Pizza bianco med kartofler

Pizza bianco på hjemmelavet sprød bund med kartofler, pesto og høvlet parmesan. Velsmagende pizza uden kød, det kan vi lide!

Hvorfor ikke udskifte den klassiske pizza ud med en kartoffelpizza? Pizzadejen er lavet på Valsemøllen Tipo 00 Hvedemel og Valsemøllen Tosca Farina Durumhvedemel, der giver pizzabunden ekstra sprødhed og en sej krumme.

Se opskrift
pizza bianco

Køkkentid
20 min.

Ventetid
3 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Pizza bianco med kartofler: 4 ud af 5 baseret på 21 anmeldelser

Opskrift

4 pizzabunde

Pizzadej
10 g gær
2 ½ dl. koldt vand (ca. 16°C)
4 spsk. olie
2 tsk. salt
50 g Valsemøllen Tosca Farina Durumhvedemel
400 g Valsemøllen Tipo 00 Hvedemel

Fyld
5 spsk. pesto
6 kartofler
300 g revet mozzarella
Frisk timian
4 spsk. olivenolie
Flagesalt og peber.
Parmesan

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i det kolde vand, og tilsæt derefter de øvrige ingredienser.
  2. Ælt dejen i ca. 10 minutter, indtil den slipper kanterne på skålen – brug evt. en røremaskine.
  3. Tildæk dejen, og lad den derefter hæve i ca. 2 timer ved stuetemperatur.
  4. Del dejen i 4 stykker. Pak dem ind i film, og stil dem i køleskabet, gerne natten over.
  5. Tag dejen ud af køleskabet 30 minutter før, pizzaen skal tilberedes og form pizzabunde.
  6. Forvarm ovnen til 250°C og rul de 4 boller ud til tynde bunde (diameter ca. 30 centimeter).
  7. Skær kartoflerne i tynde skiver, fordel pesto på pizzabunden og herefter kartoffelskiverne. Top med mozzarella og timian.
  8. Bag pizzaen i midten af ovnen ved 225°C (varmluft 200°C) i ca. 20 minutter.
  9. Krydr den færdigbagte pizza med salt, peber og afslut med et par dråber olivenolie.

Et godt tip: En hjemmelavet pizzadej gør underværker for din pizza bianco. Lav gerne dejen dagen før, og lad den koldhæve i køleskabet. Det får dejen til at udvikle sig endnu bedre, og giver din pizzabund mere smag.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.