Sådan gør du
- Smuldr gæren i en skål. Hæld vandet over gæren og rør til gæren er opløst.
- Tilsæt olie, salt og melmix. Ælt dejen grundigt i en røremaskine eller med hænder i ca. 5 min.
- Lad hæve ca. 30 min. til dobbelt størrelse.
- Rul eller tryk dejen ud på en plade med bagepapir. Form den til en rund pizza – ca. 20 cm i diameter og 1 cm tyk.
- Lad den hæve i 15 min. Sæt ovnen på 225ºC.
- Forbag pizzabunden midt i ovnen i 5-7 min. Læg derefter fyldet på.
- Bag i yderligere 10-15 min. afhængigt af fyldet.
Et godt tip: Du kan fryse forbagte pizzabunde ned.
Ideer til fyld på pizza
Den klassiske
- Nº1 PEPPERONI: Mozzarella, chorizo el. pepperoni, løg og rød peber. Pyntes med chili og friske krydderurter.
- Nº 2 PROSCIUTTO: Tomatsauce, revet ost, 2-3 skiver god skinke. Pyntes med parmesanflager, evt. frisk rucola, oliven og champignon.
- Nº 3 KARTOFFELPIZZA: Tomatsauce, revet ost, tynde skiver af kartoffel penslet med olie (og evt. små kugler af krydret hakket oksekød). Pyntes med friske krydderurter og oliven.
Den nymoderne
- Nº 4 SALAMEPICANTE: Tomatsauce (evt. på sanmarzano), fior de latte (eller anden mozzarella), salamepicante og grøn chili (evt. hot honey).
- Nº 5 SALSICCIA: Tomatsauce (evt. på sanmarzano), fior de latte (eller anden mozzarella), chorizo, salsiccia og svampe.
- Nº 6 PANCHETTA: Fior di latte (eller anden mozzarella), kartoffel, panchetta og rosmarin, toppet med en god olie.
- Nº 7 BURRATA: Gul passata og burrata. Efter bagning toppet med peber, olivenolie og citronmelisse.
- Nº 8 FORÅRSLØG: Blendede tomater, cheddarost og skiver af hvidløgspølse. Toppes med forårsløg.
- Nº 9 SWEET POTATOS: Creme fraiche (smøres på pizzabunden), cheddarost og tynde skiver af søde kartofler. Kværn peber og salt på til sidst.
- Nº 10 ARTISKOK: Tomatsauce (evt. på sanmarzano), revet ost, skiver af friske tomater, artiskokhjerter og grønne oliven. Pyntes med basilikumblade.
- Nº 11 GRÆSKÆR OG RISTEDE SVAMPE: Rist svampene på en pande med smør. Smør græskarsauce på bunden, kom mozzarella, græskarstrimler og ristede svampe på pizzaen.
- Nº 12 AUBERGINE: Pesto, mozzarella, aubergine og oksespegepølse.