Brødstænger med sesam og timian

Brødstænger med sesam og timian er fyldt med lækker pesto. Stængerne kan bruges ved mange lejligheder. De er særdeles velegnet til bl.a. tapasbordet, veninde-hygge, kærestehygge eller som snack.

Brødstængerne er bagt med Valsemøllen Økologisk Stenformalet Hvedemel, som er en anelse mere groft og fiberrigt end almindelig hvedemel. Men du kan sagtens bruge Valsemøllen hvedemel, hvis du ønsker det. Spis dine brødstænger med sesam og timian med en lækker dip til. Det smager skønt!

Se opskrift
brødstænger med sesam og timian

Køkkentid
30 min.

Ventetid
2,5 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Brødstænger med sesam og timian: 3 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

3-4 personer

25 g gær
1 tsk. honning eller rørsukker
3 dl. vand
450 g Valsemøllen Økologisk Stenformalet Hvedemel
1 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
Rød pesto
En håndfuld Valsemøllen Økologiske Sesamfrø
Frisk timian
Æg til pensling

Sådan gør du

  1. Opløs gær og honning i vand, og tilsæt ca. 1/3 af melet og rør det til en ensartet grød.
  2. Tilsæt olie, salt og det resterende mel og ælt dejen til en ensartet dej.
  3. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 60-90 min.
  4. Del dejen i to og rul dejen ud til en rektangel vha. en kagerulle.
  5. Smør pesto på dejen og drys med sesamfrø og frisk timian.
  6. Skær rektanglet i 1-2 cm strimler og sno dejen til brødstænger.
  7. Placer brødstængerne på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl med sammenpisket æg.
  8. Lad brødstængerne hæve yderligere 30 min.
  9. Bag  dine brødstænger med sesam og timian i ovnen ved 200°C (varmluft) i ca. 15-20 min. eller til de er blevet sprøde og gyldne.