Gammeldags speltbrød

Speltmel er proteinrigt og har en god smag. Derfor får du også nogle smagfulde gammeldags speltbrød, når du bager med Valsemøllen Sigtet Speltmel. Du kan skifte det sigtede speltmel ud med almindelig hvedemel. Vær dog opmærksom på, at det ændrer på brødets smag.

Hvis du ønsker at bage de lækre gammeldags speltbrød, forstår vi dig godt. Brødene har nemlig en dejlig smag og en saftig krumme. Speltbrødene kan både serveres som tilbehør til aftensmaden, men de passer også godt på morgenbordet eller til eftermiddagshyggen. Rigtig god bagelyst!

Se opskrift
Gammeldags speltbrød

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Gammeldags speltbrød: 3 ud af 5 baseret på 93 anmeldelser

Opskrift

2 brød

1 kg Valsemøllen Sigtet Speltmel
6 dl mælk
50 g gær
3 spsk. olie
3 tsk. salt
2 tsk. honning

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Gæren opløses i den tempererede mælk (ca. 25°C).
  2. Alle ingredienser tilsættes, dog tilbageholdes 10% af den sigtet speltmel. Dejen æltes (mindst 5 min.), og yderligere sigtet speltmel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  3. Sæt dejen til at hæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Form 2 brød, og lad dem efterhæve tildækket på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  5. Rids brødene og pensl dem med vand.
  6. Bag dine gammeldags speltbrød i en forvarmet ovn i ca. 30-35 min. ved 220°C (varmluft = 200°C).
  7. Lad dem køle af på en rist og server!

Et godt tip: Vær opmærksom på, at dejen er blødere at arbejde med end en dej lavet på hvedemel. Lær mere om forskellige typer af mel i vores bageskole.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.