Glutenfri smørkage

Denne glutenfri smørkage er kagen du skal servere for dine weekends gæster. En kage der er cremet og svampet. Udover at smørkagen er cremet og svampet så har vi hos Valsemøllen også gjort kagen glutenfri. Prøv opskriften af i til den nærmeste weekend.

Se opskrift
Glutenfri smørkage

Køkkentid
45 min.

Ventetid
1 t 35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfri smørkage: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

1 bradepande (ca. 18 stk.)

Dej

5 dl mælk
600 g (ca. 10 dl) Finax Glutenfri Melmix + 0,5 dl til at forme dejen
2 spsk. psyllium
50 g gær eller 17 g tørgær
100 g blødt smør eller margarine
1-1,5 dl sukker
0,5 tsk. salt

Fyld
100-150 g blødt smør
0,5 dl sukker
1-2 tsk. kanel

Pynt:
Perlesukker eller mandelflager

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

  1. Smelt smøren og tilsæt den lune mælk (ca. 37ºC).
  2. Bland psyllium og gær i. Lad dejen trække ca. 10 min.
  3. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt i ca. 5 min. med en håndmixer med dejkrog.
  4. Lad dejen hvile i skålen under et viskestykke ca. 10 min.
  5. Kom melmix på bordet og del dejen i to stykker. Rul ud til plader og smør fyldet på.
  6. Rul sammen og del i ca. 18 stykker. Læg bollerne i en bradepande ca 25 x 35 centimeter og lad dem hæve under et viskestykke i ca. 45 min.
  7. Pensl med et let sammenpisket æg og drys med perlesukker eller mandelflager
  8. Bages nederst i ovnen ved 225ºC i 25-30 min.

Et godt tip: I stedet for kanel og sukker kan du bruge kagecremepulver med vanillesmag.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger (link til produkterne) kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole (link til bageskolen) og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

    Hvad er godt at huske, når man skal bage i en Airfryer?
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.