Bageskolen

Bageskolen

Tip no. 011 / Bag på grill

Grill er meget mere end en god steak og lune pølser. Her kommer vi med en masse gode råd, tips og tricks til dig, der også gerne vil lave brød og bagværk på din kuglegrill.


En god bagesten gør forskellen
Brug en bagesten, når du bager på grill. En almindelig bageplade eller en foliebakke kan ikke tåle den høje varme. Bagestenen derimod er lavet til modstå de høje temperaturer, så brødet får en jævn og ikke for voldsom varmepåvirkning nedefra. Husk, at bagestenen skal være gennemvarm for at få det bedste resultat.

Ekstra fugtighed
Når din dej er færdig med at hæve, kan du fordel dække den til med et fugtig viskestykke i 15 til 30 minutter, inden du bager på grillen. Det medvirker til, at dejen forbliver fugtig, mens skorpen til gengæld bliver lækker sprød, når brødet er bagt.

Let ikke låget
Låget skal altid blive på, også når du bager på grillen. Hver gang du letter på låget, lukker du masser af varme og fugt ud af grillen, så dit brød ikke bliver gennembagt. Så hav tålmodighed og stol på bagetiden i opskriften.

Tjek temperaturen
For et optimalt bageresultat på grill er det en god at have et termometer, så du kan måle temperaturen under bagningen. En tommelfingerregel siger, at brød og kager skal bages ved ca. 210-220 grader, mens en pizza skal bages ved 250 grader.

Har du lyst til at lære mere?
Så kan du med fordel læne dig tilbage og se vores videoer om bagning på grill – fyldt med gode råd og inspiration til hvordan du bager med din grill.

Få her inspiration på 4 lækre pizzaer lavet med Valsemøllen Økologiske pizzamel. Du kan også få de bedste opskrifter på  pizzabunde lige her.

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.