Pizza bianco med kartofler

Pizza bianco på hjemmelavet sprød bund med kartofler, pesto og høvlet parmesan. Velsmagende pizza uden kød, det kan vi lide!

Hvorfor ikke udskifte den klassiske pizza ud med en kartoffelpizza? Pizzadejen er lavet på Valsemøllen Tipo 00 Hvedemel og Valsemøllen Durumhvedemel, der giver pizzabunden ekstra sprødhed og en sej krumme.

Se opskrift
pizza bianco

Køkkentid
20 min.

Ventetid
3 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Pizza bianco med kartofler: 4 ud af 5 baseret på 19 anmeldelser

Opskrift

4 pizzabunde

Pizzadej
10 g gær
2 ½ dl. koldt vand (ca. 16°C)
4 spsk. olie
2 tsk. salt
50 g Valsemøllen Durumhvedemel
400 g Valsemøllen Tipo 00 Hvedemel

Fyld
5 spsk. pesto
6 kartofler
300 g revet mozzarella
Frisk timian
4 spsk. olivenolie
Flagesalt og peber.
Parmesan

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i det kolde vand, og tilsæt derefter de øvrige ingredienser.
  2. Ælt dejen i ca. 10 minutter, indtil den slipper kanterne på skålen – brug evt. en røremaskine.
  3. Tildæk dejen, og lad den derefter hæve i ca. 2 timer ved stuetemperatur.
  4. Del dejen i 4 stykker. Pak dem ind i film, og stil dem i køleskabet, gerne natten over.
  5. Tag dejen ud af køleskabet 30 minutter før, pizzaen skal tilberedes og form pizzabunde.
  6. Forvarm ovnen til 250°C og rul de 4 boller ud til tynde bunde (diameter ca. 30 centimeter).
  7. Skær kartoflerne i tynde skiver, fordel pesto på pizzabunden og herefter kartoffelskiverne. Top med mozzarella og timian.
  8. Bag pizzaen i midten af ovnen ved 225°C (varmluft 200°C) i ca. 20 minutter.
  9. Krydr den færdigbagte pizza med salt, peber og afslut med et par dråber olivenolie.

Et godt tip: En hjemmelavet pizzadej gør underværker for din pizza bianco. Lav gerne dejen dagen før, og lad den koldhæve i køleskabet. Det får dejen til at udvikle sig endnu bedre, og giver din pizzabund mere smag.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med masser af velsmag og inspiration direkte i dine mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 17. september, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.