Brødstænger med pesto og timian

Brødstænger med pesto og timian kan bruges ved mange lejligheder. De er særdeles velegnet til bl.a tapasbordet, veninde-hygge, kærestehygge eller som snack.


Brødstængerne er bagt med Valsemøllen økologisk stenformalet hvedemel, som er en anelse mere groft og fiberrigt end almindelig hvedemel. Men du kan sagtens bruge Valsemøllen hvedemel, hvis du ønsker det.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
2,5 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 3 - 4 personer

25 g gær
1 tsk. honning eller rørsukker
3 dl. vand
450 g Valsemøllen økologisk stenformalet hvedemel
1 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
Valsemøllen Green Life økologisk rød pesto
En håndfuld Valsemøllen Økologiske sesamfrø
Frisk timian
Æg til pensling

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær og honning i vand.
  2. Tilsæt ca. 1/3 af melet og rør det til en ensartet grød.
  3. Tilsæt olie, salt og det resterende mel og ælt dejen til en ensartet dej.
  4. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 60 – 90 min.
  5. Del dejen i to og rul dejen ud til en rektangel vha. en kagerulle.
  6. Bland Valsemøllen GreenLife økologisk rød pesto med vand og olie som anført på pakken.
  7. Smør halvdelen af pestoen på dejen og drys med sesamfrø og frisk timian.
  8. Skær rektanglet i 1 – 2 cm strimler og sno dejen til brødstænger.
  9. Placer brødstængerne på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl med sammenpisket æg.
  10. Lad brødstængerne hæve yderligere 30 min.
  11. Bag brødstængerne i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca.15 – 20 min eller til de er blevet sprøde og gyldne.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Vestergaard.