Grydebrød med hvede og rug

Grydebrød med hvede og rug giver et saftigt og lækkert brød med en sprød krumme. Lav et fint mønster i brødet inden det sættes i ovnen, for at få det sidste touch med.

Bag gerne dit brød i en gryde, da grydebrød er nemme at lave og har en luftig krumme, men stadig en sprød skorpe. Fordelen ved at bage dit grydebrød med hvede og rug er, at når det bliver bagt med låg, får det damp og bliver luftigt. Når låget tages af, får brødet en fantastisk skorpe. Du kan næsten ikke bage brød uden gryde igen, når du først har prøvet det!

Se opskrift
grydebrød med hvede

Køkkentid
25 min.

Ventetid
1 dag og 2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grydebrød med hvede og rug: 3 ud af 5 baseret på 13 anmeldelser

Opskrift

1 brød

350 g kold/lunken vand
50 g Valsemøllen Groft Rugmel
100 g Valsemøllen Økologisk Tipo 00
350 g Valsemøllen Økologisk Hvedemel
200 g surdej (kan udskiftes med 5 g gær)
15 g salt
1 støbejernsgryde inkl. låg, der kan komme i ovnen
1 hævekurv
Rismel eller alm. mel til at drysse hævekurv med, så dejen ikke hænger fast

Sådan gør du

Dag 1

  1. Kom vand, mel og surdej i en skål til røremaskinen.
  2. Hvis du bruger gær i stedet for surdej, så skal det opløses i vandet inden, at melet kommes i.
  3. Ælt dejen på røremaskinen i 2 minutter ved lav hastighed.
  4. Tilsæt nu salt og ælt dejen i 5-8 minutter ved medium hastighed.
  5. Hvis dejen endnu ikke har samlet sig om dejkrogen og sluppet skålens kanter, så æltes dejen kort på højeste hastighed.
  6. Smør en skål med olie og kom dejen i. Læg låg på og lad dejen stå ved stuetemperatur eller lidt lunere (26-28 grader) indtil, at dejen er hævet med ca. 30-40 %. Det tager et par timer.
  7. Når dejen er hævet, vendes den ud på bordet og formes som en kugle og spændes op.
  8. Lad dejen hvile 20-30 minutter utildækket på køkkenbordet. Vend dejen rundt. Spænd dejen op og form den som et brød.
  9. Kom dit brød i en hævekurv, der er drysset med rismel eller mel.
  10. Stil dejen på køl natten over.

Dag 2

  1. Dagen efter kommes en gryde med låg i ovnen. Tænd på højeste temperatur varmluft. Lad gryden varme rigtig godt op i 45-60 minutter.
  2. Vend dejen ud på en plade, snit det i ønsket mønster, så dejen bedre kan hæve og udvikle sig under bagning.
  3. Kom dejen i den brandvarme gryde og læg låg på med det samme og stil gryden tilbage i ovnen.
  4. Bag brødet ved 230°C varmluft i 20 minutter.
  5. Tag låget af og skru op til 250°C varmluft og bag brødet i yderligere ca. 10 minutter til skorpen er godt gylden.
  6. Afkøl på en rist og nyd.

grydebrød med hvede

 

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.