Manitobabrød

Lav dit eget sprøde manitobabrød med Valsemøllen Manitoba Hvedemel, der er rigt på protein, og har en god hæveevne. Det betyder, at dit manitobabrød bliver luftigt og saftigt.

Når du skal bage et enkelt og lækkert hvedebrød, kan vi anbefale dig, at bruge manitobahvedemel. Den bagekraftigemel sikrer nemlig, at du får brød med god volumen og en saftig krumme. Brødet er super nemt at bage, og er perfekt som tilbehør til aftensmaden eller som sandwichbrød til madpakken. Den nemme grunddej kan du vælge at bage ét stort brød af, men du kan også bage flere mindre brød – de skal blot bages i kortere tid.

Se opskrift

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Manitobabrød: 4 ud af 5 baseret på 73 anmeldelser

Opskrift

1 stort eller 2 små brød

20 g gær
4 dl. koldt vand
550 g Valsemøllen Manitoba hvedemel
2 tsk. salt

Sådan gør du

  1. Oplæs gæren i koldt vand, og tilsæt mel.
  2. Ælt dejen indtil den slipper kanterne på skålen. Det tager cirka 10 minutter, når du ælter på middel hastighed på en røremaskine.
  3. Tilsæt salt til dejen, og ælt yderligere i 2 minutter til dejen er glat og elastisk.
  4. Hæld dejen over i en olieret skål, og lad dejen hæve i ca. 60 minutter et lunt sted, eller på køl til dagen efter.
  5. Vend dejen ud på et meldrysset bord, og form forsigtigt til et brød, drysses med mel.
  6. Bag brødet ved 240°C  (Varmluft 220°C )  i ca. 18-20 minutter, hvorefter der skrues ned til 220°C  (Varmluft 200°C) og bages yderligere 8-10 minutter.

Et godt tip: Hvis du vil sikre, at dit manitobabrød får den rigtige sprøde skorpe og luftige dej, kan du tilsætte Valsemøllen Bageenzym til dejen. Bageenzym er med til at sikre kvaliteten af dit bagværk, og enzymerne forsvinder ved bagningen og kan hverken duftes eller smages i det færdige bagværk. Når du bruger bageenzym er det vigtigt, at du blander det godt sammen med melet og andre tørre ingredienser, inden du kommer det i væsken. Lær mere om, hvordan du bager med bageenzym i vores bageskole.
Dosering:
Der skal bruges 15-20 gram bageenzym til denne opskrift.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.