Pizza på grill

Det er svært at lave en ret, der er ligeså højt elsket som pizza. Ved at bage din pizza på grill kan du få lækre sprøde bunde, som du kender fra de italienske pizzaer.

En italiensk pizza med sprød bund er slet ikke så svært at bage selv. Hvis du ikke er den heldige ejer af en pizzaovn, kan du få samme gode resultater ved at bage din pizza på grill og en bagesten. Grillens høje varme giver lækre pizzaer på ingen tid. Kunsten er også ikke at fylde din pizza for meget, hvilket kan være svært. Lav derfor hellere flere forskellige end én pizza med det hele. Det vil du ikke fortryde!

Se opskrift
pizza på grill

Køkkentid
35 min.

Ventetid
2 t. 6 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 2 stk.

5 g gær
1 1/4 dl. vand
2 spsk. olie
25 g smør
1 tsk. salt
225 g Økologisk hvedemel

Sådan gør du

  1. Gæren opløses i lunkent vand
  2. De øvrige ingredienser tilsættes
  3. Dejen æltes godt til den er glat og elastisk
  4. Dejen skal derefter hæve i ca. 2 timer ved stuetemperatur.
  5. Del dejen i 2 stykker og form dem runde. Pak begge stykker dej ind i film og kom dem i køleskabet.
  6. Næste dag tages dejen ud af køleskabet en halv time før pizzaen skal laves.
  7. Dejen trykkes eller rulles ud i durummel til en diameter på ca. 26 cm.
  8. Pynt pizzaen med pizzatopping (tomatsauce) samt det ønskede fyld
  9. Bages på en gennemvarm bagesten ved 350ºC i ca. 6 min.