Ølandsbrød med surdej

Hvis du ønsker et brød med masser af smag, er et ølandsbrød med surdej et godt bud. Brødet får smag fra ølandshveden og surdejen, der gør det perfekt som tilbehør til tapas eller på morgenbordet.

Bag et ølandsbrød, når det skal være ekstra lækkert. Brødet får en sprød skorpe og et luftigt, men saftigt indre, som er svært at modstå. Om du skal bage et brød som tilbehør, eller om det er grundingrediensen for din middag, er brødet skønt. Samtidig er et par skriver af brødet også perfekt til sandwichen eller paninien, der skal have et ekstra touch. God bagelyst!

Se opskrift
Ølandsbrød

Køkkentid
2 timer

Ventetid
15 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Ølandsbrød med surdej: 3 ud af 5 baseret på 24 anmeldelser

Opskrift

2 brød

4 dl koldt vand
4 spsk aktiv surdej eller 10 g gær
350 g Valsemøllen Hvedemel eller Valsemøllen Manitoba hvedemel
150 g Valsemøllen Ølandshvedemel
12 g salt

Sådan gør du

  1. Hæld vandet i en skål og rør surdejen eller gæren i vandet.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen i 5 – 10 minutter med hænderne eller en røremaskine ved mellemste hastighed.
  3. Kom dejen over i en skål smurt med olie og lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
  4. Fold dejen for at stramme den op. Foldningen gentages yderligere 2 gange i løbet af den første time. Herefter skal dejen foldes 2 gange med en halv times interval. Sammenlagt hævetid er 2 ½ time.
  5. Stil dejen på køl og lad den hæve natten over. Mindst 6 timer og maksimum 12 timer.
  6. Dagen efter tages dejen ud af køleskabet. Tænd ovnen på 250°C og lad ovnen blive helt varm med bagestål, bagesten eller bageplade i.
  7. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og skær dejen ud til 2 brød.
  8. Form brødene ved at spænde dejen op ind under brødet, og sæt dem til at hæve på et bagepapir eller i en meldrysset hævekurv i 40-50 minutter eller til de er dobbelt størrelse.
  9. Spænd brødene op igen, drys med lidt mel og skær evt. et mønster med et skarpt barberblad, og sæt dem på det varme bagestål, den varme bagesten eller den varme bageplade med bagepapir. Bag brødene i midten af en ovnen ved 250°C varmluft 200 i ca. 18-20 minutter, til det er gyldent.

Et godt tip: Det saftige ølandsbrød med ølandshvedemel er bagt med surdej. Når man bager brød med surdej, kræver det både tålmodighed og lidt øvelse, da dejen kræver noget mere arbejde end klassiske brød. Så hvis du vil lære mere om at bage surdej, kan du prøve vores bageskole, hvor du kan få tips og tricks til at bage med surdej og lære at bage de lækre grydebrød. Hvis du ikke har tid til bage surdejsbrød fra bunden, eller kan du ikke vente på, at surdejen bliver klar, kan du også prøve vores bageblanding Koldhævede Surdejsboller, der blot skal tilsættes vand.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.