Pasta pesto med sprød bacon

Lav en simpel og god pasta pesto serveret med sprød bacon, broccolini og ristede græskarkerner. En nem og hurtig ret du både kan servere til frokost og aftensmad. Med hjemmelavet pesto når en ret nye højder, og denne pesto er lavet på persille og Valsemøllen Økologiske Græskarkerner.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Hanegal. Hanegal laver 100 % økologiske produkter. Du kan læse mere om dem her.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

4 personer

400 g fuldkornspasta
200 g Hanegal Bacon i tern
200 g broccolini (kan erstattes med asparges)

Persillepesto

1 stort bundt persille
40 g græskarkerner + ekstra til topping
40 g parmesan
2 fed hvidløg
Ca. 1 dl olivenolie
Citronsaft
Salt & peber

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

  1. Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
  2. Kog eller steg broccolini i få minutter, og skær dem i mindre stykker.
  3. Steg bacon sprød på en pande.

Persillepesto

 

  1. Rist græskarkernerne på en tør pande til de er gyldne.
  2. Blend alle ingredienserne til pestoen sammen i en minihakker eller foodprocesser til en glat og ensartet konsistens, og smag til med citronsaft, salt og peber.
  3. Vend pestoen sammen med pasta og broccolini til pestoen er godt fordelt over det hele.
  4. Top med sprød bacon og ristede græskarkerner.

Et godt tip: Er du vild med pesto? Prøv også denne pastasalat med kylling og hjemmelavet rød pesto.