Pastasalat med kylling og rød solsikkepesto

Lav pastasalat med kylling og rød solsikkepesto til aftensmaden. En god sommerlig ret som passer perfekt til sommeraftnerne. Opskriften er en nem og hurtig ret, som ikke kræver for meget tid i køkkenet, og den er derfor nem at lave efter arbejde.

Opskriften byder på en pastasalat, der er vendt i en lækker, nem og hjemmelavet pesto lavet på peberfrugt og soltørrede tomater. Prøv denne lækre ret, hvor familien får en masse grøntsager.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Maria Charlotte. Se flere spændende opskrifter, som vi har udviklet i samarbejde med Maria Charlotte, her. Du kan også finde en masse gode opskrifter på Maria Charlottes egen hjemmeside, her.

Se opskrift
Pastasalat med kylling og solsikkepesto

Køkkentid
25 min.

Ventetid
5 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

2 personer

Pesto

1/2 rød peberfrugt
80 g soltørrede tomater
1 fed hvidløg
30 g Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner
35 g olivenolie
½ citron, saften
salt og friskkværnet peber

Salat

250 g tørret pasta
300 g kylling, fx brystfilet, lårfilet eller inderfilet
1 håndfuld rucola
125 g mini mozzarellakugler
15 g sorte oliven uden sten
salt og friskkværnet peber

Pynt

1 lille håndfuld basilikum
Solsikkekerner

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

  1. Skær rød peberfrugt ud i mindre stykker, kom dem i en blender med soltørrede tomater, hvidløg, solsikkekerner og olivenolie. Blend til en tyk cremet pesto, eller til den konsistens du bedst kan lide. Synes du den er for tyk, kan du komme mere olie eller lidt vand i. Smag til med salt, peber og citronsaft. Sæt til side.
  2. Kog pastaen som anvist på pakken. Lad pastaen køle ned.
  3. Steg kyllingen på en varm pande i olie. Steg i ca. 4-5 minutter på hver side, hvor fileterne vendes undervejs. Krydr med salt og friskkværnet peber. Sæt til side.
  4. Skær kyllingen i skiver, og sæt til side.
  5. Vend pasta med pesto, rucola, mozzarella og oliven. Vend kyllingen i til sidst.
  6. Anret i en skål og top med basilikumsblade og solsikkekerner efter behov.

Et godt tip: Lav en ekstra portion af pestoen, og brug det til at lave disse skønne pestosnegle.

 

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.