Sådan gør du
- Bland posens indhold med Valsemøllen Tørgær, sukker og vaniljesukker i en skål og tilsæt vand.
- Ælt dejen i mindst 5 minutter med hænderne eller i en røremaskine ved mellem hastighed.
- Del dejen i 4 stykker og form dem i 4 store boller, der skal hæve under et fugtigt viskestykke ved stuetemperatur i 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 250°C, gerne med en pizzasten eller bagestål.
- Rul de 4 boller ud til tynde bunde (diameter ca. 30 centimeter).
- Bag pizzabunden på en bagesten eller bagestål, en ad gangen i midten af ovnen ved 225°C (varmluft 200°C) i ca. 10 minutter.
- Fordel nutella på den forbagte pizzabund og drys med små skumfiduser. Kom din dessertpizza i ovnen og bag til skumfiduserne er smeltet og bunden er sprød.
- Pynt din dessertpizza med frisk frugt, fx jordbær og banan. Velbekomme!
OBS: Ønsker du at bage 2 pizzaer i stedet for 4, skal du følge opskriften, men kun bruge halvdelen af brødblandingen, 1 brev med tørgær og ca. 3 dl vand.
Et godt tip: Vil du bage din pizza på italiensk manér? Bag din dessertpizza på grillen, og få samme resultater som med en pizza ovn. Du skal blot følge fremgangmåden i denne opskrift på pizza på grill.
Vil du gerne lave din egen pizzadej, kan du få vores grundopskrift på sprøde pizzabunde her.