Pizza med rød pesto

Hvad er bedre end bedre hjemmelavet pizza med smagfuld pesto, svampe og artiskokhjerter?

Lav en lækker pizza med pesto, du kan lave pizza fra bunden eller bruger en brødblanding.

Se opskrift

Køkkentid
25 min.

Ventetid
2 t. og 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Pizza med rød pesto: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Ingredienser

Opskrift til 2 pizzaer

Pizzabund
20 g gær
2 ½ dl. lunkent vand (ca. 30°C)
4 spsk. olie
2 tsk. salt
450 g Valsemøllen Øko Tipo 00 (Du kan også bruge en pizza blanding fra Valsemøllen)

Fyld
1 ps. Valsemøllen Green Life Økologisk Pesto, Rød
1/2 dl koldt vand
1 dl olie
3-4 østershatte
1 dåse artiskokhjerter
skiver af tomat og squash
125 g frisk mozzarella

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i det lunkne vand, og tilsæt de øvrige ingredienser.
  2. Ælt dejen i ca. 10 minutter, indtil den slipper kanterne på skålen – brug evt. en røremaskine.
  3. Del dejen i to og form dem til runde boller. Lad dem hæve tildækket til dobbelt størrelse i et par timer et lunt sted.
  4. Tænd ovnen på 250°C. Rul dejene ud til en helt tynd pizzabund på et meldrysset bord. Læg bundene på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Bland Valsemøllen tørpesto sammen med vand og olie.
  6. Fordel pesto på pizzabundene.
  7. Del østershatte i mindre stykker, skær artiskokhjerter i kvarte. Fordel det på pizzabundene sammen med mozzarellastykker i mindre stykker.
  8. Bag pizzaerne sprøde i midten af ovnen i ca. 20 minutter.
  9. Dyp med lidt pesto og drys med friske krydderurter inden servering.
Tip: brug et bagestål for at få en ekstra sprød pizzabund.