Hjemmelavet pasta

Vil du gerne kunne imponere dine gæster, på en nem måde – så er hjemmelavet pasta lige sagen! Om du har en pastamaskine eller ej, kan opskriften hjælpe dig på vej.

Måske har du allerede stiftet bekendtskab med den hjemmelavede pasta. Så ved du også, at det kan være svært at gå tilbage til den købte udgave. Det smager nemlig skønt med hjemmelavet pasta, og så er det slet ikke så svært. Alt du har brug for er durumhvedemel, æg, olie, salt og en kagerulle.

Se opskrift
hjemmelavet pasta

Køkkentid
40 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Hjemmelavet pasta: 3 ud af 5 baseret på 14 anmeldelser

Opskrift

4 personer

300 g Valsemøllen Durummel eller Valsemøllen Tipo 00 Hvedemel
3 æg
1 spsk. olivenolie
1 tsk. salt

Sådan gør du

  1. Hæld melet ud i en bunke på et rent bord. Lav en fordybning i midten.
  2. Slå æggene ud, og kom æg, olie og salt i mel fordybningen. Pisk med en gaffel æg, olie og salt sammen.
  3. Pisk melet i lidt ad gangen, indtil ca. halvdelen af melet er opbrugt.
  4. Ælt herefter dejen med hånden, og ælt til en fast bolle. Del bollen i 3 stykker og form til til boller. Lad bollerne stå lunt tildækket i ca. 20 min.
  5. Herefter er dejen klar til brug.

Pastamaskine: Se vejledning på maskinen

Kagerulle: Rul bollerne ud til lange, flade plader, 1-2 mm i tykkelse. – jo tyndere, jo mere delikat bliver pastaen. Fold pladerne på den lange led til fire lag, og skær ud med en kniv på den bredde, der ønskes. Normalt mellem en halv og en hel centimeter. Kogetid: Kom pastaen i kogende vand tilsat salt, og rør med en gaffel. Kog pastaen i 2-3 min, som beregnes, fra når vandet er i kog igen. Pastaen skal være ”al dente”, have bid. Afdryp pastaen i en sigte og server straks.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.