Saftigt speltbrød med chiafrø

Chiafrø er smagsneutrale, men bidrager med fibre og gode næringsstoffer. Chiafrø medvirker desuden til et saftigt brød.

Se opskrift

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Saftigt speltbrød med chiafrø: 3 ud af 5 baseret på 18 anmeldelser

Opskrift

2 brød

50 g gær
7 dl A-38 Naturel
1 kg Valsemøllen Speltmel-Sigtet
2 spsk. olie
3 tsk. salt
2 tsk. honning
4 spsk. Valsemøllen Økologiske chiafrø

Sådan gør du

  1. Gæren opløses i den opvarmede A-38 (ca. 25°C via vandbad eller mikroovn).
  2. Alle ingredienser tilsættes, dog tilbageholdes 10% af den sigtet speltmel. Dejen æltes (mindst 5 min.), og yderligere sigtet speltmel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  3. Dejen hæves tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Herefter formes dej let til 2 brød.
  5. Brødene efterhæver på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min., tildækket og ved stuetemperatur.
  6. Brødene ridses og pensles med vand.
  7. Bages i en forvarmet ovn i ca. 25-30 min. ved 220°C (varmeluft = 200°C).

Et godt tip: Vær opmærksom på, at dejen er blødere at arbejde med end en dej lavet på hvedemel.