Focaccia bagt på grill

Et focaccia er altid lækkert som tilbehør til aftensmaden. Dette focaccia bagt på grill er nemt at bage, når du alligevel har gang i grillen. Spis det sammen med alt den lækre grillmad.

Selvom du ikke har prøvet at bage på grill før, kan vi helt sikkert anbefale et focaccia bagt på grill. Det saftige madbrød er et lækkert tilbehør til den grillede kylling eller de grillede grøntsager. Udnyt at grillen alligevel skal i gang, og nyd det gode vejr, mens brødet bager og pølserne syder. Grillen gør også bagningen lidt nemmere på campingspladsen eller i sommerhuset, hvor det måske ikke findes en god ovn. God grill-bagelyst!

Se opskrift
focaccia bagt på grill

Køkkentid
45 min.

Ventetid
4 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Focaccia bagt på grill: 3 ud af 5 baseret på 14 anmeldelser

Opskrift

1 brød

270 g vand
30 g surdej (kan erstattes med 15 g gær)
7 g salt
5 g gær
40 g olivenolie
80 g Dansk Ølandshvedemel
330 g Økologisk Manitoba Hvedemel

Sådan gør du

  1. Kom vand i røreskålen, og opløs gæren heri, hvis du ikke bruger surdej
  2. Tilsæt resten af ingredienserne, og ælt dejen på røremaskine ved lav hastighed i 5 minutter. Øg hastigheden til mellemhøj til høj hastighed i 5-7 minutter, eller indtil dejen slipper røreskålens kanter.
  3. Kom den færdigæltede dej i et ildfastfad smurt med olie eller belagt med bagepapir og tryk dejen helt ud til kanterne. Brug gerne en smule olie, så dejen ikke hænger fast i fingrene.
  4. Dæk dejen til med film, og lad hæve i ca. 3 timer ved stuetemperatur.
  5. Fordel olivenolie godt udover dejen, og tryk let med fingerere. Pynt med fx halve cherrytomater, rødløg, rosmarin og lidt flagesalt.
  6. Efterhæv eventuelt brødet i 30 minutter efter det er pyntet. Det giver et mere luftigt focaccia.
  7. Bag focacciaen i grill ved 210-220 grader i 30-35 min ved indirekte varme.

Et godt grill-tip: Når du bager dit focaccia på grill, skal du sørge for at holde grillen lukket under bagningen, så man opnår en konstant og ens temperatur. Åbner du grillen inden tiden er gået, lukker du for meget varme ud til, at du kan bage et godt brød. Åben kun grillen når tiden er gået, så sikrer du dig det bedste resultat. Vil du blive endnu bedre til at bage på grillen, kan du finde gode råd i vores bageskole.

 

Udviklet i samarbejde med bagermester Per Bangert, ambassadør for Morsø grill 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.