Pizza med rød pesto, svampe og artiskok

Hvad er bedre end bedre hjemmelavet pizza med rød pesto, svampe og artiskokhjerter? Lav nemt en lækker pizza med rød pesto. Du kan lave pizzadej fra bunden eller bruge en Valsemøllen Økologisk Pizza Bageblanding, der går bagningen endnu nemmere!

Se opskrift
pizza med rød pesto

Køkkentid
25 min.

Ventetid
2 t. og 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Pizza med rød pesto, svampe og artiskok: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

til 2 pizzaer

Pizzabund
20 g gær
2 ½ dl. lunkent vand (ca. 30°C)
4 spsk. olie
2 tsk. salt
450 g Valsemøllen Øko Tipo 00

Du kan også bruge  Valsemøllen ØKO pizzablanding

Fyld
1 ps. Valsemøllen Green Life Økologisk Pesto, Rød
1/2 dl koldt vand
1 dl olie
3-4 østershatte
1 dåse artiskokhjerter
skiver af tomat og squash
125 g frisk mozzarella

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i det lunkne vand, og tilsæt de øvrige ingredienser.
  2. Ælt dejen i ca. 10 minutter, indtil den slipper kanterne på skålen – brug evt. en røremaskine.
  3. Del dejen i to og form dem til runde boller. Lad dem hæve tildækket til dobbelt størrelse i et par timer et lunt sted.
  4. Tænd ovnen på 250°C. Rul dejene ud til en helt tynd pizzabund på et meldrysset bord. Læg bundene på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Bland Valsemøllen tørpesto sammen med vand og olie.
  6. Fordel pesto på pizzabundene.
  7. Del østershatte i mindre stykker, skær artiskokhjerter i kvarte. Fordel det på pizzabundene sammen med mozzarellastykker i mindre stykker.
  8. Bag pizzaerne sprøde i midten af ovnen i ca. 20 minutter.
  9. Dyp med lidt pesto og drys med friske krydderurter inden servering.

pizza med rød pesto

Tip: brug et bagestål for at få en ekstra sprød pizzabund.