Glutenfri smørkage

Denne glutenfri smørkage er kagen du skal servere for dine weekends gæster. En kage der er cremet og svampet. Udover at smørkagen er cremet og svampet så har vi hos Valsemøllen også gjort kagen glutenfri. Prøv opskriften af i til den nærmeste weekend.

Se opskrift
Glutenfri smørkage

Køkkentid
45 min.

Ventetid
1 t 35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfri smørkage: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

1 bradepande (ca. 18 stk.)

Dej

5 dl mælk
600 g (ca. 10 dl) Finax Glutenfri Melmix + 0,5 dl til at forme dejen
2 spsk. psyllium
50 g gær eller 17 g tørgær
100 g blødt smør eller margarine
1-1,5 dl sukker
0,5 tsk. salt

Fyld
100-150 g blødt smør
0,5 dl sukker
1-2 tsk. kanel

Pynt:
Perlesukker eller mandelflager

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

  1. Smelt smøren og tilsæt den lune mælk (ca. 37ºC).
  2. Bland psyllium og gær i. Lad dejen trække ca. 10 min.
  3. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt i ca. 5 min. med en håndmixer med dejkrog.
  4. Lad dejen hvile i skålen under et viskestykke ca. 10 min.
  5. Kom melmix på bordet og del dejen i to stykker. Rul ud til plader og smør fyldet på.
  6. Rul sammen og del i ca. 18 stykker. Læg bollerne i en bradepande ca 25 x 35 centimeter og lad dem hæve under et viskestykke i ca. 45 min.
  7. Pensl med et let sammenpisket æg og drys med perlesukker eller mandelflager
  8. Bages nederst i ovnen ved 225ºC i 25-30 min.

Et godt tip: I stedet for kanel og sukker kan du bruge kagecremepulver med vanillesmag.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.