Pizzafletninger

Bag lækre og mættende pizzafletninger, som er perfekte til madpakken eller skovturen. En ny version af pizzasneglen. Pizzafletningerne er supernemme at bage, og så passer de perfekt til at blive spist i hånden eller på farten.

Fyldet kan varieres i det uendelige. Denne opskrift er den helt klassiske version med tomat, ost og skinke. Du kan også komme pesto, mozzarella eller sødt fyld i.

Bag pizzafletningerne samme dag eller lad dejen koldhæve, hvis det passer din dag og bagning bedre.

Pizzafletningerne er bagt med Valsemøllens Økologiske Dansk Stenformalet Hvedemel med 20 % fuldkorn. Det giver pizzafletningerne endnu mere smag. De er luftige og lette, men bidrager også med god mæthed.

Find flere opskrifter udviklet i samarbejde med Cathrine Brandt her.

Se opskrift

Køkkentid
50 min.

Ventetid
1 t. 35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

16 stk.

Dej

250 g vand, lunt
30 g gær (10 gram hvis du ønsker at koldhæve dejen)
25 g rørsukker
500 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel 
1 æg
7 g salt
50 g smør, stuetempereret

Fyld 

Tomatsovs
150 g revet ost
125 g skinke
1 æg til pensling

Sådan gør du

 

 1. Kom vand, gær og rørsukker i en skål og rør, til gæren er opløst.
 2. Tilsæt mel, æg og salt. Ælt dejen, til den er homogen.
 3. Tilsæt smør, og ælt dejen yderligere, til den slipper skålens kanter og har udviklet en god glutenstruktur. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 60 minutter. Hvis du ønsker at koldhæve dejen, så stilles den på køl nu til dagen efter, hvorefter du følger resten af opskriften som beskrevet.
 4. Skær skinken i strimler.
 5. Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til et rektangel på ca. 20 x 60 cm. Smør midten af dejen med tomatsovs, og drys med ost og skinke.
 6. Fold den øverste del af dejen over. Smør igen med tomatsovs, skinke og ost. Fold den nederste del af dejen over. Du har nu fem lag: dej-fyld-dej-fyld-dej.
 7. Roter dejen 90 grader, og rul den ud til et rektangel på ca. 25 x 40 cm. Del dejen på langs, og skær herefter hver side ud i 8 stykker. Du har nu 16 små rektangler.
 8. Del hvert dejrektangel i tre strimler 1 cm fra toppen, og flet. Gentag med dem alle.
 9. Kom pizzafletningerne på to bageplader beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i 20 minutter ved stuetemperatur.
 10. Tænd ovnen på 220°C, varmluft.
 11. Pisk et æg sammen, og pensl pizzafletningerne. Bag dem i ca. 12 minutter til gyldne.
 12. Afkøl på en rist.

Et godt tip: Du kan lave en større portion og komme pizzafletningerne i fryseren, til når de skal bruges.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.