Hjemmelavet pasta

Vil du gerne kunne imponere dine gæster, på en nem måde – så er hjemmelavet pasta lige sagen! Om du har en pastamaskine eller ej, kan opskriften hjælpe dig på vej.

Måske har du allerede stiftet bekendtskab med den hjemmelavede pasta. Så ved du også, at det kan være svært at gå tilbage til den købte udgave. Det smager nemlig skønt med hjemmelavet pasta, og så er det slet ikke så svært. Alt du har brug for er durumhvedemel, æg, olie, salt og en kagerulle.

Se opskrift
hjemmelavet pasta

Køkkentid
40 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Hjemmelavet pasta: 4 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

4 personer

300 g Valsemøllen Durummel eller Valsemøllen Tipo 00 Hvedemel
3 æg
1 spsk. olivenolie
1 tsk. salt

Sådan gør du

  1. Hæld melet ud i en bunke på et rent bord. Lav en fordybning i midten.
  2. Slå æggene ud, og kom æg, olie og salt i mel fordybningen. Pisk med en gaffel æg, olie og salt sammen.
  3. Pisk melet i lidt ad gangen, indtil ca. halvdelen af melet er opbrugt.
  4. Ælt herefter dejen med hånden, og ælt til en fast bolle. Del bollen i 3 stykker og form til til boller. Lad bollerne stå lunt tildækket i ca. 20 min.
  5. Herefter er dejen klar til brug.

Pastamaskine: Se vejledning på maskinen

Kagerulle: Rul bollerne ud til lange, flade plader, 1-2 mm i tykkelse. – jo tyndere, jo mere delikat bliver pastaen. Fold pladerne på den lange led til fire lag, og skær ud med en kniv på den bredde, der ønskes. Normalt mellem en halv og en hel centimeter. Kogetid: Kom pastaen i kogende vand tilsat salt, og rør med en gaffel. Kog pastaen i 2-3 min, som beregnes, fra når vandet er i kog igen. Pastaen skal være ”al dente”, have bid. Afdryp pastaen i en sigte og server straks.