Pizzabund – grundopskrift

En pizzabund er afgørende for en god pizza. Pizza er et hit hos både unge og gamle, og med opskriften på en nem og sprød pizzabund, er det bare at beslutte, hvad den skal toppes med.

Se opskrift
Pizzabund

Køkkentid
35 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Pizzabund – grundopskrift: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Ingredienser

Opskrift til 1 pizzabund

5 g gær
1 1/4 dl. koldt vand (ca. 16°C)
2 spsk. olie
1 tsk. salt
225 g Valsemøllen Øko Tipo 00

Opskrift på Pizzabund

Pizzabund? Hjemmelavet? Den er god nok. Det er nemt at lave en god og sprød pizzabund selv. Hjemmelavede pizzabunde lavet på Økologisk Tipo 00 er en god bund for en god pizza. Lav flere bunde, og lad børnene eller gæsterne vælge, hvad de vil have på deres. Om man er til den helt klassiske, en hvid pizza eller noget helt tredje, så er dejen klar. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Sådan gør du:

  1. Opløs gæren i det kolde vand, og tilsæt derefter de øvrige ingredienser.
  2.  Ælt dejen i ca. 10 minutter, indtil den slipper kanterne på skålen – brug evt. en røremaskine.
  3.  Tildæk dejen, og lad den derefter hæve i ca. 2 timer ved stuetemperatur.
  4.  Pak dejen begge ind i film, og stil den i køleskabet natten over.
  5. Tag dejen ud af køleskabet 30 minutter før, pizzaen skal tilberedes og form pizzabunden.

Pizzabund