Napolitansk pizza – Melblanding

Bag Napolitansk pizza med med Tosca Farina melblanding. Melblandingen består af tipo 00 hvedemel og hvedesurdej og gør det nemmere for dig at bage autentiske, napolitanske pizzaer med de høje luftige kanter, som kendetegner netop denne pizzatype.

Vælg selv om du vil hæve pizzadejen over 8-12 timer eller 12-24 timer alt efter hvad der passer bedst ind i din dagligdag. Tip: Du kan også bage pizzaerne på 1,5 time, se opskriften her.

Køkkentid
30 min.

Ventetid
8-24 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Napolitansk pizza – Melblanding: 4 ud af 5 baseret på 27 anmeldelser

Opskrift

5 pizzaer

1 ps. Tosca Farina Napolitansk Pizza
4,75 dl koldt vand (ca. 15ºC)
19 g salt
Tosca Farina Durummel til bordet

Gær afhængig af hævetid:

a. Hævning i 8-12 timer: 
2 g gær (svarende til to hasselnødder)

b. Koldhævning i 12-24 timer:
8 g gær

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i vandet.
  2. Tilsæt mel, og ælt i 3-4 minutter på røremaskine ved langsom hastighed.
  3. Tilsæt salt, og ælt yderligere 1 minut ved langsom hastighed.
  4. Ælt videre ved mellemhøj hastighed, til dejen slipper skålens kant. (ca. 5-10 minutter) og lav en glutenprøve. Dvs. om du med våde fingre kan strække et lille stykke dej ud, så det bliver næsten gennemsigtigt, uden at dejen går i stykker.
  5. Del dejen i 5 klumper (ca. 250 g) og stram dem fint op som kugler.

a. Hævning 8-12 timer på køkkenbord: 

  1. Placer dejkuglerne i et oliesmurt fad/pizzakasse og læg film/låg over. Lad hæve på køkkenbordet ved rumtemperatur (ca. 20°C) i 8-12 timer.
  2. Efter 8-12 timer varmes pizzaovnen op til 400-450°C, eller opvarm almindelig ovn med varmluft til maks. varme (ca. 300°C) gerne med bagestål/pizzasten.
  3. Drys mel ud på bordet, og tryk forsigtigt dejen ud, indtil den er tynd i midten og stadig har fylde i siderne.
  4. Kom fyld på pizzaerne, og bag i 60-90 sekunder i pizzaovn eller 4-5 minutter øverst i alm. ovn.

b. Koldhævning 12-24 timer:

  1. Ved koldhævning læg dejkuglerne over i et oliesmurt fad/pizzakasse og læg film/låg over. Lad hvile på køkkenbordet ved rumtemperatur (ca. 20°C) i 1-3 timer. Sæt herefter på køl og lad hæve i 12-24 timer.
  2. Tag gerne dejkuglerne ud 30-60 minutter, inden de skal trykkes ud.
  3. Varm pizzaovnen op til 400-450°C, eller opvarm almindelig ovn med varmluft til maks. varme (ca. 300°C) gerne med bagestål/pizzasten.
  4. Drys mel ud på bordet, og tryk forsigtigt dejen ud, indtil den er tynd i midten og stadig har fylde i siderne.
  5. Kom fyld på pizzaerne, og bag i 60-90 sekunder i pizzaovn eller 4-5 minutter øverst i alm. ovn.

Ideer til fyld på pizza

Den klassiske

  • Nº1 PEPPERONI: Mozzarella, chorizo el. pepperoni, løg og rød peber. Pyntes med chili og friske krydderurter.
  • Nº 2 PROSCIUTTO: Tomatsauce, revet ost, 2-3 skiver god skinke. Pyntes med parmesanflager, evt. frisk rucola, oliven og champignon.
  • Nº 3 KARTOFFELPIZZA: Tomatsauce, revet ost, tynde skiver af kartoffel penslet med olie (og evt. små kugler af krydret hakket oksekød). Pyntes med friske krydderurter og oliven.

Den nymoderne

  • Nº  4  SALAMEPICANTE: Tomatsauce (evt. på sanmarzano), fior de latte (eller anden mozzarella), salamepicante og grøn chili (evt. hot honey).
  • Nº  5 SALSICCIA: Tomatsauce (evt. på sanmarzano), fior de latte (eller anden mozzarella), chorizo, salsiccia og svampe.
  • Nº 6 PANCHETTA: Fior di latte (eller anden mozzarella), kartoffel, panchetta og rosmarin, toppet med en god olie.
  • Nº 7 BURRATA: Gul passata og burrata. Efter bagning toppet med peber, olivenolie og citronmelisse.
  • Nº 8 FORÅRSLØG: Blendede tomater, cheddarost og skiver af hvidløgspølse. Toppes med forårsløg.
  • Nº 9 SWEET POTATOS: Creme fraiche (smøres på pizzabunden), cheddarost og tynde skiver af søde kartofler. Kværn peber og salt på til sidst.
  • Nº 10 ARTISKOK: Tomatsauce (evt. på sanmarzano), revet ost, skiver af friske tomater, artiskokhjerter og grønne oliven. Pyntes med basilikumblade.
  • Nº 11 GRÆSKÆR OG RISTEDE SVAMPE: Rist svampene på en pande med smør. Smør græskarsauce på bunden, kom mozzarella, græskarstrimler og ristede svampe på pizzaen.
  • Nº 12 AUBERGINE: Pesto, mozzarella, aubergine og oksespegepølse.
+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Vinderen trækkes 30. juni 2025 og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.