Madbrød med serrano og forårsløg – Bageblanding

Er der noget bedre end udsigten til sol og grill i det fri? Det skulle da lige være smagen af lunt, nybagt madbrød med serrano og forårsløg. Det er helt perfekt tilbehør til sommeren salater og grillmad.

Et saftigt madbrød er en klassiker, når solen begynder at kigge frem. Madbrød med serrano og foråssløg er en ny fortolkning af de klassiske madbrød. Brødet minder lidt om en pizza, men har en enkel smagssammensætning, der gør den ideel som tilbehør til aftensmaden. Og så er det nemt at bage med Valsemøllen Koldhævede Surdejsboller, der giver dig en smagfuld bund. Det gør hjemmebag nemt og enkelt!

Se opskrift
madbrød med serrano

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2 madbrød

Dej
Valsemøllen Koldhævede Surdejsboller
1 brev Valsemøllen tørgær (svarer til 50 g frisk gær)
6 1/2 dl vand (ca. 25°C, lidt kolderen end lunkent)

Pynt
Olie og krydderier fx havsalt og rosmarin
2-3 spsk. olie til pensling
Krydderier fx havsalt og chili
1 pk. serrano i skiver
2 forårsløg

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Dag 1

  1. Hæld vand i en skål og tilsæt Valsemøllen tørgær. Bland posens indhold i.
  2. Ælt dejen i en røremaskine ved mellemste hastighed i mindst 14 minutter – indtil dejen slipper skålens sider.
  3. Hæld dejen i en oliesmurt skål, dæk den til med et tætsluttende låg eller film og lad den stå på køkkenbordet i 30-60 min. indtil den viser aktivitet. Fold dejen.
  4. Lad dejen hæve på køl i 8-24 timer. Du kan også springe koldhævning over, og lade dejen hæve 2-3 timer ved stuetemperatur.

Dag 2

  1. Forvarm ovnen til 250°C. Sæt en bageplade (eller endnu bedre: bagesten eller bagestål) ind i ovnen med det samme og lad den varme med.
  2. Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord. Brug f.eks. speltmel til at drysse på bordet.
  3. Del dejen i to og fordel hver dej på en bageplade med bagepapir, så formen er rund som en pizza, ca. 1,5-2 cm tykkelse.
  4. Pensl med olie og drys med havsalt og tørret chili på toppen og slut af med frisk serrano og forårsløg.
  5. Skru ovnen ned til 230°C (varmluft 220°C). Sæt det første madbrød på den varme bageplade/bagesten/-stål vha. af bagepapiret.
  6. Bag madbrødet  i 20-25 minutter.
  7. Gentag processen med det andet madbrød.

Et godt tip: Har du alligevel gang i grillen, kan madbrødet også bages på grillen. Se hvordan du bager brød på grill her >. Har du ikke Valsemøllen Surdejsboller ved hånden, kan du i stedet bruge denne opskrift på Focaccia med Tipo 00 hvedemel.