Bageskolen

Bageskolen

Bag dine egne pitabrød. Helt perfekte luftige pitabrød, der smager fantastisk. Vi guider dig her med de bedste bagetips til at bage de helt perfekte pitabrød.

Hvordan bager man pitabrød?

Det vigtigste ved et vellykket pitabrød er det hulrum, som opstår i midten af brødet, når du bager det i ganske kort tid og ved meget høj varme. Dejen skal æltes godt, så proteinerne i melet får mulighed for at udvikle en stærk og elastisk glutenstruktur – det gør, at brødet kan holde på en masse luft, som udvikles under hævningen, og hæve op i en fart inde i ovnen. Det bedste resultat får du ved at lade en røremaskine ælte dejen indtil, at den samler sig om dejkrogen og slipper skålens kanter.

Når du kommer pitabrødene ind i ovnen, så er det vigtigt, at ovnen er så varm, som den overhovedet kan blive. Tænd derfor ovnen i rigtig god tid, mens dejen hæver. Har du en bagesten eller et bagestål, så brug det, da det optimerer ovnens varme og giver pitabrødene det varmechok og den høje varme, som de har brug for at hæve rigtigt op.

Alternativt kan du vende din bageplade om, så kanterne vender nedad i ovnen. Når dejen rulles ud, så er det vigtigt, at du ikke trykker for meget ned på dejen, men ruller i jævne bevægelser henover dejen. Dejen skal ikke klistre sammen, men rulles, så der kan skabes et hulrum i midten. Den meget høje varme sørger sammen med den veludviklede glutenstruktur for, at de tyndt udrullede pitabrød lynhurtigt popper op og får det karakteristiske hulrum i midten, som du kan fylde med lækkert fyld.

Bag pitabrød med falafler og hummus

Sådan former du runde pitabrød

De helt perfekte pitabrød er runde og hule, men hvad er teknikken til det? De luftige pitabrød kommer ved, at du bager brødene med det samme, når du har rullet dem, da de ellers når at klistre sammen inden i, og derfor har svært ved at poppe.

Cathrine Brandt, vores bageskoleekspert, guider dig i videoen til, hvordan du bedst former runde pitabrød. Start med at form hver dejklump til en bolle, og lad dem hvile utildækket i 20-30 minutter på køkkenbordet. I mens skal ovnen være på 250 grader varmluft. Rul hver dejklump ud til et fladt pitabrød, og kom straks pitabrødet i ovnen. Du kan bage 3-4 pitabrød i ovnen samtidig, men læg dem ind efterhånden, som de er klar. Læg dem forsigtigt på det brandvarme bagestål, og lad pitabrødet bage i få minutter ind til at det popper op. Nyd med det samme.

Bag koldhævede pitabrød