Bageskolen

Bageskolen

Bag dine egne pitabrød. Helt perfekte luftige pitabrød, der smager fantastisk. Vi guider dig her med de bedste bagetips til at bage de helt perfekte pitabrød.

Hvordan bager man pitabrød?

Det vigtigste ved et vellykket pitabrød er det hulrum, som opstår i midten af brødet, når du bager det i ganske kort tid og ved meget høj varme. Dejen skal æltes godt, så proteinerne i melet får mulighed for at udvikle en stærk og elastisk glutenstruktur – det gør, at brødet kan holde på en masse luft, som udvikles under hævningen, og hæve op i en fart inde i ovnen. Det bedste resultat får du ved at lade en røremaskine ælte dejen indtil, at den samler sig om dejkrogen og slipper skålens kanter.

Når du kommer pitabrødene ind i ovnen, så er det vigtigt, at ovnen er så varm, som den overhovedet kan blive. Tænd derfor ovnen i rigtig god tid, mens dejen hæver. Har du en bagesten eller et bagestål, så brug det, da det optimerer ovnens varme og giver pitabrødene det varmechok og den høje varme, som de har brug for at hæve rigtigt op.

Alternativt kan du vende din bageplade om, så kanterne vender nedad i ovnen. Når dejen rulles ud, så er det vigtigt, at du ikke trykker for meget ned på dejen, men ruller i jævne bevægelser henover dejen. Dejen skal ikke klistre sammen, men rulles, så der kan skabes et hulrum i midten. Den meget høje varme sørger sammen med den veludviklede glutenstruktur for, at de tyndt udrullede pitabrød lynhurtigt popper op og får det karakteristiske hulrum i midten, som du kan fylde med lækkert fyld.

Bag pitabrød med falafler og hummus

Sådan former du runde pitabrød

De helt perfekte pitabrød er runde og hule, men hvad er teknikken til det? De luftige pitabrød kommer ved, at du bager brødene med det samme, når du har rullet dem, da de ellers når at klistre sammen inden i, og derfor har svært ved at poppe.

Cathrine Brandt, vores bageskoleekspert, guider dig i videoen til, hvordan du bedst former runde pitabrød. Start med at form hver dejklump til en bolle, og lad dem hvile utildækket i 20-30 minutter på køkkenbordet. I mens skal ovnen være på 250 grader varmluft. Rul hver dejklump ud til et fladt pitabrød, og kom straks pitabrødet i ovnen. Du kan bage 3-4 pitabrød i ovnen samtidig, men læg dem ind efterhånden, som de er klar. Læg dem forsigtigt på det brandvarme bagestål, og lad pitabrødet bage i få minutter ind til at det popper op. Nyd med det samme.

Bag koldhævede pitabrød
+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.