Bageskolen

Bageskolen

Få succes med Tipo 00

Tipo 00 er en klassisk italiensk meltype, der giver saftige brød med store huller og masser af bid. Melets høje glutenindhold og den fine formaling øger melets evne til at optage vand og giver en elastisk dej. Det giver dit brød en sej krumme og den sprødeste skorpe.

Bag med Tipo 00 mel

Tipo 00 er en vårhvede, der er meget fint formalet uden skaldele og kim. Melet har derfor en god bagekraft og stor vandoptagelse. Når du bager med Tipo 00 mel, får du et mere saftigt og elastisk brød. Men den italienske mel, Tip 00 er ikke kun god til bagværk. Tipo 00 kan også bruges, hvis skal kaste dig ud i at lave hjemmelavet pasta. I vores opskrift på hjemmelavet pasta guider vi dig igennem, hvordan du på den nemmeste måde kan lave pasta – med og uden en pastamaskine.

For bagenørden: Et lille ekstra tip om salt
I gærdeje tilsættes salt. Salt virker smagsforbedrende og giver brødet en finere krummestruktur. Salt strammer strammedejen op, men hvis der tilsættes for meget salt, hæmmer det hævningen.

Hjemmelavet pasta med Tipo 00

Hvornår er min dej æltet nok?

Gluten er et protein, som findes i mel, og når man ælter sin dej, så danner glutenproteinerne et stærkt og elastisk netværk, som ved hjælp af luft (fra surdej eller gær) gør brødet i stand til at hæve. Glutennetværket giver altså brødet form og volumen, og det er helt afgørende, at man ælter sin dej længe nok til, at glutennetværket bliver stærkt og elastisk. Men man skal også passe på med at ælte dejen for længe. Hvis man ælter sin dej for længe, så kan man derimod ødelægge glutennetværket. Herved brister glutenstrukturen, og dejen slipper vandet, og den bliver klistret og usammenhængende. Det er derfor meget vigtigt, at du holder godt øje med dejen, når den æltes, og at du lærer at se, hvornår den er æltet tilstrækkeligt.

Når dejen samler sig om dejkrogen, slipper skålens kanter og har en smidig og glat overflade, så er den æltet tilstrækkeligt. Hvis du er i tvivl, så kan du lave en glutenprøve. Den laver du ved at tage en lille klump dej og strække den ud mellem to fingre. Hvis du kan strække den ud, så den bliver helt papirtynd og gennemsigtig, så er den æltet længe nok, og glutennetværket er blevet stærkt og elastisk. Hvis du ikke kan det, så skal dejen æltes lidt længere.

Bag sprøde pizzabunde

En pizzabund er afgørende for en god pizza, og det er heller ikke så svært at lave en god og sprød pizzabund selv. Cathrine Brandt, der er surdejsnørd og ekspert i bagning viser, hvordan du får en sprød pizzabund ved brug af Tipo 00 mel og surdej, der giver masser af smag.

Grundopskrift på pizzabund
+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.