Glutenfrit hørfrøbrød

Bag et glutenfrit hørfrøbrød når det nemt og lige til, at bage uden gluten. Brødet passer både til morgenbordet og som tilbehør til aftensmaden.

Se opskrift

Køkkentid
25 min.

Ventetid
1 t 55 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfrit hørfrøbrød: 3 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Opskrift

1 brød

5 dl vand
0,5 dl boghvede
0,5 dl Valsemøllen økologiske hørfrø
20 g gær
10 g brun farin
1 tsk. salt
1 spsk. olivenolie
1 dl Valsemøllen økologiske solsikkekerner
420 g Finax Glutenfri Melmix

Sådan gør du

  1. Kog vandet og skold boghvede og hørfrø. Lad det trække i 15 min.
  2. Opløs gæren i væsken og tilsæt farin, salt og olie. Rør rundt til sukkeret er opløst.
  3. Tilsæt solsikkekernerne og mel lidt ad gangen. Lad det hæve i skålen i ca. 30 min.
  4. Læg dejen i en smurt form (1½ L) og glat overfladen med vand.
  5. Lad dejen hæve under et viskestykke i ca. 40 min.
  6. Pensl brødet forsigtigt med olivenolie.
  7. Bages nederst i ovnen ved 200°C i ca. 30 min.