Glutenfrit madbrød

Bag et glutenfrit madbrød, når du skal have lidt ekstra til aftensmaden. Dette brød er perfekt skiveskåret med charcuterie eller ost, og som tilbehør til suppe eller andre retter – præcis som det er!

Hvis du også mangler et lyst brød, men undgår gluten, bør du bage et glutenfrit madbrød. Brødet er lyst og luftigt, og så er det super nemt at bage! Brødet er bagt med Finax Glutenfri Melmix Basis, der gør den glutenfri bagning til en leg!

Se opskrift

Køkkentid
25 min.

Ventetid
1 t 10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfrit madbrød: 4 ud af 5 baseret på 18 anmeldelser

Opskrift

1 brød

25 g gær
4 dl lunkent vand (37 grader)
30 g smeltet margarine eller 2 spiseskefulde olie
1-1,5 teskefuld salt
450 g Finax Glutenfri Melmix (ca. 7,5 dl)

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i det lunkne vand
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser. Vej gerne melet, eftersom glutenfrit mel er meget let at trykke sammen.
  3. Rør dejen i en røremaskine ved høj hastighed i ca. 5 min.
  4. Hæld dejen i en smurt aflang form på ca. 1,5 l
  5. Lad brødet hæve under et viskestykke i ca. 35 min.
  6. Bag brødet i den nederste del af ovnen på 200°C i ca. 25 min.
  7. Lad brødet køle af på en rist med et viskestykke over.

Et godt tip: Vil du have en hård skorpe på brødet, kan du lade brødet køle af uden viskestykke over.