Sådan gør du
- Gæren opløses i den tempererede mælk (ca. 25°C).
- Alle ingredienser tilsættes, dog tilbageholdes 10% af den sigtet speltmel. Dejen æltes (mindst 5 min.), og yderligere sigtet speltmel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
- Sæt dejen til at hæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
- Form 2 brød, og lad dem efterhæve tildækket på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
- Rids brødene og pensl dem med vand.
- Bag dine gammeldags speltbrød i en forvarmet ovn i ca. 30-35 min. ved 220°C (varmluft = 200°C).
- Lad dem køle af på en rist og server!
Et godt tip: Vær opmærksom på, at dejen er blødere at arbejde med end en dej lavet på hvedemel. Lær mere om forskellige typer af mel i vores bageskole.