Glutenfri proteinboller

Vores glutenfri proteinboller er en lækker og børnevenlig snack til den lille lækkersult eller noget hurtigt på farten.

Ditte Julie har ludviklet de lækreste og børnevenlige proteinbrød med banan, chaifrø, hampefrø og kakaonibs. De glutenfri protein boller smager skønt. De får sødme fra banan, der får et lækkert nøddeagtigt modspil fra hampefrø og nødder. En sund og mættende snack helt uden gluten. De glutenfri proteinboller er også gode til, hvis du mangler et sødt indspark uden sukker. De bliver bagt i muffinforme, der snyder hjernen til at tro, at det er kage. Mums!

Se opskrift
glutenfri proteinboller

Køkkentid
20 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfri proteinboller: 4 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Opskrift

ca. 10-12 små proteinbrød

100 g havregryn (glutenfri)
50 g nødder
2 store modne bananer
50 g Valsemøllen økologiske Chiafrø
50 g Valsemøllen Økologiske Hampefrø
40 g kakaonibs
2 æg, str. M/L
1 spsk. honning

Sådan gør du

  1. Blend havregryn og nødder til mel i en mini-hakker.
  2. Blend bananerne til mos.
  3. Rør alle ingredienser sammen i en skål, og kom dejen op i små muffinsforme af silikone.
  4. Bag proteinbollerne i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 18-20 minutter.
  5. Lad dem køle af, og dekorer dem evt. med mørkchokolade, hvis de skal være ekstra lækre.

Et godt tip: Er du på udkig efter flere glutenfrie alternativer? Vi har samlet alle vores bedste opskrifter uden gluten til dig i vores glutenfrie bageunivers. Her finder du alt fra bagning til middagsopskrifter. Om det skal være brød eller kage der skal i ovnen er op til dig! Du kan også blive endnu klogere på glutenfri bagning i vores bageskole.

glutenfri proteinboller

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.