Kartoffelpizza med rosmarin og mascarpone

Kartoffelpizzaer med rosmarin og mascarpone vil begejstre alle både store og små. De hvide pizzaer er lavet med den klassiske italienske hvedemel tipo 00 og tilsat stenformalet hvedemel for at give lidt struktur og smag.

Lav lækre kartoffelpizzaerne som minipizzaer, den ultimative aftenmads, men de kan fx også bruges på brunchbordet. Hvis du ikke får spist dem alle, er de også perfekte kolde på madpakken!

Se opskrift

Køkkentid
25 min.

Ventetid
12 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til ca. 10 små pizzaer

Pizzadej
50 g surdej (aktiv og klar til bagning)
1 lille kugle gær (5-10 g)
2 dl vand
1 tsk. rørsukker
100 g Valsemøllen Stenformalet Økologisk Hvedemel
220 g Valsemøllen Økologisk Tipo 00 Hvedemel
1 spsk. groft salt
1 spsk. olivenolie

Fyld
130 g mascarpone
2 spsk. frisk rosmarin
½ tsk. flagesalt
1 stor kartoffel
100 g champignon
1 glas artiskokhjerter i olie
1 ½ klump frisk mozzarella
Frisk rosmarin

Balsamico-glaze
1 dl balsamicoolie
1 lille spsk honning
1 nip flagesalt

Fremgangsmåde

Pizzadej

  1. Kom gær, surdej, vand og rørsukker i en røreskål til en røremaskine, og rør til gæren er opløst.
  2. Tilsæt halvdelen af melet, og rør indtil der ingen klumper er.
  3. Tilsæt resten af melet sammen med olivenolie og salt, og rør til dejen er lind uden klumper.
  4. Ælt dejen i ca. 10-15 minutter. Først på lav hastighed i et par minutter og herefter på høj hastighed.
  5. Dejen er æltet færdig, når den er smidig, glat, slipper skålens kanter og kan bestå glutentesten. Glutentesten består i, at du skyller dine hænder med vand, tager et stykke dej mellem to fingre og strækker den. Kan dejen strækkes papirtyndt ud er den rørt færdig, hvis ikke, rør lidt længere, og lav testen igen.
  6. Lad dejen hæve i køleskabet natten over med et fugtigt klæde over (til dobbelt størrelse). Gerne op til 20 timer, men 10-12 timer kan også gøre det.
  7. Om morgenen tages dejen ud af køleskabet, og skæres i 10 lige store stykker.
  8. Spænd hver klump dej op ved at folde dejen ind under sig selv (som ved fødselsdagsboller). Overfladen skal være glat, fin og rund. Lad de små boller hvile i en times tid på køkkenbordet.
  9. Imens tændes ovnen på varmluft 250°C. Lad 2 bageplader stå inde i ovnen og blive varme. Forbered fyldet, imens ovnen bliver klar.

Fyld

  1. Hak rosmarin og rør sammen med mascarpone og flagesalt.
  2. Skyld kartofler og champignoner, og skær dem i helt tynde skiver.
  3. Placer artiskokhjerterne i en sigte, og lad dem dryppe af.

Balsamico glace

  1. Imens pizzaerne er i ovnen, laves balsamico-glaze.
  2. Varm balsamico olie, salt og honning op på en pande til det koger. Skru ned på lav varme, og lad den simre indtil massen tykner. Det tager ca. 10 minutter. Hæld i en lille kande og nyd ovenpå pizzaen.

Pizza

  1. Træk forsigtigt hver dej-klump tynd med hænderne. Brug evt. knytnæven, og vær opmærksom på at gøre det hurtigt og effektivt, så dejen ikke går i stykker.
  2. Kom dem over på et stykke bagepapir, og fordel fyldet. Lad 1-2 cm af pizzaens kant være tomme for fyld, så kanten kan hæve op og blive sprød. Start med et tyndt lag mascarpone, skiver af champignon og kartoffel, samt artiskokhjerter. Riv små stykker af mozzarella osten, og fordel osten med godt mellemrum mellem hver lille klump.
  3. Tag de varme bageplader ud af ovnen, og hiv bagepapir med pizzaerne over på hver sin plade.
  4. Bag pizzaerne øverst og nederst i ovnen i ca. 7-10 min. Byt evt. plads halvvejs, hvis din ovn ikke bager jævnt.
  5. Lad dine pizzaer køle af på en bagerist i et øjeblik, og nyd dem med balsamico-glaze.

Udviklet i samarbejde med Grødgrisen.

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.