Pizzafletninger

Bag lækre og mættende pizzafletninger, som er perfekte til madpakken eller skovturen. En ny version af pizzasneglen. Pizzafletningerne er supernemme at bage, og så passer de perfekt til at blive spist i hånden eller på farten.

Fyldet kan varieres i det uendelige. Denne opskrift er den helt klassiske version med tomat, ost og skinke. Du kan også komme pesto, mozzarella eller sødt fyld i.

Bag pizzafletningerne samme dag eller lad dejen koldhæve, hvis det passer din dag og bagning bedre.

Pizzafletningerne er bagt med Valsemøllens Økologiske Dansk Stenformalet Hvedemel med 20 % fuldkorn. Det giver pizzafletningerne endnu mere smag. De er luftige og lette, men bidrager også med god mæthed.

Find flere opskrifter udviklet i samarbejde med Cathrine Brandt her.

Se opskrift

Køkkentid
50 min.

Ventetid
1 t. 35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

16 stk.

Dej

250 g vand, lunt
30 g gær (10 gram hvis du ønsker at koldhæve dejen)
25 g rørsukker
500 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel 
1 æg
7 g salt
50 g smør, stuetempereret

Fyld 

Tomatsovs
150 g revet ost
125 g skinke
1 æg til pensling

Sådan gør du

 

 1. Kom vand, gær og rørsukker i en skål og rør, til gæren er opløst.
 2. Tilsæt mel, æg og salt. Ælt dejen, til den er homogen.
 3. Tilsæt smør, og ælt dejen yderligere, til den slipper skålens kanter og har udviklet en god glutenstruktur. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 60 minutter. Hvis du ønsker at koldhæve dejen, så stilles den på køl nu til dagen efter, hvorefter du følger resten af opskriften som beskrevet.
 4. Skær skinken i strimler.
 5. Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til et rektangel på ca. 20 x 60 cm. Smør midten af dejen med tomatsovs, og drys med ost og skinke.
 6. Fold den øverste del af dejen over. Smør igen med tomatsovs, skinke og ost. Fold den nederste del af dejen over. Du har nu fem lag: dej-fyld-dej-fyld-dej.
 7. Roter dejen 90 grader, og rul den ud til et rektangel på ca. 25 x 40 cm. Del dejen på langs, og skær herefter hver side ud i 8 stykker. Du har nu 16 små rektangler.
 8. Del hvert dejrektangel i tre strimler 1 cm fra toppen, og flet. Gentag med dem alle.
 9. Kom pizzafletningerne på to bageplader beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i 20 minutter ved stuetemperatur.
 10. Tænd ovnen på 220°C, varmluft.
 11. Pisk et æg sammen, og pensl pizzafletningerne. Bag dem i ca. 12 minutter til gyldne.
 12. Afkøl på en rist.

Et godt tip: Du kan lave en større portion og komme pizzafletningerne i fryseren, til når de skal bruges.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.