Glutenfri smørkage

Denne glutenfri smørkage er kagen du skal servere for dine weekends gæster. En kage der er cremet og svampet. Udover at smørkagen er cremet og svampet så har vi hos Valsemøllen også gjort kagen glutenfri. Prøv opskriften af i til den nærmeste weekend.

Se opskrift
Glutenfri smørkage

Køkkentid
45 min.

Ventetid
1 t 35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfri smørkage: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

1 bradepande (ca. 18 stk.)

Dej

5 dl mælk
600 g (ca. 10 dl) Finax Glutenfri Melmix + 0,5 dl til at forme dejen
2 spsk. psyllium
50 g gær eller 17 g tørgær
100 g blødt smør eller margarine
1-1,5 dl sukker
0,5 tsk. salt

Fyld
100-150 g blødt smør
0,5 dl sukker
1-2 tsk. kanel

Pynt:
Perlesukker eller mandelflager

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

  1. Smelt smøren og tilsæt den lune mælk (ca. 37ºC).
  2. Bland psyllium og gær i. Lad dejen trække ca. 10 min.
  3. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt i ca. 5 min. med en håndmixer med dejkrog.
  4. Lad dejen hvile i skålen under et viskestykke ca. 10 min.
  5. Kom melmix på bordet og del dejen i to stykker. Rul ud til plader og smør fyldet på.
  6. Rul sammen og del i ca. 18 stykker. Læg bollerne i en bradepande ca 25 x 35 centimeter og lad dem hæve under et viskestykke i ca. 45 min.
  7. Pensl med et let sammenpisket æg og drys med perlesukker eller mandelflager
  8. Bages nederst i ovnen ved 225ºC i 25-30 min.

Et godt tip: I stedet for kanel og sukker kan du bruge kagecremepulver med vanillesmag.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.