Gammeldags speltbrød

Speltmel er proteinrigt og har en god smag. Du kan skifte det sigtede speltmel ud med almindelig hvedemel.

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Gammeldags speltbrød: 3 ud af 5 baseret på 13 anmeldelser

Ingredienser

Opskrift til 2 brød
  • 1 kg Finax Speltmel-Sigtet
  • 6 dl mælk
  • 50 g gær
  • 3 spsk. olie
  • 3 tsk. salt
  • 2 tsk. honning

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Gæren opløses i den tempererede mælk (ca. 25°C).
  2. Alle ingredienser tilsættes, dog tilbageholdes 10% af den sigtet speltmel. Dejen æltes (mindst 5 min.), og yderligere sigtet speltmel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  3. Dejen hæves tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Herefter formes dej let til 2 brød.
  5. Brødene efterhæver på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min., tildækket og ved stuetemperatur.
  6. Brødene ridses og pensles med vand.
  7. Bages i en forvarmet ovn i ca. 30-35 min. ved 220°C (varmeluft = 200°C).

TIP! Vær opmærksom på, at dejen er blødere at arbejde med end en dej lavet på hvedemel.