Bageskolen

Bageskolen

Tip no. 011 / Bag på grill

Grill er meget mere end en god steak og lune pølser. Her kommer vi med en masse gode råd, tips og tricks til dig, der også gerne vil lave brød og bagværk på din kuglegrill.


En god bagesten gør forskellen
Brug en bagesten, når du bager på grill. En almindelig bageplade eller en foliebakke kan ikke tåle den høje varme. Bagestenen derimod er lavet til modstå de høje temperaturer, så brødet får en jævn og ikke for voldsom varmepåvirkning nedefra. Husk, at bagestenen skal være gennemvarm for at få det bedste resultat.

Ekstra fugtighed
Når din dej er færdig med at hæve, kan du fordel dække den til med et fugtig viskestykke i 15 til 30 minutter, inden du bager på grillen. Det medvirker til, at dejen forbliver fugtig, mens skorpen til gengæld bliver lækker sprød, når brødet er bagt.

Let ikke låget
Låget skal altid blive på, også når du bager på grillen. Hver gang du letter på låget, lukker du masser af varme og fugt ud af grillen, så dit brød ikke bliver gennembagt. Så hav tålmodighed og stol på bagetiden i opskriften.

Tjek temperaturen
For et optimalt bageresultat på grill er det en god at have et termometer, så du kan måle temperaturen under bagningen. En tommelfingerregel siger, at brød og kager skal bages ved ca. 210-220 grader, mens en pizza skal bages ved 250 grader.

Har du lyst til at lære mere?
Så kan du med fordel læne dig tilbage og se vores videoer om bagning på grill – fyldt med gode råd og inspiration til hvordan du bager med din grill.

Få her inspiration på 4 lækre pizzaer lavet med Valsemøllen Økologiske pizzamel. Du kan også få de bedste opskrifter på  pizzabunde lige her.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.