Pizza bagt på grill

Selvom du ikke har en pizzaovn, kan du alligevel godt få en pizza med sprød bund. Denne pizza bagt på grill er nemt at lave, og giver det lækreste resultat. Det sværeste bliver måske ventetiden.

Hvem elsker ikke en god pizza med tynd og sprød bund? Så prøv en pizza bagt på grill. De koldhævede pizzabunde får en skøn smag, og giver gode resultater. Grillen er det perfekte redskab, når du vil bage ved høje varmegrader. Det kan være svært at få samme resultater i ovnen. Top de lækre pizzaer med det, som I kan lide. Hvad med en udgave med tomatsauce, ost, grillet peberfrugt og chorizo. Ellers kan i eksperimentere med pulled pork eller andre lækre ting fra grillen. Det er bare at prøve sig frem!

Se opskrift
pizza bagt på grill

Køkkentid
30 min.

Ventetid
2 døgn


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Pizza bagt på grill: 4 ud af 5 baseret på 21 anmeldelser

Opskrift

4 pizzaer

325 g koldt vand
460 g Økologisk Tipo 00 Hvedemel
50 g Dansk Ølandshvedemel
12,5 g salt
1 g gær (meget lille ært)

Sådan bager du pizza på grill

Du kan med fordel tilberede din pizzadej i forvejen, følg opskriften på koldhævet pizzadej –  nedenfor.

Vil du gerne have en hurtigere version på pizzadej, kan du følge vores klassiske grundopskrift på pizzadej ➜ få opskriften her eller du kan bruge vores økologiske bageblanding, der også er god til at have med på ferie eller i sommehus, du finder mere info om  Valsemøllen ØKO pizza-melblanding her.

Koldhævet pizzadej, dag 1

 1. Start med at veje vand og mel af. Kom vand og mel i en røreskål, og rør det sammen i 30 sekunder. Brug en røremaskine eller hænderne. Lad herefter ”dejen” stå til autolyse (hvile) i 30 minutter.
 2. Når dejen har hvilet i 30 minutter, tilsættes salt og gær. Ælt dejen i 5 minutter ved laveste hastighed, og lad den hvile i 10 minutter.
 3. Efter hviletiden, køres dejen 5 minutter ved laveste hastighed.
 4. Kom dejen over i en skål smurt med olie, tildæk med film og lad den stå ved stuetemperatur i 24 timer.

Koldhævet pizzadej, dag 2

 1. Efter de 24 timer hældes dejen ud på et bord drysset med durummel.
 2. Vej dejen af i klumper af 200 g og lav dem til kugler. Stram gerne kuglerne godt op.
 3. Kom dem over i en bakke med kant, eller fad som er drysset med durum i bunden. Drys gerne lidt durum på toppet af dejkuglerne også. Tildæk med film og stil dem på køl i 24 timer.

Sådan bager du pizza på grill

 1. Tag pizzadej ud af køleskabet og lad dem stå og temperere mens grillen varmes op.
 2. Tænd grillen og varm den op til 250-300°C. Kom pizzasten eller bagestål på i ca. 15 minutter lige før pizzaerne skal bages.
 3. Tryk dejen ud eller rul ud i durummel til en diameter på cirka 26 cm.
 4. Kom tomatsovs eller pesto på bunden og top med det fyld, som du kan lide, fx revet mozzarella, chorizo og peberfrugt. Pas på med at bruge for meget fyld, da det kan gøre det svært at bage din pizzabund helt sprød.
 5. Flyt pizzaerne med en  pizzaspade hen på den gennemvarmede pizzasten/bagestål ved 350ºC i ca. 4-6 minutter. Undgå at åbne for grillen mens du bager, så varme og fugt ikke slipper ud. Har du ikke en pizzaspade kan du placer din pizzabund på en bageplade beklædt med bagepapir og vha. af bagepapiret få din pizzahen på den varme bagesten.

Et godt tip: Er du blevet helt bidt af at bage på grill, har vi samlet en masse gode opskrifter til dig. Og Vil du prøve en lidt anerledes pizza, kan vi anbefale dig at servere en dessertpizza, du også sagtens kan bage på grillen!

Vil du gerne blive klogere på bagning på grillen, kan du lære endnu mere i vores bageskole, der har samlet alle de bedste tips og tricks til dig.

Udviklet i samarbejde med bagermester Per Bangert, ambassadør for Morsø grill 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger (link til produkterne) kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole (link til bageskolen) og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  Hvad er godt at huske, når man skal bage i en Airfryer?
 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.