Focaccia

Focaccia er lækkert tilbehør til mange retter. Året rundt. Særligt i suppesæsonen spiser vi brød til, men også til sommerens grillaftener, til suppe, tapas, salater og meget mere.

Du kan bage dit focaccia med hvad du lige har af toppings. Brug oliven, tomat eller hvidløg og lækre krydderurter. Kom det kun på halvdelen af brødet, hvis alle ikke er vilde med det. Prøv også at variere med forskellige oste på focacciabrødet. Det kunne være mozzarella, parmesan, gouda eller en smule blåskimmel.

Se opskrift
focaccia

Køkkentid
40 min.

Ventetid
2-3 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Focaccia: 4 ud af 5 baseret på 36 anmeldelser

Opskrift

1 brød

25 g gær
7 dl vand (koldt)
1 kg Valsemøllen Tipo 00
3 tsk. salt (gourmet salt)

Pynt eksempel:

1½ dl olivenolie, gourmet salt, frisk rosmarin og sorte oliven

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i det kolde vand og derefter tilsæt mel og salt.
  2. Ælt dejen indtil den slipper kanterne på skålen, cirka 10 minutter – brug en røremaskine.
  3. Lad dejen hæve i 1-2 timer i køleskab, helst natten over, det giver brødet mere smag.
  4. Hæld ca. 1 dl olivenolie i en dyp bradepande med bagepapir og fyld dejen i. Tag lidt olie på hænderne og tryk dejen ud i kanten.
  5. Tryk små huller i dejen – dryp ca. ½ dl olivenolie over dejen og strø gourmet salt over, og fordel rosmarin og oliven.
  6. Lad dejen hæve i 30 minutter ved stuetemperatur.
  7. Bag dit focaccia i en forvarmet ovn ved 220°C (Varmluft 200°C) på midterste rille i ca. 30 minutter.
  8. Lad Focacciaen køle af i bradepanden,.

Et godt tip: Vent med at putte salt i til dejen er æltet i mindst 10 min., det gør dejen stram, og dit bageresultat bliver endnu bedre. Du kan få flere gode tips til at mestre dejen til focaccia her i vores bageskole om ‘Få succes med Tipo 00’.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.