Bageskolen

Bageskolen

Bag sprøde pizzabunde

Se hemmeligheden bag den bedste, sprøde pizzabund bagt i almindelig ovn. Hjemmebagt italiensk pizza med tynd bund og lækkert fyld smager bare så skønt. Cathrine Brandt, der er surdejsnørd og ekspert i bagning viser dig hvordan du får en sprød pizzabund med masser af smag.

Grundopskrift på pizzabund

Sådan får du en sprød pizzabund

Der kan være flere tips og tricks til, hvordan man sikre sig en sprød pizzabund. En af grundene kan være at gøre pizzabunden så tynd som muligt, men en anden grund kan også være at smøre bunden ind i olie. Cathrine Brandt viser i videoen, hvordan hun får en tynd og sprød pizzabund.

Bag surdejspizza med kartoffel

Hvorfor skal en pizza bages på en bagesten?

Hvis du bruger en bagesten eller et bagestål, når du bager pizza, kan du skabe nogle af de samme betingelser, som en stenovn kan skabe. Du kan altså bage pizzaer, som minder om den ægte italienske udgave, når du bager den på en bagesten eller bagestål. De bevirker, at ovnen opretholder en høj og jævn temperatur, og selve stålet afgiver en meget høj og intensiv varme til pizzaen. Pizzaen skal altså ikke bages i lige så lang tid, som hvis du bagte den på en almindelig bageplade. Den høje og intensive varme gør, at pizzaen får en let og luftig krumme og en sprød og mørk skorpe.

Du skal lade bagestålet eller bagestenen og ovnen blive tilstrækkelig varm inden, at du bager pizzaen. Du kan derfor med fordel tænde for ovnen i rigtig god tid.