Grydebrød med spelt


Server et grydebrød med spelt og slå benene væk under dine gæster og dig selv med verdens nemmeste brød. Grydebrødet er nemlig både let at tilberede og at bage. Speltmelet tilfører brødet gode fibre og giver en flot gylden farve.

Grydebrød med spelt er et must på spisebordet. Det rustikke brød både smager godt, og så får det en sprød skorpe med en saftig krumme, når det bliver bagt i en gryde. I denne version har vi brugt to typer af speltmel – nemlig både sigtet og fuldkorn. Det er med til at give brødet noget struktur og en karakteristisk smag, der både passer til et lag smør og som tilbehør til simreretter. Og så et det tilmed nemt at lave!

Se opskrift
grydebrød med spelt

Køkkentid
35 min.

Ventetid
7 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grydebrød med spelt: 3 ud af 5 baseret på 6 anmeldelser

Opskrift

1 grydebrød

8 dl koldt vand
10 g gær
3 tsk. salt
2 tsk. honning eller sukker
300 g Valsemøllen speltmel, fuldkorn
700 g Valsemøllen speltmel, sigtet

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i koldt vand og tilsæt resten af ingredienserne.
  2. Ælt dejen, indtil den slipper kanterne på skålen – cirka 10 minutter.Brug gerne en røremaskine.
  3. Lad dejen hæve i en olieret skål i min. 6 timer. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og fold som en pude.
  4. Lad dejen hæve lunt og tildækketi 2 timer i en smurt form.
  5. Forvarm ovnen og gryden ved 225°C (varmluft 200°C). Strø lidt mel i den varme gryde og hæld forsigtigt dejen deri. Sæt låg på og sæt gryden nederst i ovnen, bag i ca. 50 minutter.
  6. Efter 30 minutter tager du låget af og bager brødet uden låg de sidste ca. 20 minutter.
  7. Afkøl brødet på en rist.