Brødstænger med sesam og timian

Brødstænger med sesam og timian er fyldt med lækker pesto. Stængerne kan bruges ved mange lejligheder. De er særdeles velegnet til bl.a. tapasbordet, veninde-hygge, kærestehygge eller som snack.

Brødstængerne er bagt med Valsemøllen Økologiske Dansk Stenformalet Hvedemel, som er en anelse mere groft og fiberrigt end almindelig hvedemel. Men du kan sagtens bruge Valsemøllen hvedemel, hvis du ønsker det. Spis dine brødstænger med sesam og timian med en lækker dip til. Det smager skønt!

Se opskrift
brødstænger med sesam og timian

Køkkentid
30 min.

Ventetid
2,5 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Brødstænger med sesam og timian: 3 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

3-4 personer

25 g gær
1 tsk. honning eller rørsukker
3 dl. vand
450 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
1 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
Rød pesto
En håndfuld Valsemøllen Økologiske Sesamfrø
Frisk timian
Æg til pensling

Sådan gør du

  1. Opløs gær og honning i vand, og tilsæt ca. 1/3 af melet og rør det til en ensartet grød.
  2. Tilsæt olie, salt og det resterende mel og ælt dejen til en ensartet dej.
  3. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 60-90 min.
  4. Del dejen i to og rul dejen ud til en rektangel vha. en kagerulle.
  5. Smør pesto på dejen og drys med sesamfrø og frisk timian.
  6. Skær rektanglet i 1-2 cm strimler og sno dejen til brødstænger.
  7. Placer brødstængerne på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl med sammenpisket æg.
  8. Lad brødstængerne hæve yderligere 30 min.
  9. Bag  dine brødstænger med sesam og timian i ovnen ved 200°C (varmluft) i ca. 15-20 min. eller til de er blevet sprøde og gyldne.

 

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.