Sådan gør du
- Opløs gæren i det kolde vand og derefter tilsæt mel og salt.
- Ælt dejen indtil den slipper kanterne på skålen, cirka 10 minutter – brug en røremaskine.
- Lad dejen hæve i 1-2 timer i køleskab, helst natten over, det giver brødet mere smag.
- Hæld dejen ud på et mel drysset bord og del dejen i fire lige store dele og form dem til flutes.
- Fordel de 4 flutes på 2 bageplader med bagepapir. Lad dem efterhæve tildækket i 60 minutter.
- Rids overfladen med en lille kniv.
- Forvarm ovnen til 240°C og sænk så temperaturen til 220°C (varmluft 200°C). Bag dem i midten af ovnen i ca. 20-25 minutter.
Et godt tip: Disse lækre flutes er bagt på Tipo 00 Hvedemel. Ved at bage flutes med Tipo 00 hvedemel, sikrer du, at din dej bliver god og elastisk, så du kan få sprøde og saftige flutes. Lær mere om, hvad du kan bruge forskellige typer af hvedemel til i vores bageskole, eller bliv klogere på at bage med tipo 00.