Manitobabrød

Lav dit eget sprøde manitobabrød med Valsemøllen Manitoba Hvedemel, der er rigt på protein, og har en god hæveevne. Det betyder, at dit manitobabrød bliver luftigt og saftigt.

Når du skal bage et enkelt og lækkert hvedebrød, kan vi anbefale dig, at bruge manitobahvedemel. Den bagekraftigemel sikrer nemlig, at du får brød med god volumen og en saftig krumme. Brødet er super nemt at bage, og er perfekt som tilbehør til aftensmaden eller som sandwichbrød til madpakken. Den nemme grunddej kan du vælge at bage ét stort brød af, men du kan også bage flere mindre brød – de skal blot bages i kortere tid.

Se opskrift

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Manitobabrød: 4 ud af 5 baseret på 110 anmeldelser

Opskrift

1 stort eller 2 små brød

20 g gær
4 dl. koldt vand
550 g Valsemøllen Manitoba hvedemel
2 tsk. salt

Sådan gør du

  1. Oplæs gæren i koldt vand, og tilsæt mel.
  2. Ælt dejen indtil den slipper kanterne på skålen. Det tager cirka 10 minutter, når du ælter på middel hastighed på en røremaskine.
  3. Tilsæt salt til dejen, og ælt yderligere i 2 minutter til dejen er glat og elastisk.
  4. Hæld dejen over i en olieret skål, og lad dejen hæve i ca. 60 minutter et lunt sted, eller på køl til dagen efter.
  5. Vend dejen ud på et meldrysset bord, og form forsigtigt til et brød, drysses med mel.
  6. Bag brødet ved 240°C  (Varmluft 220°C )  i ca. 18-20 minutter, hvorefter der skrues ned til 220°C  (Varmluft 200°C) og bages yderligere 8-10 minutter.

Et godt tip: Hvis du vil sikre, at dit manitobabrød får den rigtige sprøde skorpe og luftige dej, kan du tilsætte Valsemøllen Bageenzym til dejen. Bageenzym er med til at sikre kvaliteten af dit bagværk, og enzymerne forsvinder ved bagningen og kan hverken duftes eller smages i det færdige bagværk. Når du bruger bageenzym er det vigtigt, at du blander det godt sammen med melet og andre tørre ingredienser, inden du kommer det i væsken. Lær mere om, hvordan du bager med bageenzym i vores bageskole.
Dosering:
Der skal bruges 15-20 gram bageenzym til denne opskrift.