- Kog vandet og skold boghvede og hørfrø. Lad det trække i 15 min.
- Opløs gæren i væsken og tilsæt farin, salt og olie. Rør rundt til sukkeret er opløst.
- Tilsæt solsikkekernerne og mel lidt ad gangen. Lad det hæve i skålen i ca. 30 min.
- Læg dejen i en smurt form (1½ L) og glat overfladen med vand.
- Lad dejen hæve under et viskestykke i ca. 40 min.
- Pensl brødet forsigtigt med olivenolie.
- Bages nederst i ovnen ved 200°C i ca. 30 min.
Opskrift
1 brød
- 5 dl vand
- 0,5 dl boghvede
- 0,5 dl Valsemøllen økologiske hørfrø
- 20 g gær
- 10 g brun farin
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. olivenolie
- 1 dl Valsemøllen økologiske solsikkekerner
- 420 g Finax Glutenfri Lavprotein Melmix