Brødstænger med pesto og timian

Brødstænger med pesto og timian kan bruges ved mange lejligheder. De er særdeles velegnet til bl.a tapasbordet, veninde-hygge, kærestehygge eller som snack.


Brødstængerne er bagt med Valsemøllen økologisk stenformalet hvedemel, som er en anelse mere groft og fiberrigt end almindelig hvedemel. Men du kan sagtens bruge Valsemøllen hvedemel, hvis du ønsker det.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
2,5 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 3 - 4 personer

25 g gær
1 tsk. honning eller rørsukker
3 dl. vand
450 g Valsemøllen økologisk stenformalet hvedemel
1 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
Valsemøllen Green Life økologisk rød pesto
En håndfuld Valsemøllen Økologiske sesamfrø
Frisk timian
Æg til pensling

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær og honning i vand.
  2. Tilsæt ca. 1/3 af melet og rør det til en ensartet grød.
  3. Tilsæt olie, salt og det resterende mel og ælt dejen til en ensartet dej.
  4. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 60 – 90 min.
  5. Del dejen i to og rul dejen ud til en rektangel vha. en kagerulle.
  6. Bland Valsemøllen GreenLife økologisk rød pesto med vand og olie som anført på pakken.
  7. Smør halvdelen af pestoen på dejen og drys med sesamfrø og frisk timian.
  8. Skær rektanglet i 1 – 2 cm strimler og sno dejen til brødstænger.
  9. Placer brødstængerne på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl med sammenpisket æg.
  10. Lad brødstængerne hæve yderligere 30 min.
  11. Bag brødstængerne i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca.15 – 20 min eller til de er blevet sprøde og gyldne.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Vestergaard.

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.