Pizza bianco med kartofler

Pizza bianco på hjemmelavet sprød bund med kartofler, pesto og høvlet parmesan. Velsmagende pizza uden kød, det kan vi lide!

Hvorfor ikke udskifte den klassiske pizza ud med en kartoffelpizza? Pizzadejen er lavet på Valsemøllen Tipo 00 Hvedemel og Valsemøllen Durumhvedemel, der giver pizzabunden ekstra sprødhed og en sej krumme.

Se opskrift
pizza bianco

Køkkentid
20 min.

Ventetid
3 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Pizza bianco med kartofler: 4 ud af 5 baseret på 20 anmeldelser

Opskrift

4 pizzabunde

Pizzadej
10 g gær
2 ½ dl. koldt vand (ca. 16°C)
4 spsk. olie
2 tsk. salt
50 g Valsemøllen Durumhvedemel
400 g Valsemøllen Tipo 00 Hvedemel

Fyld
5 spsk. pesto
6 kartofler
300 g revet mozzarella
Frisk timian
4 spsk. olivenolie
Flagesalt og peber.
Parmesan

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i det kolde vand, og tilsæt derefter de øvrige ingredienser.
  2. Ælt dejen i ca. 10 minutter, indtil den slipper kanterne på skålen – brug evt. en røremaskine.
  3. Tildæk dejen, og lad den derefter hæve i ca. 2 timer ved stuetemperatur.
  4. Del dejen i 4 stykker. Pak dem ind i film, og stil dem i køleskabet, gerne natten over.
  5. Tag dejen ud af køleskabet 30 minutter før, pizzaen skal tilberedes og form pizzabunde.
  6. Forvarm ovnen til 250°C og rul de 4 boller ud til tynde bunde (diameter ca. 30 centimeter).
  7. Skær kartoflerne i tynde skiver, fordel pesto på pizzabunden og herefter kartoffelskiverne. Top med mozzarella og timian.
  8. Bag pizzaen i midten af ovnen ved 225°C (varmluft 200°C) i ca. 20 minutter.
  9. Krydr den færdigbagte pizza med salt, peber og afslut med et par dråber olivenolie.

Et godt tip: En hjemmelavet pizzadej gør underværker for din pizza bianco. Lav gerne dejen dagen før, og lad den koldhæve i køleskabet. Det får dejen til at udvikle sig endnu bedre, og giver din pizzabund mere smag.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.