Grove speltstykker

Sidsel har delt sin familie opskrift på grove speltstykker. Sidsel elsker at bage både brød og kager - og de her lækre speltstykker kan varmt anbefales.

Se opskrift

Køkkentid
25 min.

Ventetid
2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

ca. 20 stk.

25 g gær
1 dl vand
3½ dl mælk
½ tsk salt
2 spsk rørsukker
½ dl solsikkeolie
120 g fiberbageblanding – eller 3/4-kornsblanding
200 g speltmel
ca.500 g sigtemel – eller hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær med vandet.
  2. Tilsæt alle ingredienserne og kør din dej på rørmaskinen i ca.5-7 minutter, eller rør med en ske og så ælt din dej godt hvis du ikke bruger maskine.
  3. Sæt dejen til hævning 1-1½ time.
  4. Drys mel ud på bordet og hæld dejen ud på bordet, træk den ud til en rektangel.
  5. Drys lidt mel ud over dejen og så skærer du 20 forskellige stykker og sætter dem over på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve et lunt sted i ca.½ time.
  6. Tænd ovnen på 220 grader og sæt en lille skål med vand i bunden af ovnen.
  7. Bag dem midt i ovnen i ca. 20-25 minutter til de er blevet flotte brune.
  8. Lad dem køle helt af på en bagerist inden du spiser dem

Opskrift udviklet af Sidsel J. K. Worm for Valsemøllen

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.