Pizza bagt på grill

Selvom du ikke har en pizzaovn, kan du alligevel godt få en pizza med sprød bund. Denne pizza bagt på grill er nemt at lave, og giver det lækreste resultat. Det sværeste bliver måske ventetiden.

Hvem elsker ikke en god pizza med tynd og sprød bund? Så prøv en pizza bagt på grill. De koldhævede pizzabunde får en skøn smag, og giver gode resultater. Grillen er det perfekte redskab, når du vil bage ved høje varmegrader. Det kan være svært at få samme resultater i ovnen. Top de lækre pizzaer med det, som I kan lide. Hvad med en udgave med tomatsauce, ost, grillet peberfrugt og chorizo. Ellers kan i eksperimentere med pulled pork eller andre lækre ting fra grillen. Det er bare at prøve sig frem!

Se opskrift
pizza bagt på grill

Køkkentid
30 min.

Ventetid
2 døgn


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Pizza bagt på grill: 4 ud af 5 baseret på 21 anmeldelser

Opskrift

4 pizzaer

325 g koldt vand
460 g Økologisk Tipo 00 Hvedemel
50 g Dansk Ølandshvedemel
12,5 g salt
1 g gær (meget lille ært)

Sådan bager du pizza på grill

Du kan med fordel tilberede din pizzadej i forvejen, følg opskriften på koldhævet pizzadej –  nedenfor.

Vil du gerne have en hurtigere version på pizzadej, kan du følge vores klassiske grundopskrift på pizzadej ➜ få opskriften her eller du kan bruge vores økologiske bageblanding, der også er god til at have med på ferie eller i sommehus, du finder mere info om  Valsemøllen ØKO pizza-melblanding her.

Koldhævet pizzadej, dag 1

 1. Start med at veje vand og mel af. Kom vand og mel i en røreskål, og rør det sammen i 30 sekunder. Brug en røremaskine eller hænderne. Lad herefter ”dejen” stå til autolyse (hvile) i 30 minutter.
 2. Når dejen har hvilet i 30 minutter, tilsættes salt og gær. Ælt dejen i 5 minutter ved laveste hastighed, og lad den hvile i 10 minutter.
 3. Efter hviletiden, køres dejen 5 minutter ved laveste hastighed.
 4. Kom dejen over i en skål smurt med olie, tildæk med film og lad den stå ved stuetemperatur i 24 timer.

Koldhævet pizzadej, dag 2

 1. Efter de 24 timer hældes dejen ud på et bord drysset med durummel.
 2. Vej dejen af i klumper af 200 g og lav dem til kugler. Stram gerne kuglerne godt op.
 3. Kom dem over i en bakke med kant, eller fad som er drysset med durum i bunden. Drys gerne lidt durum på toppet af dejkuglerne også. Tildæk med film og stil dem på køl i 24 timer.

Sådan bager du pizza på grill

 1. Tag pizzadej ud af køleskabet og lad dem stå og temperere mens grillen varmes op.
 2. Tænd grillen og varm den op til 250-300°C. Kom pizzasten eller bagestål på i ca. 15 minutter lige før pizzaerne skal bages.
 3. Tryk dejen ud eller rul ud i durummel til en diameter på cirka 26 cm.
 4. Kom tomatsovs eller pesto på bunden og top med det fyld, som du kan lide, fx revet mozzarella, chorizo og peberfrugt. Pas på med at bruge for meget fyld, da det kan gøre det svært at bage din pizzabund helt sprød.
 5. Flyt pizzaerne med en  pizzaspade hen på den gennemvarmede pizzasten/bagestål ved 350ºC i ca. 4-6 minutter. Undgå at åbne for grillen mens du bager, så varme og fugt ikke slipper ud. Har du ikke en pizzaspade kan du placer din pizzabund på en bageplade beklædt med bagepapir og vha. af bagepapiret få din pizzahen på den varme bagesten.

Et godt tip: Er du blevet helt bidt af at bage på grill, har vi samlet en masse gode opskrifter til dig. Og Vil du prøve en lidt anerledes pizza, kan vi anbefale dig at servere en dessertpizza, du også sagtens kan bage på grillen!

Vil du gerne blive klogere på bagning på grillen, kan du lære endnu mere i vores bageskole, der har samlet alle de bedste tips og tricks til dig.

Udviklet i samarbejde med bagermester Per Bangert, ambassadør for Morsø grill 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.