Bageskolen

Bageskolen

Verdens nemmeste brød

Verdens bedste grydebrød kan bages af en fireårig, mener Jim Lahey, der er professionel bager og manden bag relanceringen af grydebrødet. Grydebrød hitter i bageovne verden over, fordi det netop er nemt at bage. Som navnet så passende indikerer, skal du bruge en gryde, enten en støbejernsgryde med låg eller en stegeso til at bage brød. Grydebrød kan laves af forskellige typer af dej, bl.a. en æltefri dej, en grunddej til fx focaccia, en koldhævet dej eller en dej med surdej. Bag fx et koldhævet grydebrød, så er det friskbagt brød til morgenbordet.

Her på siden kan du finde viden om, hvordan du får gode grydebrød med forskellige typer af dej. Rigtig god bagelyst!

Hvorfor bage brød i en gryde?

Når du bager dit brød i en gryde, så skaber du stort set de samme forhold, som man kun kan opnå i en professionel ovn. Gryden sikrer, at fugten fra brødet forbliver inde i gryden. Det skaber damp, som sikrer, at brødet når at hæve færdigt, danne de karakteristiske lufthuller og udvikle masser af smags- og aromastoffer, inden skorpedannelsen går i gang. Den sikrer også, at varmen fra gryden giver en ensartet og jævn varme til brødet, som også er medvirkende til at opnå en sprød og smagfuld skorpe. Det er vigtigt, at man tager låget af i den sidste del af bagningen, for at give en gylden og sprød skorpe med masser af smag.

Luftigt brød med sprød skorpe

Når dejen er på plads, kommer vi til den nemme del. Tænd ovnen på 250°C og varm gryden op i ca. 30 minutter. Det er vigtigt, at gryden er gennemvarmet, før den hævede dej hældes i. Når du har hældt dejen i den varme gryde, skal du lægge låg på gryden og bage videre ved 250°C i 30 minutter. Derefter tager du låget af gryden og bager brødet i 15 minutter mere ved samme temperatur, til det er færdigt. Med den fremgangsmåde imiteres principperne ved en dampovn, og du får et sprødt brød – nemt og lækkert.

Bag et grydebrød med hvede og rug

Et hurtigt grydebrød

Hvis du havde tænkt, at du ville bage et grydebrød til aftensmaden, kan du godt få et brød klar på selve dagen. Et hurtigt grydebrød betyder, at du har brød samme dag, som du laver dejen. Så har du ikke tænkt over at lave dej dagen i forvejen eller fået fodret surdejen, kan du alligevel godt få grydebrød til aftensmaden. Det kræver alligevel lidt tid, men ikke meget mere end et almindeligt brød. Brug en almindelig gærdej eller bag med en focacciadej, der også er fyldt med smag.

Find grydebrød ala focaccia her

Grydebrød-opskrift til dig, der er vant til surdej

Mangler du en opskrift på et nemt grydebrød med surdej? Selvom et brød med surdej ikke er hurtigt at bage, er det ventetiden værd. Ligesom alle andre brød med surdej, får grydebrødet en masse ekstra smag, når det er bagt med surdej og bliver koldhævet. Og ikke nok med at smagen udvikler sig bedre, så gør surdejen også underværker for brødet og dets struktur. Samtidig giver surdejen også brødet lufthuller, der kan bringe glæde frem hos enhver bageentutiast. Du får nemlig de bedste grydebrød, hvis du bager dem med surdej.

Øv dig i surdejsbagning her
+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.