Hjemmelavet pasta med Tipo 00

Hjemmelavet pasta er er den perfekte aftensmad. Selvom tanken om hjemmelavet pasta kan virke uoverskuelig, er det faktisk slet ikke så svært. Denne opskrift er lavet på Økologisk Tipo 00, og er en sikker vinder hos alle. Frisk pasta er bare prikken over i’et i en italiensk ret.

Hjemmelavet pasta er en nem og lækker måde at imponere familie og gæsterne. Med Valsemøllen ØKO Tipo 00 kan du også lave lækker hjemmelavet pasta i en økologisk version. Du får en frisk pasta, der smager, som en italiensk mamma ville have lavet den. Spis den fx med en lækker bolognese eller en flødesovs med svampe. Kun fantasien sætter grænser.

Se opskrift
Hjemmelavet pasta med Tipo 00

Køkkentid
30 min.

Ventetid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Hjemmelavet pasta med Tipo 00: 4 ud af 5 baseret på 34 anmeldelser

Opskrift

4 personer

300 g Valsemøllen Økologisk Tipo 00
3 æg
1 tsk. salt

Sådan gør du

  1. Hæld melet ud i en bunke på et rent bord. Lav en fordybning i midten.
  2. Slå æggene ud i en skål, og kom æg og salt i mel fordybningen. Pisk med en gaffel æg og salt sammen.
  3. Pisk melet i lidt ad gangen, indtil ca. halvdelen af melet er opbrugt.
  4. Herefter ælt dejen med hånden til den er glat og elastisk. Tilsæt evt. lidt vand, hvis dejen føles for tør.
  5. Del dejen i 3 stykker og form til boller. Lad bollerne stå lunt tildækket i ca. 30 min.
  6. Herefter er dejen klar til brug.
  7. Rul dejen ud ved hjælp af en pastamaskine eller en kagerulle.

Pastamaskine: Se vejledning på maskinen.

Kagerulle: Rul bollerne ud til lange, flade plader, 1-2 mm i tykkelse. – jo tyndere, jo mere delikat bliver pastaen. Fold pladerne på den lange led til fire lag, og skær ud med en kniv på den bredde, der ønskes. Normalt mellem en halv og en hel centimeter.

  1. Pastaen koges al dente i 2-4 minutter i vand tilsat salt, rør løbende med en gaffel.
  2. Afdryp pastaen i en sigte og server straks.