Grydebrød bagt på grill

Har du prøvet at bage på din grill? Det er næsten ligeså nemt, som når du bager i ovnen. Dette grydebrød bagt på grill, er også nemt at gå til. Bag det på campingturen eller i sommerhuset. Aldrig har brød uden ovn være nemmere!

Det grove grydebrød bagt på grill er perfekt til sommerens grillaftener. Hvis der alligevel er gang i grillen, kan du udnytte varmen til både den klassiske grillmad, men du kan også bage lækkert brød. Brødet kan både spises til sommerbrunch og som tilbehør til aftensmaden. Hele familien vil elske det saftige grydebrød med den sprøde skorpe. Og bager du det på kulgrill, giver kullene også lidt smag. Helt fantastisk til de lyse sommeraftener!

Se opskrift
grydebrød bagt på grill

Køkkentid
30 min.

Ventetid
18-24 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grydebrød bagt på grill: 4 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

1 brød

400 g vand
50 g aktiv surdej (kan erstattes af 15 g gær)
350 g Økologisk Manitoba
125 g Dansk speltmel, fuldkorn
25 g Dansk rugmel, fuldkorn
14 g Salt
5 g Gær

Sådan gør du

Dag 1

  1. Kom vand, mel og surdej i en røreskål, og rør det sammen i ca. 30 sekunder. Stop maskinen og lad herefter ”dejen” stå til autolyse (hvile) i 30 min
  2. Tilsæt salt og gær, og ælt dejen i 2-3 min. ved lav hastighed. Øg hastigheden til mellemhøj til høj hastighed og ælt i 8-10 min., eller til dejen slipper røreskålens kanter.
  3. Kom dejen over i en skål som er smurt med olie, tildæk med film og lad den stå på køl i 18-24 timer ved 5-7 grader for optimal udvikling. Sæt evt. dejen i køleskabets grøntsagsskuffe.

Dag 2

  1. Hæld dejen ud på et bord drysset med mel. Form brødet forsigtigt, så luften bevares i dejen. Kom dejen tilbage i en skål drysset med mel. Læg den med bunden op ad, og dæk til med film. Lad dejen hæve i 2,5-3 timer ved stuetemperatur.
  2. Sæt nu din tomme gryde op i grillen og tænd grillen. Grillen må gerne være rigtig varm, omkring 250-300°C, så gryden kan blive varmet godt op.
  3. Efter ca. 20 min. har gryden fået en godt varme. Tag låget af gryden, og hæld forsigtigt dejen over i den varme gryde. Snit flotte mønstre eller rustikke sprækker i brødet, hvis du har lyst. Sæt låget på gryden igen og luk for grillen. Skru ned for grillen, så der opnås en temperatur på 210-220°C med indirekte varme.
  4. Bag brødet i 30-35 min. med låg på gryden og herefter 15-20 min. uden låg på gryden. Bank i bunden af brødet, for at tjekke om det er færdigt. Det skal lyde hult.

Et godt tip: Måske er dette grydebrød bagt på grill din første gang med at bage på grillen. Er du ny i bagning på grill? Så er hjælpen nær! Vi har samlet alle vores tips og tricks til at bage på grill i vores bageskole. Er det ikke tid til at bage på grill? Så kan du finde alle vores bedste opskrifter på grydebrød her.

Udviklet i samarbejde med bagermester Per Bangert, ambassadør for Morsø grill 

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.