Pizza bianco med kartofler

Pizza bianco på hjemmelavet sprød bund med kartofler, pesto og høvlet parmasan. Velsmagende pizza uden kød, det kan vi lide!

Hvorfor ikke udskifte den klassiske pizza ud med en kartoffelpizza. Pizzadejen er lavet på Valsemøllen Tipo 00 Hvedemel og Valsemøllen Durumhvedemel, der giver pizzabunden ekstra sprødhed og en sej krumme.

Se opskrift
pizza bianco

Køkkentid
20 min.

Ventetid
3 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Pizza bianco med kartofler: 4 ud af 5 baseret på 7 anmeldelser

Ingredienser

Opskrift til 4 pizzabunde

Pizzadej
10 g gær
2 ½ dl. koldt vand (ca. 16°C)
4 spsk. olie
2 tsk. salt
50 g Valsemøllen Durumhvedemel
400 g Valsemøllen Tipo 00 Hvedemel

Fyld
5 spsk. pesto
6 kartofler
300 g revet mozzerallaa
Frisk timian
4 spsk. olivenolie
Flagesalt og peber.
Parmasan

 

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gæren i det kolde vand, og tilsæt derefter de øvrige ingredienser.
  2.  Ælt dejen i ca. 10 minutter, indtil den slipper kanterne på skålen – brug evt. en røremaskine.
  3.  Tildæk dejen, og lad den derefter hæve i ca. 2 timer ved stuetemperatur.
  4.  Del dejen i 4 stykker. Pak dem ind i film, og stil dem i køleskabet, gerne natten over.
  5. Tag dejen ud af køleskabet 30 minutter før, pizzaen skal tilberedes og form pizzabunde.
  6. Forvarm ovnen til 250°C og rul de 4 boller ud til tynde bunde (diameter ca. 30 centimeter).
  7. Skær kartoflerne i tynde skiver, fordel pesto på pizzabunden og herefter kartoffelskiverne. Top med mozzarella og timian.
  8. Bag pizzaen i midten af ovnen ved 225°C (varmluft 200°C) i ca. 20 minutter.
  9. Krydr den færdigbagte pizza med salt, peber og afslut med et par dråber olivenolie.
+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.