Pizza med rød pesto, svampe og artiskok

Hvad er bedre end bedre hjemmelavet pizza med rød pesto, svampe og artiskokhjerter? Lav nemt en lækker pizza med rød pesto. Du kan lave pizzadej fra bunden eller bruge en Valsemøllen Økologisk Pizza Bageblanding, der går bagningen endnu nemmere!

Se opskrift
pizza med rød pesto

Køkkentid
25 min.

Ventetid
2 t. og 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Pizza med rød pesto, svampe og artiskok: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

2 pizzaer

Pizzabund
20 g gær
2 ½ dl. lunkent vand (ca. 30°C)
4 spsk. olie
2 tsk. salt
450 g Valsemøllen Øko Tipo 00

Du kan også bruge  Valsemøllen ØKO pizzablanding

Fyld
1 ps. Valsemøllen Green Life Økologisk Pesto, Rød
1/2 dl koldt vand
1 dl olie
3-4 østershatte
1 dåse artiskokhjerter
skiver af tomat og squash
125 g frisk mozzarella

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i det lunkne vand, og tilsæt de øvrige ingredienser.
  2. Ælt dejen i ca. 10 minutter, indtil den slipper kanterne på skålen – brug evt. en røremaskine.
  3. Del dejen i to og form dem til runde boller. Lad dem hæve tildækket til dobbelt størrelse i et par timer et lunt sted.
  4. Tænd ovnen på 250°C. Rul dejene ud til en helt tynd pizzabund på et meldrysset bord. Læg bundene på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Bland Valsemøllen tørpesto sammen med vand og olie.
  6. Fordel pesto på pizzabundene.
  7. Del østershatte i mindre stykker, skær artiskokhjerter i kvarte. Fordel det på pizzabundene sammen med mozzarellastykker i mindre stykker.
  8. Bag pizzaerne sprøde i midten af ovnen i ca. 20 minutter.
  9. Dyp med lidt pesto og drys med friske krydderurter inden servering.

pizza med rød pesto

Tip: brug et bagestål for at få en ekstra sprød pizzabund.
+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.