Pizzafletninger

Bag lækre og mættende pizzafletninger, som er perfekte til madpakken eller skovturen. En ny version af pizzasneglen. Pizzafletningerne er supernemme at bage, og så passer de perfekt til at blive spist i hånden eller på farten.

Fyldet kan varieres i det uendelige. Denne opskrift er den helt klassiske version med tomat, ost og skinke. Du kan også komme pesto, mozzarella eller sødt fyld i.

Bag pizzafletningerne samme dag eller lad dejen koldhæve, hvis det passer din dag og bagning bedre.

Pizzafletningerne er bagt med Valsemøllens Økologiske Dansk Stenformalet Hvedemel med 20 % fuldkorn. Det giver pizzafletningerne endnu mere smag. De er luftige og lette, men bidrager også med god mæthed.

Find flere opskrifter udviklet i samarbejde med Cathrine Brandt her.

Se opskrift

Køkkentid
50 min.

Ventetid
1 t. 35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

16 stk.

Dej

250 g vand, lunt
30 g gær (10 gram hvis du ønsker at koldhæve dejen)
25 g rørsukker
500 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel 
1 æg
7 g salt
50 g smør, stuetempereret

Fyld 

Tomatsovs
150 g revet ost
125 g skinke
1 æg til pensling

Sådan gør du

 

  1. Kom vand, gær og rørsukker i en skål og rør, til gæren er opløst.
  2. Tilsæt mel, æg og salt. Ælt dejen, til den er homogen.
  3. Tilsæt smør, og ælt dejen yderligere, til den slipper skålens kanter og har udviklet en god glutenstruktur. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 60 minutter. Hvis du ønsker at koldhæve dejen, så stilles den på køl nu til dagen efter, hvorefter du følger resten af opskriften som beskrevet.
  4. Skær skinken i strimler.
  5. Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til et rektangel på ca. 20 x 60 cm. Smør midten af dejen med tomatsovs, og drys med ost og skinke.
  6. Fold den øverste del af dejen over. Smør igen med tomatsovs, skinke og ost. Fold den nederste del af dejen over. Du har nu fem lag: dej-fyld-dej-fyld-dej.
  7. Roter dejen 90 grader, og rul den ud til et rektangel på ca. 25 x 40 cm. Del dejen på langs, og skær herefter hver side ud i 8 stykker. Du har nu 16 små rektangler.
  8. Del hvert dejrektangel i tre strimler 1 cm fra toppen, og flet. Gentag med dem alle.
  9. Kom pizzafletningerne på to bageplader beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i 20 minutter ved stuetemperatur.
  10. Tænd ovnen på 220°C, varmluft.
  11. Pisk et æg sammen, og pensl pizzafletningerne. Bag dem i ca. 12 minutter til gyldne.
  12. Afkøl på en rist.

Et godt tip: Du kan lave en større portion og komme pizzafletningerne i fryseren, til når de skal bruges.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.