Pastasalat med kylling og rød solsikkepesto

Lav pastasalat med kylling og rød solsikkepesto til aftensmaden. En god sommerlig ret som passer perfekt til sommeraftnerne. Opskriften er en nem og hurtig ret, som ikke kræver for meget tid i køkkenet, og den er derfor nem at lave efter arbejde.

Opskriften byder på en pastasalat, der er vendt i en lækker, nem og hjemmelavet pesto lavet på peberfrugt og soltørrede tomater. Prøv denne lækre ret, hvor familien får en masse grøntsager.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Maria Charlotte. Se flere spændende opskrifter, som vi har udviklet i samarbejde med Maria Charlotte, her. Du kan også finde en masse gode opskrifter på Maria Charlottes egen hjemmeside, her.

Se opskrift
Pastasalat med kylling og solsikkepesto

Køkkentid
25 min.

Ventetid
5 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2 personer

Pesto

1/2 rød peberfrugt
80 g soltørrede tomater
1 fed hvidløg
30 g Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner
35 g olivenolie
½ citron, saften
salt og friskkværnet peber

Salat

250 g tørret pasta
300 g kylling, fx brystfilet, lårfilet eller inderfilet
1 håndfuld rucola
125 g mini mozzarellakugler
15 g sorte oliven uden sten
salt og friskkværnet peber

Pynt

1 lille håndfuld basilikum
Solsikkekerner

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

  1. Skær rød peberfrugt ud i mindre stykker, kom dem i en blender med soltørrede tomater, hvidløg, solsikkekerner og olivenolie. Blend til en tyk cremet pesto, eller til den konsistens du bedst kan lide. Synes du den er for tyk, kan du komme mere olie eller lidt vand i. Smag til med salt, peber og citronsaft. Sæt til side.
  2. Kog pastaen som anvist på pakken. Lad pastaen køle ned.
  3. Steg kyllingen på en varm pande i olie. Steg i ca. 4-5 minutter på hver side, hvor fileterne vendes undervejs. Krydr med salt og friskkværnet peber. Sæt til side.
  4. Skær kyllingen i skiver, og sæt til side.
  5. Vend pasta med pesto, rucola, mozzarella og oliven. Vend kyllingen i til sidst.
  6. Anret i en skål og top med basilikumsblade og solsikkekerner efter behov.

Et godt tip: Lav en ekstra portion af pestoen, og brug det til at lave disse skønne pestosnegle.

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.