere 8-10 minutter.
Et godt tip: Hvis du vil sikre, at dit manitobabrød får den rigtige sprøde skorpe og luftige dej, kan du tilsætte Valsemøllen Bageenzym til dejen. Bageenzym er med til at sikre kvaliteten af dit bagværk, og enzymerne forsvinder ved bagningen og kan hverken duftes eller smages i det færdige bagværk. Når du bruger bageenzym er det vigtigt, at du blander det godt sammen med melet og andre tørre ingredienser, inden du kommer det i væsken. Lær mere om, hvordan du bager med bageenzym i vores bageskole.