Sådan gør du
- Hæld melet ud i en bunke på et rent bord. Lav en fordybning i midten.
- Slå æggene ud, og kom æg, olie og salt i mel fordybningen. Pisk med en gaffel æg, olie og salt sammen.
- Pisk melet i lidt ad gangen, indtil ca. halvdelen af melet er opbrugt.
- Ælt herefter dejen med hånden, og ælt til en fast bolle. Del bollen i 3 stykker og form til til boller. Lad bollerne stå lunt tildækket i ca. 20 min.
- Herefter er dejen klar til brug.
Pastamaskine: Se vejledning på maskinen
Kagerulle: Rul bollerne ud til lange, flade plader, 1-2 mm i tykkelse. – jo tyndere, jo mere delikat bliver pastaen. Fold pladerne på den lange led til fire lag, og skær ud med en kniv på den bredde, der ønskes. Normalt mellem en halv og en hel centimeter. Kogetid: Kom pastaen i kogende vand tilsat salt, og rør med en gaffel. Kog pastaen i 2-3 min, som beregnes, fra når vandet er i kog igen. Pastaen skal være ”al dente”, have bid. Afdryp pastaen i en sigte og server straks.