Napolitansk pizza med biga

Bag napolitansk pizza med biga, som giver din pizzabund masser af smag og den karakteristiske skorpe med flotte lufthuller. En biga dej er en fordej, som du kan bruge til både brød og pizza. Det giver dit færdige bagværk en ekstra god smag, fordi langtidshævningen over flere dage giver dejen tid til at udvikle den lækre smag.

Opskriften er med Tosca Farina Pizzamel, som har en høj bagestyrke (w-værdi) på 280/290, hvilket betyder, at det har en høj vandoptagelse og fungerer godt til langtidshævning, som når du bager med biga.

Se opskrift

Køkkentid
1,5 t

Ventetid
3 dage


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Napolitansk pizza med biga: 5 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Opskrift

6 stk.

Biga 

982 g Tosca Farina Pizzamel 
491 g vand (27-28°C)
3,3 g tørgær eller 14 g frisk gær

Hoveddej

147 g vand
26 g salt
1476 g biga

Durummel til at drysse på bordet

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Dag 1 – Biga

 

 1. Rør gæren ud i vandet, og tilsæt melet. Spred alle dine fingre, og kør dem igennem blandingen uden at ælte. Blev ved, indtil der ikke er mere mel i bunden.
 2. Lad bigaen stå i en lufttæt beholder ved stuetemperatur i 30-60 minutter.
 3. Sæt bigaen på køl i 24-48 timer.

Dag 2 – Hoveddej

 

 1. Tag bigaen ud af køl, og lad den stå ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.
 2. Kom bigaen op i røremaskinen, og tilsæt vand. Ælt dejen i 5-7 minutter ved lav hastighed. Lad dejen hvile i 15 minutter.
 3. Tilsæt salt, og ælt dejen i yderligere 6-8 minutter ved mellem hastighed. Dejen skal være blank, glat og skal kunne strækkes lang før den er færdigæltet. Lad evt. dejen hvile i 5 minutter, hvorefter dejen kan foldes/strammes op.
 4. Lad dejen hæve i 60 minutter.
 5. Del dejen op i 6 kugler a 275 g, og stram kuglerne op ved at folde oversiden ind i bunden af dejen. Se hvordan her.
 6. Placer dejkuglerne i en lukket kasse, gerne hævekasse, og sæt dem på køl i ca 24-48 timer.

Dag 3

 

 1. Varm pizzaovnen op til 400-450°C, eller opvarm almindelig ovn med varmluft til maks. varme (ca. 300°C) gerne med bagestål/pizzasten.
 2. Tag dejkuglerne ud fra køl, og drys mel ud på bordet. Tryk forsigtigt dejen ud, indtil den er tynd i midten og stadig har fylde i siderne.
 3. Kom ønskede fyld på pizzaerne, og bag i 60-90 sekunder i pizzaovn eller 4-5 minutter øverst i alm. ovn.

Et godt tip: Er du i tvivl om fyldet til din pizza? Find en masse god inspiration til hvad du kan komme på din pizza, her.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.