Nem napolitansk pizza – melblanding

Bag nem napolitansk pizza med med melblandingen Tosca Farina Napolitansk Pizza. Melblandingen består af tipo 00 hvedemel og hvedesurdej og gør det muligt at bage en nem napolitansk pizza med de karakteristiske høje og luftige kanter på bare 1,5 time.

Se opskrift

Køkkentid
45 min.

Ventetid
45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Nem napolitansk pizza – melblanding: 4 ud af 5 baseret på 8 anmeldelser

Opskrift

5 pizzaer

1 ps. Tosca Farina Napolitansk Pizza
4,75 dl lunkent vand (ca. 30ºC)
19 g salt
Valsemøllen Durummel til bordet
25 g gær

Sådan gør du

 

  1. Opløs gæren i det lunkne vand.
  2. Tilsæt mel, og ælt i 3-4 minutter på røremaskine ved langsom hastighed.
  3. Tilsæt salt, og ælt yderligere 1 minut ved langsom hastighed.
  4. Ælt videre ved mellemhøj hastighed, til dejen slipper skålens kant. (ca. 5-10 minutter) og lav en glutenprøve. Dvs. om du med våde fingre kan strække et lille stykke dej ud, så det bliver næsten gennemsigtigt, uden at dejen går i stykker.
  5. Del dejen i 5 klumper (ca. 250 g) og stram dem fint op som kugler. Placer dejkuglerne i et oliesmurt fad/pizzakasse og læg film/låg over. Lad hæve på køkkenbordet ved rumtemperatur (ca. 20°C) i 30-45 minutter. De skal være hævet til ca. dobbelt størrelse.
  6. Varm pizzaovn op til 400-450°C, eller opvarm almindelig ovn med varmluft til maks. varme (ca. 300°C) gerne med bagestål/pizzasten.
  7. Drys mel ud på bordet, og tryk forsigtigt dejen ud, indtil den er tynd i midten og stadig har fylde i siderne.
  8. Kom fyld på pizzaerne, og bag i 60-90 sekunder i pizzaovn eller 4-5 minutter øverst i alm. ovn.