Manitobabrød

Lav dit eget sprøde manitobabrød med Valsemøllen Manitoba Hvedemel, der er rigt på protein, og har en god hæveevne. Det betyder, at dit manitobabrød bliver luftigt og saftigt.

Når du skal bage et enkelt og lækkert hvedebrød, kan vi anbefale dig, at bruge manitobahvedemel. Den bagekraftigemel sikrer nemlig, at du får brød med god volumen og en saftig krumme. Brødet er super nemt at bage, og er perfekt som tilbehør til aftensmaden eller som sandwichbrød til madpakken. Den nemme grunddej kan du vælge at bage ét stort brød af, men du kan også bage flere mindre brød – de skal blot bages i kortere tid.

Se opskrift
Manitobabrød

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Manitobabrød: 4 ud af 5 baseret på 119 anmeldelser

Opskrift

1 stort eller 2 små brød

20 g gær
4 dl. koldt vand
550 g Valsemøllen Manitoba hvedemel
2 tsk. salt
12 g Valsemøllen Bageenzym

Sådan gør du

 

  1. Oplæs gæren i koldt vand, og tilsæt mel.
  2. Ælt dejen indtil den slipper kanterne på skålen. Det tager cirka 10 minutter, når du ælter på middel hastighed på en røremaskine.
  3. Tilsæt salt til dejen, og ælt yderligere i 2 minutter til dejen er glat og elastisk.
  4. Hæld dejen over i en olieret skål, og lad dejen hæve i ca. 60 minutter et lunt sted, eller på køl til dagen efter.
  5. Vend dejen ud på et meldrysset bord, og form forsigtigt til et brød, drysses med mel.
  6. Bag brødet ved 240°C  (Varmluft 220°C )  i ca. 18-20 minutter, hvorefter der skrues ned til 220°C  (Varmluft 200°C) og bages yderligere 8-10 minutter.

Et godt tip: Hvis du vil sikre, at dit manitobabrød får den rigtige sprøde skorpe og luftige dej, kan du tilsætte Valsemøllen Bageenzym til dejen. Bageenzym er med til at sikre kvaliteten af dit bagværk, og enzymerne forsvinder ved bagningen og kan hverken duftes eller smages i det færdige bagværk. Når du bruger bageenzym er det vigtigt, at du blander det godt sammen med melet og andre tørre ingredienser, inden du kommer det i væsken. Lær mere om, hvordan du bager med bageenzym i vores bageskole.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Vinderen trækkes 30. juni 2025 og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.