Kuvertbrød med rosmarin

Lækre kuvertbrød er perfekte til suppen eller buffet. Du får her vores bagers bedste opskrift på smagfulde kuvertbrød bagt på Tipo 00 Hvedemel.

Du kender sikkert kuvertbrød fra restauranter og catering. Vi har lavet den bedste opskrift til dig, der vil bage de små brød til gæster og familie. Om du skal lave mad til mange eller blot vil bage til fryseren er denne opskrift perfekt! Vi har valgt at pynte dem med salt og rosmarin, men du kan også vælge at bage dem helt neutrale, eller lave dem til små madmuffins med ost, oliven og soltørret tomat.

Se opskrift
kuvertbrød

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 20 kuvertbrød

10-20 g gær
20 g salt
700 g vand
Lidt olie
1 kg Valsemøllen Tipo 00

Pynt: Olie og krydderier fx havsalt og rosmarin

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Bland gær, 550 g vand, mel og ælt dejen ved lav hastighed i en røremaskine i ca. 10 minutter, til den er elastisk og glat.
  2. Fortsæt med at ælte dejen ved lav hastighed og tilsæt så 150 g vand yderligere. Når dejen har optaget alt vandet, tilsæt salt og ælt videre ved mellemste hastighed, til dejen slipper kanten på skålen. Det tager ca. 5-10 minutter.
  3. Hæld dejen over i en olieret skål og stil den på køl 6-24 timer – alternativt ved stuetemperatur i 1-2 timer.
  4. Fordel dejen i smurte små portionsforme. Pensl med olie og drys med havsalt og krydderier efter smag og behag.
  5. Forvarm ovnen til 250°C og sænk så temperaturen til 240°C (varmluft 220°C). Bag madbrødene i midten af ovnen i 15 minutter.