Manitobabrød

Lav dit eget sprøde manitobabrød med Valsemøllen Manitoba Hvedemel, der er rigt på protein, og har en god hæveevne. Det betyder, at dit manitobabrød bliver luftigt og saftigt.

Når du skal bage et enkelt og lækkert hvedebrød, kan vi anbefale dig, at bruge manitobahvedemel. Den bagekraftigemel sikrer nemlig, at du får brød med god volumen og en saftig krumme. Brødet er super nemt at bage, og er perfekt som tilbehør til aftensmaden eller som sandwichbrød til madpakken. Den nemme grunddej kan du vælge at bage ét stort brød af, men du kan også bage flere mindre brød – de skal blot bages i kortere tid.

Se opskrift
manitobabrød

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Manitobabrød: 4 ud af 5 baseret på 58 anmeldelser

Opskrift

1 stort eller 2 små brød

20 g gær
4 dl. koldt vand
550 g Valsemøllen Manitoba hvedemel
2 tsk. salt

Sådan gør du

  1. Oplæs gæren i koldt vand og tilsæt mel.
  2. Ælt dejen indtil den slipper kanterne på skålen. Det tager cirka 10 minutter, når du ælter på middel hastighed på en røremaskine.
  3. Tilsæt salt til dejen, og ælt yderligere i 2 minutter til dejen er glat og elastisk.
  4. Hæld dejen over i en olieret skål, og lad dejen hæve i ca. 60 minutter et lunt sted, eller på køl til dagen efter.
  5. Vend dejen ud på et meldrysset bord og form forsigtigt til et brød, drysses med mel.
  6. Bag brødet ved 240°C  (Varmluft 220°C )  i ca. 18-20 minutter, hvorefter der skrues ned til 220°C  (Varmluft 200°C) og bages yderligere 8-10 minutter.

Et godt tip: Du kan også hæve dit manitobabrød i en hævekurv, hvis du vil sikre, at brødet holder formen under hævning. Lad dejen hæve i en meldrysset hævekurv i ca. 1 time. Vend dejen ud på en bageplade med bagepapir og bag brødet. Lær mere om, hvordan du hæver med hævekurv i vores bageskole.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.