Madbrød med serrano og forårsløg – Valsemøllen brødblanding

Er der noget bedre end udsigten til sol og grill i det fri? Det skulle da lige være smagen af lunt nybagt brød

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 2 madbrød

Valsemøllen Koldhævede Surdejsboller
1 brev Valsemøllen tørgær (svarer til 50 g frisk gær)
6 1/2 dl vand (ca. 25°C, lidt kolderen end lunkent)
Pynt: Olie og krydderier fx havsalt og rosmarin
2-3 spsk. olie til pensling
Krydderier fx havsalt og chili
1 pk serrano i skiver
2 forårsløg

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Dag 1

  1. Hæld vand i en skål og tilsæt Valsemøllen tørgær. Bland posens indhold i.
  2. Ælt dejen i en røremaskine ved mellemste hastighed i mindst 14 minutter – indtil dejen slipper skålens sider.
  3. Hæld dejen i en oliesmurt skål, dæk den til med et tætsluttende låg eller film og lad den stå på køkkenbordet i 30-60 min. indtil den viser aktivitet. Fold dejen.
  4. Lad dejen hæve på køl i 8-24 timer. Tip: Du kan også springe koldhævning over, og lade dejen hæve 2-3 timer ved stuetemperatur.

Dag 2

  1. Forvarm ovnen til 250°C. Sæt en bageplade (eller endnu bedre: bagesten eller bagestål) ind i ovnen med det samme og lad den varme med.
  2. Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord. Brug f.eks. speltmel til at drysse på bordet.
  3. Del dejen i to og fordel hver dej på en bageplade med bagepapir, så formen er rund som en pizza, ca. 1,5-2 cm tykkelse.
  4. Pensl med olie og drys med havsalt og tørret chili på toppen og slut af med frisk serrano og forårsløg.
  5. Skru ovnen ned til 230°C (varmluft 220°C). Sæt det første madbrød på den varme bageplade/bagesten/-stål vha. af bagepapiret.
  6. Bag madbrødet  i 20-25 minutter.
  7. Gentag processen med det andet madbrød.

Denne opskrift kan bages på grill, Se hvordan du bager brød på grill her >

Har du ikke Valsemøllen Surdejsboller ved hånden, kan du i stedet bruge denne opskrift på Focaccia med tipo 00 hvedemel.