Madbrød bagt på grill

Er der noget bedre end udsigten til sol og grill i det fri? Det skulle da lige være smagen af lunt madbrød bagt på grill.

Bag lækkert brød på din grill med denne opskrift på madbrød bagt på grill. Den skønne røgsmag giver brødet lidt kant, og så kan du grille og bage skønt brød samtidig. Spis brødet som tilbehør til dine grillretter, og pynt med det der passer til din mad.

Se opskrift
madbrød bagt på grill

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Madbrød bagt på grill: 4 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

2 madbrød

10-20 g gær
20 g salt
700 g vand
Lidt olie
1 kg Valsemøllen Tipo 00

Pynt: Olie og krydderier fx havsalt og rosmarin

Sådan gør du

  1. Bland gær, 550 g vand, mel og ælt dejen ved lav hastighed i en røremaskine i ca. 10 minutter, til den er elastisk og glat.
  2. Fortsæt med at ælte dejen ved lav hastighed og tilsæt så 150 g vand yderligere. Når dejen har optaget alt vandet, tilsæt salt og ælt videre ved mellemste hastighed, til dejen slipper kanten på skålen. Det tager ca. 5-10 minutter.
  3. Hæld dejen over i en olieret skål og stil den på køl 6-24 timer – alternativt ved stuetemperatur i 1-2 timer.
  4. Efter hævning hældes dejen ud i en smurt form eller ud på et meldrysset bord. Del dejen i to og kom dem i smurte folieform eller bageform der er egnet til grill.
  5. Pres huller i dejene med fingrene, pensl med olie og afslut med havsalt og krydderier på toppen efter smag og behag.
  6. Lad derefter dejen efterhæve tildækket i 30 minutter.
  7. Klargør grillen til indirekte varme – ca. 250ºC og opvarm bagestenen.
  8. Sæt folieformen midt på bagestenen, sæt låg på grillen, og lad den nå ca. 200ºC. Bag brødet omkring 25-30 min. til det er gyldent og sprødt.

Et godt tip: Varierer dit madbrød med flere forskellige smage, og tilsæt fx oliven, soltørrede tomater og ost.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Vinderen trækkes 30. juni 2025 og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.