Glutenfri smørkage

Denne glutenfri smørkage er kagen du skal servere for dine weekends gæster. En kage der er cremet og svampet. Udover at smørkagen er cremet og svampet så har vi hos Valsemøllen også gjort kagen glutenfri. Prøv opskriften af i til den nærmeste weekend.

Se opskrift
Glutenfri smørkage

Køkkentid
45 min.

Ventetid
1 t 35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfri smørkage: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

1 bradepande (ca. 18 stk.)

Dej

5 dl mælk
600 g (ca. 10 dl) Finax Glutenfri Melmix + 0,5 dl til at forme dejen
2 spsk. psyllium
50 g gær eller 17 g tørgær
100 g blødt smør eller margarine
1-1,5 dl sukker
0,5 tsk. salt

Fyld
100-150 g blødt smør
0,5 dl sukker
1-2 tsk. kanel

Pynt:
Perlesukker eller mandelflager

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

  1. Smelt smøren og tilsæt den lune mælk (ca. 37ºC).
  2. Bland psyllium og gær i. Lad dejen trække ca. 10 min.
  3. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt i ca. 5 min. med en håndmixer med dejkrog.
  4. Lad dejen hvile i skålen under et viskestykke ca. 10 min.
  5. Kom melmix på bordet og del dejen i to stykker. Rul ud til plader og smør fyldet på.
  6. Rul sammen og del i ca. 18 stykker. Læg bollerne i en bradepande ca 25 x 35 centimeter og lad dem hæve under et viskestykke i ca. 45 min.
  7. Pensl med et let sammenpisket æg og drys med perlesukker eller mandelflager
  8. Bages nederst i ovnen ved 225ºC i 25-30 min.

Et godt tip: I stedet for kanel og sukker kan du bruge kagecremepulver med vanillesmag.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.