Italiensk durumbrød

Få en bid af Italien på bordet, når du serverer lækre durumbrød. Brødene er bagt med Tipo 00 og durumhvedemel, der giver dit brød masser af smag og volumen.

Om du skal servere en lækker tapas eller en cremet tomatsuppe, passer et durumbrød til. Det får nemlig en dejlig sprød skorpe, et saftigt indre og et rustikt udtryk med den gylden. Brødene er tilmed nemme at bage, og kræver få ingredienser. Rigtig god bagelyst!

Se opskrift
durumbrød

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Italiensk durumbrød: 3 ud af 5 baseret på 129 anmeldelser

Opskrift

2 brød

7 dl vand
50 g gær
400 g Valsemøllen Tosca Farina Durummel
600 g Valsemøllen Tipo 00 hvedemel
2 spsk. olivenolie
2 tsk. havsalt

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i tempereret vand og tilsæt resten af ingredienserne.
  2. Ælt dejen i mindst 10 minutter – æltes bedst på en røremaskine. Dejen skal klæbe en smule til hænderne.
  3. Lad så dejen hæve lunt og tildækket i ca. 30 minutter.
  4. Form dejen til to rustikke brød. Vend brødene i durummel og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  5. Lad brødene efterhæve lunt og tildækket i ca. 30 minutter.
  6. Rids hvert brød med to lange snit og bag dem i en forvarmet ovn i ca. 25-30 minutter ved 220°C. (Varmluft 200°C).

Et godt tip: Hvis du er vild med Italien og italiensk bagværk, kan du finde inspiration til endnu flere lækre italienske madbrød i vores bageunivers.