Focaccia bagt på grill

Et focaccia er altid lækkert som tilbehør til aftensmaden. Dette focaccia bagt på grill er nemt at bage, når du alligevel har gang i grillen. Spis det sammen med alt den lækre grillmad.

Selvom du ikke har prøvet at bage på grill før, kan vi helt sikkert anbefale et focaccia bagt på grill. Det saftige madbrød er et lækkert tilbehør til den grillede kylling eller de grillede grøntsager. Udnyt at grillen alligevel skal i gang, og nyd det gode vejr, mens brødet bager og pølserne syder. Grillen gør også bagningen lidt nemmere på campingspladsen eller i sommerhuset, hvor det måske ikke findes en god ovn. God grill-bagelyst!

Se opskrift
focaccia bagt på grill

Køkkentid
45 min.

Ventetid
4 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Focaccia bagt på grill: 3 ud af 5 baseret på 11 anmeldelser

Opskrift

1 brød

270 g vand
30 g surdej (kan erstattes med 15 g gær)
7 g salt
5 g gær
40 g olivenolie
80 g Dansk Ølandshvedemel
330 g Økologisk Manitoba Hvedemel

Sådan gør du

  1. Kom vand i røreskålen, og opløs gæren heri, hvis du ikke bruger surdej
  2. Tilsæt resten af ingredienserne, og ælt dejen på røremaskine ved lav hastighed i 5 minutter. Øg hastigheden til mellemhøj til høj hastighed i 5-7 minutter, eller indtil dejen slipper røreskålens kanter.
  3. Kom den færdigæltede dej i et ildfastfad smurt med olie eller belagt med bagepapir og tryk dejen helt ud til kanterne. Brug gerne en smule olie, så dejen ikke hænger fast i fingrene.
  4. Dæk dejen til med film, og lad hæve i ca. 3 timer ved stuetemperatur.
  5. Fordel olivenolie godt udover dejen, og tryk let med fingerere. Pynt med fx halve cherrytomater, rødløg, rosmarin og lidt flagesalt.
  6. Efterhæv eventuelt brødet i 30 minutter efter det er pyntet. Det giver et mere luftigt focaccia.
  7. Bag focacciaen i grill ved 210-220 grader i 30-35 min ved indirekte varme.

Et godt grill-tip: Når du bager dit focaccia på grill, skal du sørge for at holde grillen lukket under bagningen, så man opnår en konstant og ens temperatur. Åbner du grillen inden tiden er gået, lukker du for meget varme ud til, at du kan bage et godt brød. Åben kun grillen når tiden er gået, så sikrer du dig det bedste resultat. Vil du blive endnu bedre til at bage på grillen, kan du finde gode råd i vores bageskole.

 

Udviklet i samarbejde med bagermester Per Bangert, ambassadør for Morsø grill 

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.