Sådan gør du
- Bland gær, 550 g vand, mel og ælt dejen ved lav hastighed i en røremaskine i ca. 10 minutter, til den er elastisk og glat.
- Fortsæt med at ælte dejen ved lav hastighed og tilsæt så 150 g vand yderligere. Når dejen har optaget alt vandet, tilsæt salt og ælt videre ved mellemste hastighed, til dejen slipper kanten på skålen. Det tager ca. 5-10 minutter.
- Hæld dejen over i en olieret skål og stil den på køl 6-24 timer – alternativt ved stuetemperatur i 1-2 timer.
- Efter hævning hældes dejen ud i en smurt form eller ud på et meldrysset bord. Del dejen i to og kom dem i smurte folieform eller bageform der er egnet til grill.
- Pres huller i dejene med fingrene, pensl med olie og afslut med havsalt og krydderier på toppen efter smag og behag.
- Lad derefter dejen efterhæve tildækket i 30 minutter.
- Klargør grillen til indirekte varme – ca. 250ºC og opvarm bagestenen.
- Sæt folieformen midt på bagestenen, sæt låg på grillen, og lad den nå ca. 200ºC. Bag brødet omkring 25-30 min. til det er gyldent og sprødt.
Et godt tip: Varierer dit madbrød med flere forskellige smage, og tilsæt fx oliven, soltørrede tomater og ost.