Manitoba brød

Lav dit eget sprøde Manitoba brød med Valsemøllen Manitoba-hvedemel

Se opskrift

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Manitoba brød: 4 ud af 5 baseret på 32 anmeldelser

Opskrift

til 1 stort eller 2 små brød

Brugt i opskriften

  1. Oplæs gæren i koldt vand og tilsæt mel.
  2. Ælt dejen indtil den slipper kanterne på skålen, cirka 10 minutter – brug en røremaskine.
  3. Tilsæt salt til dejen, og ælt yderligere i 2 min., til dejen er glat og elastisk.
  4. Hæld dejen over i en olieret skål, og lad dejen hæve i ca. 60 min. et lunt sted, eller på køl til dagen efter.
  5. Vend dejen ud på et meldrysset bord og form forsigtigt til et brød, drysses med mel.
  6. Bag brødet ved 240 °C  (Varmluft 220 °C )  i ca. 18-20 minutter, hvorefter der skrues ned til 220 °C  (Varmluft 200 °) og bages yderligere 8-10 minutter.

Tip! Du kan også hæve brødet i en hævekurv. Lad dejen hæve i en meldrysset hævekurv i ca. 1 time. Vend dejen ud på en bageplade med bagepapir og bag brødet.