Kartoffelpizza med rosmarin og mascarpone

Kartoffelpizzaer med rosmarin og mascarpone vil begejstre alle både store og små. De hvide pizzaer er lavet med den klassiske italienske hvedemel tipo 00 og tilsat stenformalet hvedemel for at give lidt struktur og smag.

Lav lækre kartoffelpizzaerne som minipizzaer, den ultimative aftenmads, men de kan fx også bruges på brunchbordet. Hvis du ikke får spist dem alle, er de også perfekte kolde på madpakken!

Se opskrift

Køkkentid
25 min.

Ventetid
12 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til ca. 10 små pizzaer

Pizzadej
50 g surdej (aktiv og klar til bagning)
1 lille kugle gær (5-10 g)
2 dl vand
1 tsk. rørsukker
100 g Valsemøllen Stenformalet Økologisk Hvedemel
220 g Valsemøllen Økologisk Tipo 00 Hvedemel
1 spsk. groft salt
1 spsk. olivenolie

Fyld
130 g mascarpone
2 spsk. frisk rosmarin
½ tsk. flagesalt
1 stor kartoffel
100 g champignon
1 glas artiskokhjerter i olie
1 ½ klump frisk mozzarella
Frisk rosmarin

Balsamico-glaze
1 dl balsamicoolie
1 lille spsk honning
1 nip flagesalt

Fremgangsmåde

Pizzadej

  1. Kom gær, surdej, vand og rørsukker i en røreskål til en røremaskine, og rør til gæren er opløst.
  2. Tilsæt halvdelen af melet, og rør indtil der ingen klumper er.
  3. Tilsæt resten af melet sammen med olivenolie og salt, og rør til dejen er lind uden klumper.
  4. Ælt dejen i ca. 10-15 minutter. Først på lav hastighed i et par minutter og herefter på høj hastighed.
  5. Dejen er æltet færdig, når den er smidig, glat, slipper skålens kanter og kan bestå glutentesten. Glutentesten består i, at du skyller dine hænder med vand, tager et stykke dej mellem to fingre og strækker den. Kan dejen strækkes papirtyndt ud er den rørt færdig, hvis ikke, rør lidt længere, og lav testen igen.
  6. Lad dejen hæve i køleskabet natten over med et fugtigt klæde over (til dobbelt størrelse). Gerne op til 20 timer, men 10-12 timer kan også gøre det.
  7. Om morgenen tages dejen ud af køleskabet, og skæres i 10 lige store stykker.
  8. Spænd hver klump dej op ved at folde dejen ind under sig selv (som ved fødselsdagsboller). Overfladen skal være glat, fin og rund. Lad de små boller hvile i en times tid på køkkenbordet.
  9. Imens tændes ovnen på varmluft 250°C. Lad 2 bageplader stå inde i ovnen og blive varme. Forbered fyldet, imens ovnen bliver klar.

Fyld

  1. Hak rosmarin og rør sammen med mascarpone og flagesalt.
  2. Skyld kartofler og champignoner, og skær dem i helt tynde skiver.
  3. Placer artiskokhjerterne i en sigte, og lad dem dryppe af.

Balsamico glace

  1. Imens pizzaerne er i ovnen, laves balsamico-glaze.
  2. Varm balsamico olie, salt og honning op på en pande til det koger. Skru ned på lav varme, og lad den simre indtil massen tykner. Det tager ca. 10 minutter. Hæld i en lille kande og nyd ovenpå pizzaen.

Pizza

  1. Træk forsigtigt hver dej-klump tynd med hænderne. Brug evt. knytnæven, og vær opmærksom på at gøre det hurtigt og effektivt, så dejen ikke går i stykker.
  2. Kom dem over på et stykke bagepapir, og fordel fyldet. Lad 1-2 cm af pizzaens kant være tomme for fyld, så kanten kan hæve op og blive sprød. Start med et tyndt lag mascarpone, skiver af champignon og kartoffel, samt artiskokhjerter. Riv små stykker af mozzarella osten, og fordel osten med godt mellemrum mellem hver lille klump.
  3. Tag de varme bageplader ud af ovnen, og hiv bagepapir med pizzaerne over på hver sin plade.
  4. Bag pizzaerne øverst og nederst i ovnen i ca. 7-10 min. Byt evt. plads halvvejs, hvis din ovn ikke bager jævnt.
  5. Lad dine pizzaer køle af på en bagerist i et øjeblik, og nyd dem med balsamico-glaze.

Udviklet i samarbejde med Grødgrisen.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.