Focaccia bagt på grill

Et focaccia er altid lækkert som tilbehør til aftensmaden. Dette focaccia bagt på grill er nemt at bage, når du alligevel har gang i grillen. Spis det sammen med alt den lækre grillmad.

Selvom du ikke har prøvet at bage på grill før, kan vi helt sikkert anbefale et focaccia bagt på grill. Det saftige madbrød er et lækkert tilbehør til den grillede kylling eller de grillede grøntsager. Udnyt at grillen alligevel skal i gang, og nyd det gode vejr, mens brødet bager og pølserne syder. Grillen gør også bagningen lidt nemmere på campingspladsen eller i sommerhuset, hvor det måske ikke findes en god ovn. God grill-bagelyst!

Se opskrift
focaccia bagt på grill

Køkkentid
45 min.

Ventetid
4 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Focaccia bagt på grill: 3 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Opskrift

til 1 brød

270 g Vand
30 g Surdej (kan erstattes med 15 g gær)
7 g Salt
5 g Gær
40 g Olivenolie
80 g Dansk Ølandshvedemel
330 g Økologisk Manitoba Hvedemel

Sådan gør du

  1. Kom vand i røreskålen, og opløs gæren heri, hvis du ikke bruger surdej
  2. Tilsæt resten af ingredienserne, og ælt dejen på røremaskine ved lav hastighed i 5 min. Øg hastigheden til mellemhøj til høj hastighed i 5-7 min. eller indtil dejen slipper røreskålens kanter.
  3. Kom den færdigæltede dej i et fad eller form smurt med olie eller belagt med bagepapir og tryk dejen helt ud til kanterne. Brug gerne en smule olie, så dejen ikke hænger fast i fingrene.
  4. Dæk dejen til med film, og lad hæve i ca. 3 timer ved stuetemperatur.
  5. Varm grillen godt op, inden focacciaen bages.
  6. Fordel olivenolie godt udover dejen, og pynt med fx halve cherrytomater, rosmarinstilke, timianstilke og lidt flagesalt.
  7. Efterhæv eventuelt brødet i 30 minutter efter det er pyntet. Det giver et mere luftigt focaccia.
  8. Bag focacciaen ved 210-220 grader i 30-35 min ved indirekte varme.

Et godt grill-tip: Når du bager dit focaccia på grill, skal du sørge for at holde grillen lukket under bagningen, så man opnår en konstant og ens temperatur. Åbner du grillen inden tiden er gået, lukker du for meget varme ud til, at du kan bage et godt brød. Åben kun grillen når tiden er gået, så sikrer du dig det bedste resultat. Vil du blive endnu bedre til at bage på grillen, kan du finde gode råd i vores bageskole.

Udviklet i samarbejde med bagermester Per Bangert, ambassadør for Morsø grill