Hjemmelavet pizzasauce

Nem og lækker hjemmelavet pizzasauce med tomat, basilikum og hvidløg. Den er nem at lave, og så smager den skønt!

Plejer du også at købe din pizzasauce? Det er faktisk rigtig nemt at lave tomatsaucen selv. Det kræver næsten ingen ingredienser, det er blot simretiden der gør den endnu mere lækker. En klassisk pizzasauce skal ikke være fyldt forskellige smage. Derimod skal hvidløg og basilikum være med til at forstærke tomatsmagen. En god sauce skal give gode smage til pizzaen, og så skal den smage så godt, at mozzarella er nok at toppe den med. Når pizzasaucen er på plads, er det den gode pizza der skal bages. Det kan du lære at gøre i vores bageskole, hvor vi har samlet alle de bedste tricks til at få en god pizzabund.

Se opskrift
pizzasauce

Køkkentid
15 min.

Ventetid
60 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1 portion

2 friske tomater
1 fed hvidløg
5 store friske basilikumblade
Salt og peber

Sådan gør du

  1. Hak alle ingredienserne og kom dem i en gryde.
  2. Tomatsaucen skal simre i mindst en time for at få den rette smag og konsistens.
  3. Smag din pizzasauce til, og brug den på alle typer af pizzaer.

Et godt tip: Brug tomater med masser af smag til din sauce. Vinterens tomater smager ikke altid af så meget, så sommerens danske tomater giver din sauce en bedre smag. Men der er ikke det, som krydderier og salt og peber ikke kan klare.

Står du og mangler en god opskrift på pizza? Så har vi lavet en masse gode opskrifter til dig. Prøv fx vores opskrift på en god pizzabund, der er nem at bage. Vi har også en god glutenfri pizza, eller pizzaer bagt med vores surdejsboller bageblanding. Hvis du vil blive endnu bedre til at bage pizza, eller blive klogere på, hvorfor du skal bage med pizzasten, har vi samlet en masse gode tips og tricks i vores bageskole.

 

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.