Italiensk inspireret grydebrød

Lækkert Italiensk inspireret grydebrød. Det klassiske grydebrød i italiensk forklædning. Du får et rigtig lækkert brød når du bager i en støbejernsgryde. Grydebrød er ideelt som tilbehør til aftensmaden.

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
2-3 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1 grydebrød

25 g gær
7 dl vand (koldt)
1000 g Valsemøllen Tipo 00
3 tsk. salt (gourmet salt)
Pynt: 1½ dl olivenolie og krydderier fx havsalt og rosmarin

Fremgangsmåde

Italiensk inspireret grydebrød er lækkert tilbehør til mange retter. Året rundt. Særligt i suppesæsonen spiser vi brød til, men også til sommerens grillaftener, til suppe, tapas, salater og meget mere. Du kan bage dit italiensk inspireret grydebrød med hvad du lige har af toppings. Brug oliven, tomat eller hvidløg og lækre krydderurter.

  1. Opløs gæren i det kolde vand og derefter tilsæt mel og salt.
  2. Ælt dejen indtil den slipper kanterne på skålen, cirka 10 minutter – brug en røremaskine.
  3. Lad dejen hæve i 1-2 timer i køleskab, helst natten over, det giver brødet mere smag.
  4. Hæld ca. 1 dl olivenolie i en dyp bradepande med bagepapir og fyld dejen i. Tag lidt olie på hænderne og tryk dejen ud i kanten.
  5. Tryk små huller i dejen – dryp ca.½ dl olivenolie over dejen og strø gourmet salt over, og fordel rosmarin og oliven.
  6. Lad dejen hæve i 30 minutter ved stuetemperatur.
  7. Forvarm ovnen og gryden ved 225°C (varmluft 200°C). Strø lidt mel i den varme gryde og hæld forsigtigt dejen deri, stænk lidt olie over dejen og drys med rosmarin og havsalt. Sæt låg på og sæt gryden nederst i ovnen, bag i ca. 50 minutter.
  8. Tag låget af efter 30 minutter og bag brødet uden låg de sidste ca. 20 minutter.
  9. Tag brødet ud af gryden og lad de afkøle på en rist. Værsgo at servere italiensk inspireret grydebrød. Velbekomme!

Tip! Vent med at putte salt i til dejen er æltet i mindst 10 min., det gør dejen stram, og dit bageresultat bliver endnu bedre.

Du kan få gode tips og bagetricks til at mestre en italiensk dej her i vores bageskole om ‘Få succes med Tipo 00’.

Vil du hellere ty til den helt nemme løsning. Kan vi love dig smagen og resultatet bliver godt med vores surdejsboller Brødblanding, der er en god løsning, også til grydebrød eller focaccia, hvis det gerne må være ekstra nemt.