Gammeldags speltbrød

Speltmel er proteinrigt og har en god smag. Derfor får du også nogle smagfulde gammeldags speltbrød, når du bager med Valsemøllen Sigtet Speltmel. Du kan skifte det sigtede speltmel ud med almindelig hvedemel. Vær dog opmærksom på, at det ændrer på brødets smag.

Hvis du ønsker at bage de lækre gammeldags speltbrød, forstår vi dig godt. Brødene har nemlig en dejlig smag og en saftig krumme. Speltbrødene kan både serveres som tilbehør til aftensmaden, men de passer også godt på morgenbordet eller til eftermiddagshyggen. Rigtig god bagelyst!

Se opskrift
Gammeldags speltbrød

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Gammeldags speltbrød: 3 ud af 5 baseret på 128 anmeldelser

Opskrift

2 brød

1 kg Valsemøllen Sigtet Speltmel
6 dl mælk
50 g gær
3 spsk. olie
3 tsk. salt
2 tsk. honning

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Gæren opløses i den tempererede mælk (ca. 25°C).
  2. Alle ingredienser tilsættes, dog tilbageholdes 10% af den sigtet speltmel. Dejen æltes (mindst 5 min.), og yderligere sigtet speltmel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  3. Sæt dejen til at hæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Form 2 brød, og lad dem efterhæve tildækket på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  5. Rids brødene og pensl dem med vand.
  6. Bag dine gammeldags speltbrød i en forvarmet ovn i ca. 30-35 min. ved 220°C (varmluft = 200°C).
  7. Lad dem køle af på en rist og server!

Et godt tip: Vær opmærksom på, at dejen er blødere at arbejde med end en dej lavet på hvedemel. Lær mere om forskellige typer af mel i vores bageskole.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.