Gammeldags speltbrød

Speltmel er proteinrigt og har en god smag. Derfor får du også nogle smagfulde gammeldags speltbrød, når du bager med Valsemøllen Sigtet Speltmel. Du kan skifte det sigtede speltmel ud med almindelig hvedemel. Vær dog opmærksom på, at det ændrer på brødets smag.

Hvis du ønsker at bage de lækre gammeldags speltbrød, forstår vi dig godt. Brødene har nemlig en dejlig smag og en saftig krumme. Speltbrødene kan både serveres som tilbehør til aftensmaden, men de passer også godt på morgenbordet eller til eftermiddagshyggen. Rigtig god bagelyst!

Se opskrift
Gammeldags speltbrød

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Gammeldags speltbrød: 3 ud af 5 baseret på 118 anmeldelser

Opskrift

2 brød

1 kg Valsemøllen Sigtet Speltmel
6 dl mælk
50 g gær
3 spsk. olie
3 tsk. salt
2 tsk. honning

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Gæren opløses i den tempererede mælk (ca. 25°C).
  2. Alle ingredienser tilsættes, dog tilbageholdes 10% af den sigtet speltmel. Dejen æltes (mindst 5 min.), og yderligere sigtet speltmel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  3. Sæt dejen til at hæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Form 2 brød, og lad dem efterhæve tildækket på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  5. Rids brødene og pensl dem med vand.
  6. Bag dine gammeldags speltbrød i en forvarmet ovn i ca. 30-35 min. ved 220°C (varmluft = 200°C).
  7. Lad dem køle af på en rist og server!

Et godt tip: Vær opmærksom på, at dejen er blødere at arbejde med end en dej lavet på hvedemel. Lær mere om forskellige typer af mel i vores bageskole.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.