Gammeldags speltbrød

Speltmel er proteinrigt og har en god smag. Derfor får du også nogle smagfulde gammeldags speltbrød, når du bager med Valsemøllen Sigtet Speltmel. Du kan skifte det sigtede speltmel ud med almindelig hvedemel. Vær dog opmærksom på, at det ændrer på brødets smag.

Hvis du ønsker at bage de lækre gammeldags speltbrød, forstår vi dig godt. Brødene har nemlig en dejlig smag og en saftig krumme. Speltbrødene kan både serveres som tilbehør til aftensmaden, men de passer også godt på morgenbordet eller til eftermiddagshyggen. Rigtig god bagelyst!

Se opskrift
Gammeldags speltbrød

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Gammeldags speltbrød: 3 ud af 5 baseret på 149 anmeldelser

Opskrift

2 brød

1 kg Valsemøllen Sigtet Speltmel
6 dl mælk
50 g gær
3 spsk. olie
3 tsk. salt
2 tsk. honning

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Gæren opløses i den tempererede mælk (ca. 25°C).
  2. Alle ingredienser tilsættes, dog tilbageholdes 10% af den sigtet speltmel. Dejen æltes (mindst 5 min.), og yderligere sigtet speltmel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  3. Sæt dejen til at hæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Form 2 brød, og lad dem efterhæve tildækket på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  5. Rids brødene og pensl dem med vand.
  6. Bag dine gammeldags speltbrød i en forvarmet ovn i ca. 30-35 min. ved 220°C (varmluft = 200°C).
  7. Lad dem køle af på en rist og server!

Et godt tip: Vær opmærksom på, at dejen er blødere at arbejde med end en dej lavet på hvedemel. Lær mere om forskellige typer af mel i vores bageskole.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.