Brødstænger med sesam og timian



Brødstænger med sesam og timian er fyldt med Valsemøllen Økologisk Rød Pesto. Stængerne kan bruges ved mange lejligheder. De er særdeles velegnet til bl.a. tapasbordet, veninde-hygge, kærestehygge eller som snack.

Brødstængerne er bagt med Valsemøllen økologisk stenformalet hvedemel, som er en anelse mere groft og fiberrigt end almindelig hvedemel. Men du kan sagtens bruge Valsemøllen hvedemel, hvis du ønsker det. Spis dine brødstænger med sesam og timian med en lækker dip til. Det smager skønt!

Se opskrift
brødstænger med sesam og timian

Køkkentid
30 min.

Ventetid
2,5 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Brødstænger med sesam og timian: 3 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Sådan gør du

  1. Opløs gær og honning i vand, og tilsæt ca. 1/3 af melet og rør det til en ensartet grød.
  2. Tilsæt olie, salt og det resterende mel og ælt dejen til en ensartet dej.
  3. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 60 – 90 min.
  4. Del dejen i to og rul dejen ud til en rektangel vha. en kagerulle.
  5. Bland Valsemøllen GreenLife økologisk rød pesto med vand og olie som anført på pakken.
  6. Smør halvdelen af pestoen på dejen og drys med sesamfrø og frisk timian.
  7. Skær rektanglet i 1 – 2 cm strimler og sno dejen til brødstænger.
  8. Placer brødstængerne på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl med sammenpisket æg.
  9. Lad brødstængerne hæve yderligere 30 min.
  10. Bag  dine brødstænger med sesam og timian i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca.15 – 20 min eller til de er blevet sprøde og gyldne.

 

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.