Bageskolen

Bageskolen

Verdens nemmeste brød

Verdens bedste grydebrød kan bages af en fireårig, mener Jim Lahey, der er professionel bager og manden bag relanceringen af grydebrødet. Grydebrød hitter i bageovne verden over, fordi det netop er nemt at bage. Som navnet så passende indikerer, skal du bruge en gryde, enten en støbejernsgryde med låg eller en stegeso til at bage brød. Grydebrød kan laves af forskellige typer af dej, bl.a. en æltefri dej, en grunddej til fx focaccia, en koldhævet dej eller en dej med surdej. Bag fx et koldhævet grydebrød, så er det friskbagt brød til morgenbordet.

Her på siden kan du finde viden om, hvordan du får gode grydebrød med forskellige typer af dej. Rigtig god bagelyst!

Hvorfor bage brød i en gryde?

Når du bager dit brød i en gryde, så skaber du stort set de samme forhold, som man kun kan opnå i en professionel ovn. Gryden sikrer, at fugten fra brødet forbliver inde i gryden. Det skaber damp, som sikrer, at brødet når at hæve færdigt, danne de karakteristiske lufthuller og udvikle masser af smags- og aromastoffer, inden skorpedannelsen går i gang. Den sikrer også, at varmen fra gryden giver en ensartet og jævn varme til brødet, som også er medvirkende til at opnå en sprød og smagfuld skorpe. Det er vigtigt, at man tager låget af i den sidste del af bagningen, for at give en gylden og sprød skorpe med masser af smag.

Luftigt brød med sprød skorpe

Når dejen er på plads, kommer vi til den nemme del. Tænd ovnen på 250°C og varm gryden op i ca. 30 minutter. Det er vigtigt, at gryden er gennemvarmet, før den hævede dej hældes i. Når du har hældt dejen i den varme gryde, skal du lægge låg på gryden og bage videre ved 250°C i 30 minutter. Derefter tager du låget af gryden og bager brødet i 15 minutter mere ved samme temperatur, til det er færdigt. Med den fremgangsmåde imiteres principperne ved en dampovn, og du får et sprødt brød – nemt og lækkert.

Bag et grydebrød med hvede og rug

Et hurtigt grydebrød

Hvis du havde tænkt, at du ville bage et grydebrød til aftensmaden, kan du godt få et brød klar på selve dagen. Et hurtigt grydebrød betyder, at du har brød samme dag, som du laver dejen. Så har du ikke tænkt over at lave dej dagen i forvejen eller fået fodret surdejen, kan du alligevel godt få grydebrød til aftensmaden. Det kræver alligevel lidt tid, men ikke meget mere end et almindeligt brød. Brug en almindelig gærdej eller bag med en focacciadej, der også er fyldt med smag.

Find grydebrød ala focaccia her

Grydebrød-opskrift til dig, der er vant til surdej

Mangler du en opskrift på et nemt grydebrød med surdej? Selvom et brød med surdej ikke er hurtigt at bage, er det ventetiden værd. Ligesom alle andre brød med surdej, får grydebrødet en masse ekstra smag, når det er bagt med surdej og bliver koldhævet. Og ikke nok med at smagen udvikler sig bedre, så gør surdejen også underværker for brødet og dets struktur. Samtidig giver surdejen også brødet lufthuller, der kan bringe glæde frem hos enhver bageentutiast. Du får nemlig de bedste grydebrød, hvis du bager dem med surdej.

Øv dig i surdejsbagning her
+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.