Saftigt speltbrød

Denne lækre opskrift på speltbrød er ideelt som madbrød til aftensmaden

Se opskrift

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t 50 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2 brød

Brugt i opskriften

Fremgangmåde

  1. Lun kærnemælken og opløs gæren heri.
  2. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen, indtil den slipper kanterne på skålen – cirka 10 minutter. Brug gerne en røremaskine.
  3. Lad derefter dejen hvile tildækket i 20 minutter.
  4. Del og saml dejen i 2 lige store stykker og placer brødene i 2 smurte bageforme.
  5. Lad dem hæve tildækket i 60 minutter et lunt sted.
  6. Bag brødene i en forvarmet ovn ved 220°C på midterste rille i ca. 25-30 minutter.
  7. De kan med fordel pensles med sammenpisket æg, inden de sættes i ovnen.
  8. Lad brødene køle af på en bagerist efter bagning.

Tip: Pift brødet op med  havsalt og rosmarin inden bagning.