Madbrød bagt på grill – Finax brødblanding

Er der noget bedre end udsigten til sol og grill i det fri? Det skulle da lige være smagen af lunt nybagt brød

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 2 madbrød
  • 1 ps. Finax Italiensk Foccacia 
  • 2 breve Finax tørgær (svarer til 50 g frisk gær)
  • 6 dl lunkent vand (ca. 25°C, lidt kolderen end lunkent)
  • Pynt: Olie og krydderier fx havsalt og rosmarin

Brugt i opskriften

  1. Bland posens indhold med Finax tørgær og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i 10 minutter i en røremaskine ved mellem hastighed, eller med hænderne, til den er glat og smidig – dejen må gerne være lidt klistret. Lad dejen hæve i en olieret skål i 60 minutter.
  3. Dej dejen i to og kom dem i smurte folieform eller bageform der er egnet til grill.
  4. Pres huller i dejene med fingrene, pensl med olie og afslut med havsalt og krydderier på toppen efter smag og behag.
  5. Lad derefter dejen efterhæve tildækket i 30 minutter.
  6. Klargør grillen til indirekte varme – ca. 250 grader og opvarm bagestenen.
  7. Sæt folieformen midt på bagestenen, sæt låg på grillen, og lad den nå ca. 200 grader. Bag brødet omkring 25-30 min. til det er gyldent og sprødt.

Tip! Varierer dit Madbrød, og tilsæt oliven og ost.