Focaccia

Focaccia er lækkert tilbehør til mange retter. Året rundt. Særligt i suppesæsonen spiser vi brød til, men også til sommerens grillaftener, til suppe, tapas, salater og meget mere.

Du kan bage dit focaccia med hvad du lige har af toppings. Brug oliven, tomat eller hvidløg og lækre krydderurter. Kom det kun på halvdelen af brødet, hvis alle ikke er vilde med det. Prøv også at variere med forskellige oste på focacciabrødet. Det kunne være mozzarella, parmesan, gouda eller en smule blåskimmel.

Se opskrift
focaccia

Køkkentid
40 min.

Ventetid
2-3 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Focaccia: 4 ud af 5 baseret på 15 anmeldelser

Opskrift

1 brød

25 g gær
7 dl vand (koldt)
1 kg Valsemøllen Tipo 00
3 tsk. salt (gourmet salt)

Pynt eksempel:

1½ dl olivenolie, gourmet salt, frisk rosmarin og sorte oliven

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i det kolde vand og derefter tilsæt mel og salt.
  2. Ælt dejen indtil den slipper kanterne på skålen, cirka 10 minutter – brug en røremaskine.
  3. Lad dejen hæve i 1-2 timer i køleskab, helst natten over, det giver brødet mere smag.
  4. Hæld ca. 1 dl olivenolie i en dyp bradepande med bagepapir og fyld dejen i. Tag lidt olie på hænderne og tryk dejen ud i kanten.
  5. Tryk små huller i dejen – dryp ca. ½ dl olivenolie over dejen og strø gourmet salt over, og fordel rosmarin og oliven.
  6. Lad dejen hæve i 30 minutter ved stuetemperatur.
  7. Bag dit focaccia i en forvarmet ovn ved 220°C (Varmluft 200°C) på midterste rille i ca. 30 minutter.
  8. Lad Focacciaen køle af i bradepanden,.

Et godt tip: Vent med at putte salt i til dejen er æltet i mindst 10 min., det gør dejen stram, og dit bageresultat bliver endnu bedre. Du kan få flere gode tips til at mestre dejen til focaccia her i vores bageskole om ‘Få succes med Tipo 00’.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med masser af velsmag og inspiration direkte i dine mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 17. september, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.