Ølandsbrød med surdej

Hvis du ønsker et brød med masser af smag, er et ølandsbrød med surdej et godt bud. Brødet får smag fra ølandshveden og surdejen, der gør det perfekt som tilbehør til tapas eller på morgenbordet.

Bag et ølandsbrød, når det skal være ekstra lækkert. Brødet får en sprød skorpe og et luftigt, men saftigt indre, som er svært at modstå. Om du skal bage et brød som tilbehør, eller om det er grundingrediensen for din middag, er brødet skønt. Samtidig er et par skriver af brødet også perfekt til sandwichen eller paninien, der skal have et ekstra touch. God bagelyst!

Se opskrift
Ølandsbrød

Køkkentid
2 timer

Ventetid
15 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Ølandsbrød med surdej: 3 ud af 5 baseret på 21 anmeldelser

Opskrift

2 brød

4 dl koldt vand
4 spsk aktiv surdej eller 10 g gær
350 g Valsemøllen Hvedemel eller Valsemøllen Manitoba hvedemel
150 g Valsemøllen Ølandshvedemel
12 g salt

Sådan gør du

  1. Hæld vandet i en skål og rør surdejen eller gæren i vandet.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen i 5 – 10 minutter med hænderne eller en røremaskine ved mellemste hastighed.
  3. Kom dejen over i en skål smurt med olie og lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
  4. Fold dejen for at stramme den op. Foldningen gentages yderligere 2 gange i løbet af den første time. Herefter skal dejen foldes 2 gange med en halv times interval. Sammenlagt hævetid er 2 ½ time.
  5. Stil dejen på køl og lad den hæve natten over. Mindst 6 timer og maksimum 12 timer.
  6. Dagen efter tages dejen ud af køleskabet. Tænd ovnen på 250°C og lad ovnen blive helt varm med bagestål, bagesten eller bageplade i.
  7. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og skær dejen ud til 2 brød.
  8. Form brødene ved at spænde dejen op ind under brødet, og sæt dem til at hæve på et bagepapir eller i en meldrysset hævekurv i 40-50 minutter eller til de er dobbelt størrelse.
  9. Spænd brødene op igen, drys med lidt mel og skær evt. et mønster med et skarpt barberblad, og sæt dem på det varme bagestål, den varme bagesten eller den varme bageplade med bagepapir. Bag brødene i midten af en ovnen ved 250°C varmluft 200 i ca. 18-20 minutter, til det er gyldent.

Et godt tip: Det saftige ølandsbrød med ølandshvedemel er bagt med surdej. Når man bager brød med surdej, kræver det både tålmodighed og lidt øvelse, da dejen kræver noget mere arbejde end klassiske brød. Så hvis du vil lære mere om at bage surdej, kan du prøve vores bageskole, hvor du kan få tips og tricks til at bage med surdej og lære at bage de lækre grydebrød. Hvis du ikke har tid til bage surdejsbrød fra bunden, eller kan du ikke vente på, at surdejen bliver klar, kan du også prøve vores bageblanding Koldhævede Surdejsboller, der blot skal tilsættes vand.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.