Hjemmelavet pasta med Tipo 00

Hjemmelavet pasta er er den perfekte aftensmad. Selvom tanken om hjemmelavet pasta kan virke uoverskuelig, er det faktisk slet ikke så svært. Denne opskrift er lavet på Økologisk Tipo 00, og er en sikker vinder hos alle. Frisk pasta er bare prikken over i’et i en italiensk ret.

Hjemmelavet pasta er en nem og lækker måde at imponere familie og gæsterne. Med Valsemøllen ØKO Tipo 00 kan du også lave lækker hjemmelavet pasta i en økologisk version. Du får en frisk pasta, der smager, som en italiensk mamma ville have lavet den. Spis den fx med en lækker bolognese eller en flødesovs med svampe. Kun fantasien sætter grænser.

Se opskrift
Hjemmelavet pasta med Tipo 00

Køkkentid
30 min.

Ventetid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Hjemmelavet pasta med Tipo 00: 3 ud af 5 baseret på 31 anmeldelser

Opskrift

4 personer

300 g Valsemøllen Økologisk Tipo 00
3 æg
1 tsk. salt

Sådan gør du

  1. Hæld melet ud i en bunke på et rent bord. Lav en fordybning i midten.
  2. Slå æggene ud i en skål, og kom æg og salt i mel fordybningen. Pisk med en gaffel æg og salt sammen.
  3. Pisk melet i lidt ad gangen, indtil ca. halvdelen af melet er opbrugt.
  4. Herefter ælt dejen med hånden til den er glat og elastisk. Tilsæt evt. lidt vand, hvis dejen føles for tør.
  5. Del dejen i 3 stykker og form til boller. Lad bollerne stå lunt tildækket i ca. 30 min.
  6. Herefter er dejen klar til brug.
  7. Rul dejen ud ved hjælp af en pastamaskine eller en kagerulle.

Pastamaskine: Se vejledning på maskinen.

Kagerulle: Rul bollerne ud til lange, flade plader, 1-2 mm i tykkelse. – jo tyndere, jo mere delikat bliver pastaen. Fold pladerne på den lange led til fire lag, og skær ud med en kniv på den bredde, der ønskes. Normalt mellem en halv og en hel centimeter.

  1. Pastaen koges al dente i 2-4 minutter i vand tilsat salt, rør løbende med en gaffel.
  2. Afdryp pastaen i en sigte og server straks.
+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.