Madbrød bagt på grill


Er der noget bedre end udsigten til sol og grill i det fri? Det skulle da lige være smagen af lunt madbrød bagt på grill.

Bag lækkert brød på din grill med denne opskrift på madbrød bagt på grill. Den skønne røgsmag giver brødet lidt kant, og så kan du grille og bage skønt brød samtidig. Spis brødet som tilbehør til dine grillretter, og pynt med det der passer til din mad.

Se opskrift
madbrød bagt på grill

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 2 madbrød

10-20 g gær
20 g salt
700 g vand
Lidt olie
1 kg Valsemøllen Tipo 00

Pynt: Olie og krydderier fx havsalt og rosmarin

Sådan gør du

  1. Bland gær, 550 g vand, mel og ælt dejen ved lav hastighed i en røremaskine i ca. 10 minutter, til den er elastisk og glat.
  2. Fortsæt med at ælte dejen ved lav hastighed og tilsæt så 150 g vand yderligere. Når dejen har optaget alt vandet, tilsæt salt og ælt videre ved mellemste hastighed, til dejen slipper kanten på skålen. Det tager ca. 5-10 minutter.
  3. Hæld dejen over i en olieret skål og stil den på køl 6-24 timer – alternativt ved stuetemperatur i 1-2 timer.
  4. Efter hævning hældes dejen ud i en smurt form eller ud på et meldrysset bord. Del dejen i to og kom dem i smurte folieform eller bageform der er egnet til grill.
  5. Pres huller i dejene med fingrene, pensl med olie og afslut med havsalt og krydderier på toppen efter smag og behag.
  6. Lad derefter dejen efterhæve tildækket i 30 minutter.
  7. Klargør grillen til indirekte varme – ca. 250 grader og opvarm bagestenen.
  8. Sæt folieformen midt på bagestenen, sæt låg på grillen, og lad den nå ca. 200 grader. Bag brødet omkring 25-30 min. til det er gyldent og sprødt.

Et godt tip: Varierer dit madbrød med flere forskellige smage, og tilsæt fx oliven, soltørrede tomater og ost.