Grydebrød med hvede og rug

Grydebrød med hvede og rug giver et saftigt og lækkert brød med en sprød krumme. Lav et fint mønster i brødet inden det sættes i ovnen, for at få det sidste touch med.

Bag gerne dit brød i en gryde, da grydebrød er nemme at lave og har en luftig krumme, men stadig en sprød skorpe. Fordelen ved at bage dit grydebrød med hvede og rug er, at når det bliver bagt med låg, får det damp og bliver luftigt. Når låget tages af, får brødet en fantastisk skorpe. Du kan næsten ikke bage brød uden gryde igen, når du først har prøvet det!

Se opskrift
grydebrød med hvede

Køkkentid
25 min.

Ventetid
1 dag og 2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grydebrød med hvede og rug: 3 ud af 5 baseret på 31 anmeldelser

Opskrift

1 brød

350 g kold/lunken vand
50 g Valsemøllen Groft Rugmel
100 g Valsemøllen Økologisk Tipo 00
350 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
200 g surdej (kan udskiftes med 5 g gær)
15 g salt
1 støbejernsgryde inkl. låg, der kan komme i ovnen
1 hævekurv
Rismel eller alm. mel til at drysse hævekurv med, så dejen ikke hænger fast

Sådan gør du

Dag 1

  1. Kom vand, mel og surdej i en skål til røremaskinen.
  2. Hvis du bruger gær i stedet for surdej, så skal det opløses i vandet inden, at melet kommes i.
  3. Ælt dejen på røremaskinen i 2 minutter ved lav hastighed.
  4. Tilsæt nu salt og ælt dejen i 5-8 minutter ved medium hastighed.
  5. Hvis dejen endnu ikke har samlet sig om dejkrogen og sluppet skålens kanter, så æltes dejen kort på højeste hastighed.
  6. Smør en skål med olie og kom dejen i. Læg låg på og lad dejen stå ved stuetemperatur eller lidt lunere (26-28 grader) indtil, at dejen er hævet med ca. 30-40 %. Det tager et par timer.
  7. Når dejen er hævet, vendes den ud på bordet og formes som en kugle og spændes op.
  8. Lad dejen hvile 20-30 minutter utildækket på køkkenbordet. Vend dejen rundt. Spænd dejen op og form den som et brød.
  9. Kom dit brød i en hævekurv, der er drysset med rismel eller mel.
  10. Stil dejen på køl natten over.

Dag 2

  1. Dagen efter kommes en gryde med låg i ovnen. Tænd på højeste temperatur varmluft. Lad gryden varme rigtig godt op i 45-60 minutter.
  2. Vend dejen ud på en plade, snit det i ønsket mønster, så dejen bedre kan hæve og udvikle sig under bagning.
  3. Kom dejen i den brandvarme gryde og læg låg på med det samme og stil gryden tilbage i ovnen.
  4. Bag brødet ved 230°C varmluft i 20 minutter.
  5. Tag låget af og skru op til 250°C varmluft og bag brødet i yderligere ca. 10 minutter til skorpen er godt gylden.
  6. Afkøl på en rist og nyd.

grydebrød med hvede

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.