Grydebrød bagt på grill

Har du prøvet at bage på din grill? Det er næsten ligeså nemt, som når du bager i ovnen. Dette grydebrød bagt på grill, er også nemt at gå til. Bag det på campingturen eller i sommerhuset. Aldrig har brød uden ovn være nemmere!

Det grove grydebrød bagt på grill er perfekt til sommerens grillaftener. Hvis der alligevel er gang i grillen, kan du udnytte varmen til både den klassiske grillmad, men du kan også bage lækkert brød. Brødet kan både spises til sommerbrunch og som tilbehør til aftensmaden. Hele familien vil elske det saftige grydebrød med den sprøde skorpe. Og bager du det på kulgrill, giver kullene også lidt smag. Helt fantastisk til de lyse sommeraftener!

Se opskrift
grydebrød bagt på grill

Køkkentid
30 min.

Ventetid
18-24 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grydebrød bagt på grill: 4 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Opskrift

1 brød

400 g vand
50 g aktiv surdej (kan erstattes af 15 g gær)
350 g Økologisk Manitoba
125 g Dansk speltmel, fuldkorn
25 g Dansk rugmel, fuldkorn
14 g Salt
5 g Gær

Sådan gør du

Dag 1

  1. Kom vand, mel og surdej i en røreskål, og rør det sammen i ca. 30 sekunder. Stop maskinen og lad herefter ”dejen” stå til autolyse (hvile) i 30 min
  2. Tilsæt salt og gær, og ælt dejen i 2-3 min. ved lav hastighed. Øg hastigheden til mellemhøj til høj hastighed og ælt i 8-10 min., eller til dejen slipper røreskålens kanter.
  3. Kom dejen over i en skål som er smurt med olie, tildæk med film og lad den stå på køl i 18-24 timer ved 5-7 grader for optimal udvikling. Sæt evt. dejen i køleskabets grøntsagsskuffe.

Dag 2

  1. Hæld dejen ud på et bord drysset med mel. Form brødet forsigtigt, så luften bevares i dejen. Kom dejen tilbage i en skål drysset med mel. Læg den med bunden op ad, og dæk til med film. Lad dejen hæve i 2,5-3 timer ved stuetemperatur.
  2. Sæt nu din tomme gryde op i grillen og tænd grillen. Grillen må gerne være rigtig varm, omkring 250-300°C, så gryden kan blive varmet godt op.
  3. Efter ca. 20 min. har gryden fået en godt varme. Tag låget af gryden, og hæld forsigtigt dejen over i den varme gryde. Snit flotte mønstre eller rustikke sprækker i brødet, hvis du har lyst. Sæt låget på gryden igen og luk for grillen. Skru ned for grillen, så der opnås en temperatur på 210-220°C med indirekte varme.
  4. Bag brødet i 30-35 min. med låg på gryden og herefter 15-20 min. uden låg på gryden. Bank i bunden af brødet, for at tjekke om det er færdigt. Det skal lyde hult.

Et godt tip: Måske er dette grydebrød bagt på grill din første gang med at bage på grillen. Er du ny i bagning på grill? Så er hjælpen nær! Vi har samlet alle vores tips og tricks til at bage på grill i vores bageskole. Er det ikke tid til at bage på grill? Så kan du finde alle vores bedste opskrifter på grydebrød her.

Udviklet i samarbejde med bagermester Per Bangert, ambassadør for Morsø grill 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.