Napolitansk pizza med poolish

Bag napolitansk pizza med poolish med Tosca Farina Pizzamel. Napolitansk pizzadej er kendetegnet ved den høje skorpe fyldt med flotte lufthuller og leopardpletter og ikke mindst lækre smag.

Med en poolish dej bruger man to deje – en poolish dej og en hoveddej. Poolish dejen er en fordej, som man blander med lige dele vand og mel, som giver en god smag og konsistens til den færdige pizzabund. Poolish dej er en våd dej at arbejde med, i forhold til, hvis man bager med biga, som du også kan bruge til at bage napolitansk pizza med. Find opskriften her på napolitansk pizza med biga.

Tosca Farina er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning efter italienske traditioner med fokus på kompromisløs kvalitet. Få vores bedste tips og tricks til din pizza bagning på vores pizzabageskole.

Se opskrift
Napolitansk pizza med polish

Køkkentid
1,5 t

Ventetid
3 dage


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Napolitansk pizza med poolish: 4 ud af 5 baseret på 21 anmeldelser

Opskrift

6 stk. pizza

Poolish

191 g Tosca Farina Pizzamel 
191 g vand (25°C)
1,5 g tørgær svarende til 6,3 g frisk gær

Hoveddej 

796 g Tosca Farina Pizzamel
446 g vand
25 g salt
383 g poolish

Durummel til at drysse på bordet, når pizzaen skal trykkes ud.

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Dag 1 – Poolish

 

  1. Kom vand i en skål, og rør gæren heri.
  2. Tilsæt mel, og rør gør det godt sammen, til det hele er samlet godt.
  3. Dæk skålen til med film eller et låg, og lad dejen hæve 1 time ved stuetemperatur.
  4. Sæt dejen i køleskabet i 20-24 timer.

Dag 2 – Hoveddej

 

  1. Tag poolishen ud af køleskabet, og lad den stå ved stuetemperatur i 1 time.
  2. Kom vand og poolish dejen i en skål, og rør sammen. Tilsæt mel. Ælt dejen i 5 minutter på røremaskine ved lav hastighed. Lad dejen hvile i 5 minutter.
  3. Tilsæt salt, og ælt dejen i yderligere 5 minutter ved mellem hastighed. Dejen er færdigæltet, når den er blank og glat. Se tips til æltning af pizzadej her.
  4. Smør olivenolie i en skål, og kom dejen i. Lad dejen hæve i 1 time ved stuetemperatur.
  5. Vend dejen ud på et let melet bord, og del dejen i 6 lige store klumper a 275 g.
  6.  Stram dejkuglerne op til kugler ved at folde oversiden ind i bunden af dejen. Se hvordan her.
  7. Kom dejkuglerne i en lukket kasse fx. hævekasse, og sæt dem på køl i 24 timer.

Dag 3 – Form pizzabundene

 

  1. Varm pizzaovnen op til 400-450°C, eller opvarm almindelig ovn med varmluft til maks. varme (ca. 300°C) gerne med bagestål/pizzasten.
  2. Tag dejkuglerne ud fra køl, og drys mel ud på bordet. Tryk forsigtigt dejen ud, indtil den er tynd i midten og stadig har fylde i siderne.
  3. Kom fyld på pizzaerne, og bag i 60-90 sekunder i pizzaovn eller 4-5 minutter øverst i alm. ovn.

Et godt tip: Er du i tvivl om fyldet til din pizza? Find en masse god inspiration til hvad du kan komme på din pizza, her.