Nemme boller bagt på grill – Bageblanding

Bag nemme boller på grillen, når den tændes op til de lyse sommeraftner. Du kan nemlig nemt og enkelt bage luftige boller, når grillen alligevel er tændt. Det kræver blot en pakke Valsemøllen Boller, vand, et støbejernsfad og en varm grill. Så er der hurtigt lækre boller til hele familien.

Hvis du også synes, at hjemmebag er lækkert, når du er på tur ud i det danske ferieland, kan du prøve at bage disse nemme boller på grill. De er nemlig nemme og lette at tage med på tur, og så får du stadig saftige og luftige boller, når du bager dem på grillen. Brug som tilbehør, eller lav det som en hyggelig eftermiddagsaktivitet. Rigtig god bagelyst!

Se opskrift
nemme boller

Køkkentid
15 min.

Ventetid
1 t 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

18 boller

1 ps. Valsemøllen Boller
1 brev Valsemøllen tørgær (14 g), svarer til 50 g frisk gær
4½ dl vand, lidt koldere end lunkent (25°C)

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i 5-10 minutter i en røremaskine ved mellemste hastighed eller med hænderne.
  3. Del dejen i 18 lige store stykker, og form dem til boller. Læger bollerne i et støbejernsfad eller på en stenplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  4. Pensl de færdighævede boller med vand eller æg, og bag dem på en forvarmet grill på 190-200°C ved indirekte varme i 18-20 minutter. Undgå at åbne grillen og kigge til dem undervejs, da grillen hurtigt mister varme.
  5. Lad bollerne køle af på en rist, og nyd!

Et godt tip: Det er dejligt nemt bage brød og boller på din grill. Ønsker du i stedet at bage en portion grovere boller, kan du nemt skifte bolle-blandingen ud med Valsemøllen Grovboller eller Valsemøllen Fuldkornsboller. Følg samme fremgangsmåde for de andre blandinger, og server hjemmebagte fuldkornsboller direkte fra grillen.