Kartoffelpizza med rosmarin og mascarpone

Kartoffelpizza med rosmarin og mascarpone vil begejstre alle både store og små. Dejen til de hvide pizzaer er lavet med den klassiske italienske hvedemel tipo 00, tilsat stenformalet hvedemel og surdej for at give lidt struktur og smag.

Denne lækre kartoffelpizza er både sød og sprød. Mascarpone giver din pizza noget cremethed, som får modspild af en hjemmetlavet balsamicoglaze. Vi har toppet den med de lækreste ingredienser – nemlig svampe, kartofler, artiskokker og rosmarin. Mums! Lav din kartoffelpizza som minipizzaer. Det er den ultimative aftensmad, men de kan fx også bruges på frokostbordet. Hvis du ikke får spist dem alle, er de også perfekte kolde på madpakken!

Find flere opskrifter på lækre og sprøde pizzabunde her.

Se opskrift
kartoffelpizza

Køkkentid
25 min.

Ventetid
12 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Kartoffelpizza med rosmarin og mascarpone: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

ca. 10 små pizzaer

Pizzadej

50 g surdej (aktiv og klar til bagning)
1 lille kugle gær (5-10 g)
2 dl vand
1 tsk. rørsukker
100 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
220 g Valsemøllen Økologisk Tipo 00 Hvedemel
1 spsk. groft salt
1 spsk. olivenolie

Fyld

130 g mascarpone
2 spsk. frisk rosmarin
½ tsk. flagesalt
1 stor kartoffel
100 g champignon
1 glas artiskokhjerter i olie
1 ½ klump frisk mozzarella
Frisk rosmarin

Balsamico-glaze

1 dl balsamicoolie
1 lille spsk honning
1 nip flagesalt

Sådan gør du

Pizzadej

 

 1. Kom gær, surdej, vand og rørsukker i en røreskål til en røremaskine, og rør til gæren er opløst.
 2. Tilsæt halvdelen af melet, og rør indtil der ingen klumper er.
 3. Tilsæt resten af melet sammen med olivenolie og salt, og rør til dejen er lind uden klumper.
 4. Ælt dejen i ca. 10-15 minutter. Først på lav hastighed i et par minutter og herefter på høj hastighed.
 5. Dejen er æltet færdig, når den er smidig, glat, slipper skålens kanter og kan bestå glutentesten. Glutentesten består i, at du skyller dine hænder med vand, tager et stykke dej mellem to fingre og strækker den. Kan dejen strækkes papirtyndt ud er den rørt færdig, hvis ikke, rør lidt længere, og lav testen igen.
 6. Lad dejen hæve i køleskabet natten over med et fugtigt klæde over (til dobbelt størrelse). Gerne op til 20 timer, men 10-12 timer kan også gøre det.
 7. Når dejen tages ud af køleskabet, skæres den i 10 lige store stykker.
 8. Spænd hver klump dej op ved at folde dejen ind under sig selv (som ved fødselsdagsboller). Overfladen skal være glat, fin og rund. Lad de små boller hvile i en times tid på køkkenbordet.
 9. Imens tændes ovnen på varmluft 250°C. Lad 2 bageplader stå inde i ovnen og blive varme. Forbered fyldet, imens ovnen bliver klar.

Fyld

 

 1. Hak rosmarin og rør sammen med mascarpone og flagesalt.
 2. Skyld kartofler og champignoner, og skær dem i helt tynde skiver.
 3. Placer artiskokhjerterne i en sigte, og lad dem dryppe af.

Balsamico glace

 

 1. Imens pizzaerne er i ovnen, laves balsamico-glaze.
 2. Varm balsamicoolie, salt og honning op på en pande til det koger. Skru ned på lav varme, og lad den simre indtil massen tykner. Det tager ca. 10 minutter. Hæld i en lille kande og nyd ovenpå pizzaen.

Pizza

 

 1. Træk forsigtigt hver dej-klump tynd med hænderne. Brug evt. knytnæven, og vær opmærksom på at gøre det hurtigt og effektivt, så dejen ikke går i stykker.
 2. Kom dem over på et stykke bagepapir, og fordel fyldet. Lad 1-2 cm af pizzaens kant være tomme for fyld, så kanten kan hæve op og blive sprød. Start med et tyndt lag mascarpone, skiver af champignon og kartoffel, samt artiskokhjerter. Riv små stykker af mozzarella osten, og fordel osten med godt mellemrum mellem hver lille klump.
 3. Tag de varme bageplader ud af ovnen, og hiv bagepapir med pizzaerne over på hver sin plade.
 4. Bag pizzaerne øverst og nederst i ovnen i ca. 7-10 min. Byt evt. plads halvvejs, hvis din ovn ikke bager jævnt.
 5. Lad dine kartoffelpizza køle af på en bagerist i et øjeblik, og nyd dem med balsamico-glaze.

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger (link til produkterne) kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole (link til bageskolen) og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  Hvad er godt at huske, når man skal bage i en Airfryer?
 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.